Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Δύο Μεγάλες Παραγωγές σε Ελληνικά Χέρια

Ο Λόγος, φυσικά για τις παραστάσεις Chicago και Fame!

Χαίρομαι πάρα πολύ που επιτέλους ο καλλιτεχνικός κόσμος τολμά κάτι μεγάλο και ιδιαίτερο...και αυτό, γιατί θεωρώ πως έχουμε φοβερά ταλέντα στην Ελλάδα και στον χορό και στην υποκριτική και στο τραγούδι τα οποία χαραμίζονται για να μην πω χάνονται τελείως άδικα, αφού δεν υπάρχουν παραγωγές για να τους απορροφήσουν. Σοβαρά, σπουδαγμένα παιδιά που έχουν κάνει φοβερές θυσίες για την τέχνη τους.
Και άντε, κάποιοι έχουν την δυνατότητα και φεύγουν στο εξωτερικό κυνηγώντας το μεγάλο όνειρο και με την ελπίδα να μην πεθαίνει ποτέ, μπλέκονται άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε χωρίς, μέσα στην δύνη και τον λαβύρινθο τεράστιων αγορών του εξωτερικού με τεράστιο ανταγωνισμό. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που μένουν εδώ...πάλι με την ελπίδα να μην πεθαίνει ποτέ....όμως, για να επιβιώσουν ασχολούνται με οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό που αγαπούν, που τους γεμίζει, που τους κάνει να καρδιοχτυπούν.
Έτσι, λοιπόν, είναι πάρα πολύ ευοίωνο μια τέτοια σκληρή εποχή, να γίνονται τέτοιες προσπάθειες με πολύ καλά cast καλλιτεχνών! Εξαιρετικοί Σκηνοθέτες, Χορογράφοι, Σκηνογράφοι, Ηθοποιοί, Χορευτές, Τραγουδιστές και τόσοι άλλοι...
Θεωρώ πως πρέπει να στηρίζουμε τέτοιου είδους ενέργειες και να μην μένουν άδεια τα θέατρα. Άλλωστε, έχουν όλοι βάλει μυαλό και έχουν ρίξει τις τιμές των εισιτηρίων, ενώ υπάρχουν και πολλές διευκολύνσεις και ιδικές τιμές.

Να μην ξεχνάμε επίσης, πως την άνοιξη του 2013 περιμένουμε και του "Δαίμονες". Την ροκ όπερα του Νίκου Καρβέλα και την Άννας Βίσση που με μεγάλη επιτυχία είχε παιχτεί ξανά πριν 22 ολόκληρα χρόνια.
Το Chicago είναι ένα μιούζικαλ του 1975 του οποίου η ιστορία εκτυλίσσεται την εποχή της ποτοαπαγόρευσης. Ανεβαίνει στο θέατρο Παλλάς από τις 27/10/12. 
Όσο για το Fame, πρόκειται για ένα μιούζικαλ που αγαπήθηκε ίσως όσο κανένα άλλο και μεταφέρει, τις προσπάθειες, τις αγωνίες, αποτυχίες και επιτυχίες μιας ομάδας ταλαντούχων νέων στην σχολή Τεχνών τις Νέας Υόρκης. Ανεβαίνει στο θέατρο του Ελληνικού Κόσμου από τις 12/12/12.

Δεν ξέρω αν πρέπει να έχουμε τις μεγαλύτερες προσδοκίες, ξέρω όμως πως πρόκειται για ιδιαίτερες προσπάθειες και αξίζει τον κόπο να τις παρακολουθήσουμε.
Προσωπικά, σκοπεύω πολύ σύντομα να δω και τις δύο αυτές παραστάσεις.
Θα επανέλθω με σχολιασμό τους, αφού τις απολαύσω....!

Υ.Γ. Άντε και στο Moulin Rouge!

Κ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη δική σας Άποψη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες