Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Νοέμβριος, 2012

Φέτος τα Χριστούγεννα......

Φέτος για τα Χριστούγεννα, έχω μια διαφορετική προσμονή...
Κάποτε, κάθε χρόνος ήταν ίδιος, τα περασμένα 2-3 χρόνια, αυτή η γιορτή (η αγαπημένη μου γιορτή) πέρασε αδιάφορα...
Παρατηρώ πως για τον περισσότερο κόσμο, τα προηγούμενα χρόνια που "έσκασε" η κρίση, δεν υπήρχε ιδιαίτερη διάθεση για γιορτές, στολισμούς, χαμόγελα. Έλειπε αυτή η γλυκιά απόλαυση. Φέτος όμως συμβαίνει κάτι διαφορετικό...υπάρχει εκείνη η κρυφή χαρά της προσμονής...σαν να ανακαλύπτουμε επιτέλους ξανά το αληθινό νόημα αυτών των γιορτών...
Λίγο πριν έρθει στη ζωή μας ο φόβος για την κρίση και στην συνέχεια η ίδια η κρίση, είχαν γίνει όλα τόσο εμπορικά και εμπορεύσιμα...μέχρι και τα συναισθήματα μας. Όλες οι βιτρίνες έμοιαζαν ίδιες, ο κόσμος έβγαινε συρρέοντας στους δρόμους και τα Mall χωρίς ουσιαστικά να νιώθει το πνεύμα των Χριστουγέννων παρά μόνο για να καταναλώσει και έτσι να αισθάνεται πως κάτι κάνει.Το marketing έδινε και έπαιρνε και η οικογένεια δεν απολάμβανε αυτές τις στιγμές όπως θα έπρεπε, μακριά α…

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών έχει πάντα πολύ ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και φιλοξενεί πλήθος εναλλακτικών εκδηλώσεων, σεμιναρίων κλπ. Οι εκδηλώσεις της κατά την γνώμη μου, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και αξιόλογες, καθώς δεν μένει στην προβολή μόνο "εμπορικών" παραστάσεων και γεγονότων αλλά φαίνεται να έχει μια καλά οργανωμένη και ψαγμένη ομάδα ανθρώπων που είναι υπεύθυνοι για το τι θα φιλοξενηθεί. Αυτή τη φορά προχώρησε σε μία αξιέπαινη κίνηση, μιας και προσφέρει δωρεάν εισιτήρια σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Την κίνηση αυτή, όπως και άλλες ακόμη "βοηθητικές" κινήσεις για πολλές ακόμη ομάδες, όπως άνεργοι, πολύτεκνοι κλπ, πρέπει να ακολουθήσουν και άλλοι φορείς... Κ.
διάβασε περισσότερα εδώ: http://news.in.gr/culture/article/?aid=1231223742
http://www.sgt.gr/gr


Country...but So Shic!

Καλό Σαββατοκύριακο φίλοι μου! Βγείτε και ας μην έχει ήλιο... Η Ζωή είναι Έξω! Κ.

Παρουσίαση Ποιητικής Συλλογής Άννας Φιλιώτου

Μια αξιόλογη προσπάθεια, φίλοι μου, που αξίζει να παρακολουθήσουν όχι μόνο οι λάτρεις της ποίησης.... Κ.
Πρόσκληση Η Άννα Φιλιώτου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, σας προσκαλεί στην παρουσίαση της ποιητικής της συλλογής «Δια μέσου άνοιξης», που θα γίνει  στο Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κτήριο Κωστής Παλαμάς, Ακαδημίας 48 και Σίνα (αίθουσα εκδηλώσεων) την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 7μμ.


Η Τέχνη του να Ζεις σαν Άνθρωπος μέσα στην Κρίση

Το να ζεις σαν άνθρωπος, δεν είναι μόνο να τρως ένα πιάτο φαΐ της προκοπής, να μπορείς να χαίρεσαι ελεύθερος τον αέρα και τον ήλιο, να έχεις μια δουλειά που να μην καταντάει δουλεία, να έχεις μία στέγη και πολλά ακόμη που τουλάχιστον μέχρι πριν ελάχιστα χρόνια θεωρούνταν δεδομένα. Είναι πολλά ακόμη που μας έχουν κάνει να τα ξεχάσουμε προκειμένου να μας ορίζουν και να μας πείθουν ότι είμαστε όλοι καταθλιπτικοί και άχρηστοι.

Το να μπορείς, λοιπόν, να ζεις σαν άνθρωπος είναι να μπορείς να πας ένα θέατρο, χωρίς να κλαις τα λεφτά που έδωσες, είτε γιατί ήταν αυτά μετρημένα είτε γιατί είδες μια ακριβή και κακή παράσταση. Είναι το να μπορείς να πληρώσεις, και οφείλεις να το κάνεις, όλους τους λογαριασμούς σου, χωρίς να αισθάνεσαι ότι σε πνίγει και το παραμικρό πάγιο που έχεις. Είναι το να φας ένα φαγητό στο σπίτι ή έξω με παρέα και να χαρείς πρώτα απ’ όλα την παρέα! Είναι το να ασχολείσαι με κάποια δραστηριότητα για να μπορείς να κρατάς το πνεύμα και το σώμα σου υγιή.

Είναι να παρακολουθείς πολιτι…

Διακόσμηση Γάμου.

Η διαδικασία της προετοιμασίας του γάμου και ειδικά η Ημέρα του Γάμου είναι κάτι το ιδιαίτερο.  Είναι κάτι το ιδιαίτερο, όχι μόνο γιατί είναι η σημαντικότερη ημέρα στην ζωή ενός ζευγαριού αλλά και γιατί μέχρι να φτάσεις να την ζήσεις, έχεις περάσει συνήθως από μεγάλο Γολγοθά! Επικρατεί μια χαώδης κατάσταση όπου γονείς και παρελκόμενοι τρίτοι , μπλέκονται από την επιλογή του νυφικού, από το αν θα μπει κεφτές ή όχι στο μενού μέχρι και στο τι χρώματα θα έχει η διακόσμηση… Μία από τις πιο καλές και συμφέρουσες επιλογές, θεωρώ πως, είναι να αναθέσει το ζευγάρι σε κάποιον, που φυσικά με συνεχή συζήτηση και συνεργασία μαζί του, θα αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος της οργάνωσης. Θα είναι κάποιος φίλος ή συγγενής που κατέχει το θέμα? Θα είναι κάποιος επαγγελματίας? It’suptoyou!

Όσον αφορά, το κομμάτι της διακόσμησης, είναι φυσικά ένα από τα πολύ σημαντικά κομμάτια της μεγάλης ημέρας (μαζί, βέβαια, με το φαγητό και την μουσική). Είναι το πρώτο που θα δουν οι καλεσμένοι και αυτό που θα περιεργάζοντ…

Εσείς, ξέρετε το Beaujolais Nouveau?

Κατά τη μία μετά τα μεσάνυχτα της τρίτης Πέμπτης κάθε Νοέμβρη, πάνω από ένα εκατομμύριο κιβώτια Beaujolais Nouveau ξεκινούν το ταξίδι τους από μικρά χωριά της περιοχής του Beaujolais, διασχίζοντας τη Γαλλία για να φτάσουν στο Παρίσι και από κει να φύγουν για όλα τα μέρη του κόσμου• οι αφίσες παντού διαδίδουν τα καλά νέα: "Le Beaujolais nouveau est arrive", το φρέσκο Beaujolais έφτασε! 
διάβασε περισσότερα εδώ: http://www.athinorama.gr/umami/wine/articles/?id=3482


Φέτος, πέφτει 15/11, δηλαδή σήμερα....
Εδώ μπορείτε να δείτε τα ελληνικά εστιατόρια που συμμετέχουν σε αυτή την παράδοση: http://www.athinorama.gr/restaurants/newsroom/?edtid=21809

Καλή σας απόλαυση!
Κ.photo credit: <a href="http://www.flickr.com/photos/96dpi/1139662917/">96dpi</a> via <a href="http://photopin.com">photopin</a> <a href="http://creativecommons.org/licenses/by-nc/2.0/">cc</a>

Αγάπη για τα Vintage, ή Ανάγκη για Οικονομία...?

Photo by Katerina Valsamidi

Λοιπόοον, φτιάχνω το σπίτι μου. Το ανακαινίζω για την ακρίβεια γιατί για να χτίσεις τη σήμερον ημέρα, είναι αδιανόητο... Μία από τις ημέρες που μετρούσα ένα - ένα τα ευρώ μου για να δω σε τι αγορές επίπλων έχω ακόμη περιθώριο να προβώ.... μου ήρθε η ιδέα!
"Καναπέ πήρα, κρεββάτι πήρα....καμιά καρέκλα θα βρω να καθόμαστε,... τραπεζαρία? τι να διαλέξω που να είναι όμορφο, ποιοτικό και οικονομικό..?" . Σημειωτέον, έχω γυρίσει ότι έκθεση και κατάστημα επίπλων , υπάρχει.
"Τραπεζαρία...? Μα έχει μία εκπληκτική η γιαγιά μου!" Αυτό είναι!
Τραπέζι από μασίφ ξύλο, δηλαδή εξαιρετική ποιότητα, με τα κλασικά ποδαράκια λεοντέ, δηλαδή Και Πολύ Vintage, λέμε, και είναι της γιαγιάς μου, δηλαδή, τσάμπα!
Με ένα τρίψιμο, βάψιμο σε ιδιαίτερο χρώμα (ίσως μαύρο...χμ) για να κάνει και την αντίθεση, και συνδυασμό με μοντέρνες καρέκλες.... Να το, το Mix & Match!
Σας πληροφορώ πως δεν έμεινα σ'αυτό... πήρα και το boudoir της άλλης γιαγιάς η οποία είναι σε …

Δύο Μεγάλες Παραγωγές σε Ελληνικά Χέρια

Ο Λόγος, φυσικά για τις παραστάσεις Chicago και Fame!

Χαίρομαι πάρα πολύ που επιτέλους ο καλλιτεχνικός κόσμος τολμά κάτι μεγάλο και ιδιαίτερο...και αυτό, γιατί θεωρώ πως έχουμε φοβερά ταλέντα στην Ελλάδα και στον χορό και στην υποκριτική και στο τραγούδι τα οποία χαραμίζονται για να μην πω χάνονται τελείως άδικα, αφού δεν υπάρχουν παραγωγές για να τους απορροφήσουν. Σοβαρά, σπουδαγμένα παιδιά που έχουν κάνει φοβερές θυσίες για την τέχνη τους.
Και άντε, κάποιοι έχουν την δυνατότητα και φεύγουν στο εξωτερικό κυνηγώντας το μεγάλο όνειρο και με την ελπίδα να μην πεθαίνει ποτέ, μπλέκονται άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε χωρίς, μέσα στην δύνη και τον λαβύρινθο τεράστιων αγορών του εξωτερικού με τεράστιο ανταγωνισμό. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που μένουν εδώ...πάλι με την ελπίδα να μην πεθαίνει ποτέ....όμως, για να επιβιώσουν ασχολούνται με οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό που αγαπούν, που τους γεμίζει, που τους κάνει να καρδιοχτυπούν.
Έτσι, λοιπόν, είναι πάρα πολύ ευοίωνο μια τέτοια σκληρή εποχή…

Step Up Revolution (...?)

Επηρεασμένη από το Step Up Revolution και ζητώντας σας να κατανοήσετε το κόλλημα μου και γιατί μου αρέσει αυτή η ταινία, θα δανειστώ την πιο ουσιαστική ατάκα του έργου...."Enough with performance art, it's time for Protest Art!"
Είναι επιτέλους η στιγμή να χρησιμοποιήσουμε ότι έχουμε και με ότι καταπιανόμαστε και να αντιδράσουμε μέσα από αυτό...
Δεν νομίζετε πως θα έκανε σίγουρα μεγαλύτερη εντύπωση η εναλλακτική διαμαρτυρία?!
Αισθάνομαι, πως πλέον όσο και να φωνάζουμε, δεν μας δίνουν καμία σημασία... Αν όμως μια ομάδα ηθοποιών, σκάρωνε ένα βιντεάκι στα πλαίσια της υποκριτικής που όμως θα είχε μεγάλα νοήματα..? Αν οι σχεδιαστές μόδας είχανε κάτι ουσιαστικό να πουν μέσα από τις δημιουργίες τους..? Αν κάθε ένας από εμάς μέσα από αυτό που αγαπά, δημιουργούσε κάτι όμορφο για να ακουστεί και μέσα από εμάς αποκτούσαν φωνή και πολλοί άλλοι που δεν το τολμούν από μόνοι τους...?
Αν, λοιπόν, δεν μείνουμε στα "αν"... και με χαρά, σεβασμό, λαχτάρα, και δημιουργικότητα κάνο…

Η Τέχνη...δεν έχει Όρια!

Τέχνη! Η τέχνη είναι παντού...μέσα μας, γύρω μας, μπροστά μας, σε αυτά που λέμε, στις επιλογές και πράξεις που κάνουμε. Η τέχνη είναι φανερή αλλά και κρυφή, πηγάζει από παντού και κατευθύνεται προς όλες τις κατευθύνσεις ανεξάρτητα αν είμαστε ικανοί να την δούμε και να την εκτιμήσουμε...Δημιούργησα αυτό το blog, από την ανάγκη μου να επικοινωνήσω την αγάπη μου για την τέχνη και να μοιραστώ ιδέες, προτάσεις, σκέψεις και παραλογισμούς, γιατί η τέχνη, απλά...Δεν έχει όρια....! Προσωπικά,  μεγάλη μου αγάπη ο χορός! Μέσα από αυτόν αναπνέω, χαίρομαι, στεναχωριέμαι, εκφράζω κάθε μου συναίσθημα, αλλά πάνω από' όλα εκτιμώ και θαυμάζω! Εκτιμώ και Θαυμάζω, βέβαια κάθε μορφή τέχνης, ακόμη και την τέχνη της γιαγιάς μου στο βελονάκι, την περίτεχνη εξυπνάδα της αδελφής μου, την σχεδιαστική δημιουργία της μαμάς μου, τον γείτονα που θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει ηθοποιός, τους φίλους μου καλλιτέχνες...και τόσους και τόσα ακόμη!
Εδώ, που εννοείται πως περιμένω πρώτα από' όλους τους φίλους μου, …

Google+ Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες


Secret Santa swap 2017

Δε...Δε Musical !