Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012

Αλλαγή Σελίδας...

Copyright Katerina Valsamidi
Κάπου μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, που η ατμόσφαιρα είναι ούτως ή άλλως νοσταλγική, αλλάζει τελικά για μένα η ζωή μου, περνώντας στο επόμενο κεφάλαιο...
Και τώρα εγώ, τί?
Τώρα εγώ θα μένω στο δικό μου σπίτι, με τον άνθρωπο μου, μακριά (εντάξει όχι και τόσο..) απο τους δικούς μου, ανεξάρτητη και "νοικοκυρά" στο σπιτικό μου..;
Το έλεγα καιρό, το ήθελα περισσότερο καιρό και τώρα που ήρθε η ώρα να μετακομίσω για τα καλά, με έχει πιάσει μια μικρή, τόοοσο δα μικρή, στεναχώρια.
Ήρθε η ώρα του απογαλακτισμού και η απομάκρυνση από τα γνώριμα..αλλά έτσι πρέπει να είναι η ζωή μας, ώστε να συνεχίζεται και να γίνεται καλύτερη..!
Φτιάξαμε το όνειρο μας και τώρα ήρθε η ώρα να το ζήσουμε.
Ξεκουβάλισα ότι ήθελα, πέταξα ότι κρατούσα από συνήθεια και άνοιξα το μπαούλο της γιαγιάς με την προίκα μου...!
Θεέ μου!
Όλα αυτά για μένα;
Και το πιο σημαντικό απ όλα είναι πως η προνοητική γιαγιάκα μου, έραψε, κέντησε και αγόρασε την προίκα και για τα τέσσερα εγγόνια της αλλά ξεχώρησε τα παντά με τα ονόματα του καθενός μας καρφιτσωμένα επάνω, για όταν θα έρθει η ώρα, όπως τώρα, που δεν θα μπορούσε να μας πει δια ζώσης ποια είναι ποιανού...
Copyright Katerina Valsamidi
Copyright Katerina Valsamidi
Copyright Katerina Valsamidi
Την λατρεύω και την ευχαριστώ με πολλά φιλιά, ακόμη κι ας μην με γνωρίζει πια...
Αισθάνομαι τυχερή που είμαι μέσα στην τελευταία γενιά που θα πάρει προίκα!

Για να γίνει το όνειρο μου πραγματικότητα, βοήθησαν όλα τα αγαπημένα μου πρόσωπα και τους ευχαριστώ μέσα από την ψυχή μου για την κάθε προσωπική, υλική και ουσιαστική παροχή τους!

Παιδευτήκαμε αλλά τα καταφέραμε!
Το σπίτι είναι πραγματικότητα και μάλιστα είναι πολύ ανώτερο των προσδοκιών μας!
Είναι το μικρό μας, πανέμορφο, ολόδικο μας σπιτικό...
Είναι το όνειρο μας, και  θα το ζήσουμε κάνοντας ποδαρικό λίγο πριν τον καινούριο χρόνο!

Εύχομαι σε όλους Γαλήνη, Νοητική, Ψυχική και Σωματική Υγεία και Επίτευξη όλων των Προσδοκιών και Στόχων σας!

Μην ξεχνάτε να χαμογελάτε στις δυσκολίες, να κοιτάτε μπροστά και να πηγαίνετε παρακάτω!
Κ.
Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2012

Η Παρεξηγημένη Έννοια του Χιούμορ...

http://pinterest.com/source/dontyoudarefallforme.tumblr.com/
Το χιούμορ πηγάζει από μέσα σου.
Το χιούμορ δεν μαθαίνεται...
Το χιούμορ είτε το 'χεις είτε δεν το 'χεις!
http://pinterest.com/source/track.isameday.com/
Μπορεί να μην υπάρχει ακριβής έννοια του ή μπορεί να μην μπορεί να μεταφραστεί σε κάποια άλλη γλώσσα, όμως σίγουρα μπορούμε να το αντιληφθούμε και αντιδράσουμε σε αυτό.Ουσιαστική έννοια του χιούμορ δεν υπάρχει, μπορούμε μόνο περιφραστικά να το περιγράψουμε.
Επίσης, πιστεύω πως είναι αρκετά υποκειμενική και η πρόσληψη του χιούμορ.. έχει τύχει να μου πει κάποιος: "πω πω ο τάδε έχει τρομερό χιούμορ" και εγώ να τον ακούσω και να πω πως απλά έλεγε γελοία αστεία..!
Το πιο γελοίο όμως είναι να νομίζει κάποιος πως έχει ο ίδιος χιούμορ ενώ αυτό απέχει πολύ από την πραγματικότητα...
http://pinterest.com/source/stumbleupon.com/
Μπορεί να με διαψεύσετε αλλά, θεωρώ πως χιούμορ είναι όταν κάποιος λέει την σωστή ατάκα, στη σωστή στιγμή, ενώ δεν το περιμένεις, χωρίς υπερβολές και πολλά πολλά και σε κάνει να φτύσεις αυθόρμητα αυτό που πίνεις ή τρως και να λυθείς στα γέλια!
Χιούμορ έχει ο άνθρωπος που ενώ έχει βγει πολλές φορές με μια παρέα, την κάνει πάντα να γελάει χωρίς να επαναλαμβάνεται.
Εκείνος που θα βρει πάντα να σου πει την κατάλληλη κουβέντα, όταν δεν είσαι καλά και σε έχουν πιάσει τα ψυχολογικά σου, και θα σε κάνει να γελάσεις δυνατά και να χαλαρώσεις.
Είναι ευχάριστοι άνθρωποι, έξυπνοι, εύστροφοι, κοινωνικοί, παρατηρητικοί και γενικά πρόσχαροι.Τον "χιουμορατζή" τον καταλαβαίνεις και από την όψη του... συνήθως αυτοί οι τύποι είναι σχεδόν πάντα χαμογελαστοί και με πονηρό αλλά καθαρό βλέμμα.

Δεν είναι εκείνος που λέει συνέχεια ανέκδοτα...δεν είναι εκείνος που λέει κάτι και γελάει πρώτα αυτός και μετά εσύ από συμπάθεια...δεν είναι εκείνος που λέει πως έχει χιούμορ αλλά εκείνος που δεν πιάνεται και δεν προβλέπεται!

Χαίρομαι πολύ που έχω στην ζωή μου έναν από αυτούς και γίνεται η καθημερινότητα μου πιο όμορφη και με περισσότερο ενδιαφέρον και που όταν έχω πιεστεί πολύ καταλήγω απλά να το ξεπερνώ με γέλιο... :-)

Η ουσία είναι πως πρέπει να ζούμε την ζωή μας με χιούμορ όσο μπορεί ο καθένας μας και να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε στην δύσκολη καθημερινότητα με χαμόγελο...
Όλοι έχουμε ανάγκη να έχουμε δίπλα μας χαρούμενους ανθρώπους ακόμα και οι "χιουμορατζήδες" που στα δικά τους προβλήματα, δεν τα πάνε πάντα και τόσο καλά.
http://pinterest.com/source/flickr.com/
Ακόμα και αν κάποιος δεν το ΄χει βρε παιδί μου, ας μη προσπαθεί αδίκως...δεν θα τα καταφέρει και θα φανεί "αστείος"...
Ας είναι απλά χαμογελαστός άνθρωπος, πρόσχαρος και ας κάνει την ζωή των διπλανών του εύκολη...
Ακριβώς ότι πρέπει να κάνουμε όλοι μας ανεξαρτήτου ικανότητας χιούμορ.

Ακριβώς, επειδή είναι δύσκολες οι εποχές, το θέμα είναι να περνάμε καλά!

Διαλέξτε προσεκτικά εκείνους που έχετε στην ζωή σας γιατί έστω και στο ελάχιστο σας επηρεάζουν και σας καθορίζουν..!

Κ.
Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2012

Εμπειρία Hammam.

Copyright Katerina Valsamidi
Έχω κάνει massage, έχω κάνει spa αλλά hammam και μάλιστα αυτό το hammam δεν το είχα ξανακάνει...
Εμπειρία αξέχαστη και ιδιαίτερη.
Στο δρόμο προς τα εκεί, η μητέρα μου, μου διηγούταν ιστορίες για τότε που κάθε Σάββατο, απαραιτήτως, την πήγαινε η Σμυρνιά γιαγιά της για το καθιερωμένο τους hammam τότε στην Νίκαια.
Παστρικιές οι Σμυρνιές και ελλείψει των σημερινών μπάνιων μας, είχαν την επίσκεψη τους στο hammam ως ιεροτελεστία...και όντως είναι μία!

Ίσως και να είναι το μόνο που λειτουργεί στην Αθήνα αυτή τη στιγμή, το Hammam, μας μύησε σε μία εκπληκτική εμπειρία...
Copyright Katerina Valsamidi
Στην είσοδο μας καλωσόρισε η θαλπωρή της ζέστης ενώ δίνοντάς μας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες μας ξενάγησαν στον χώρο, ώστε να αισθανθούμε άνετα και να ξεκινήσει η διαδικασία.
Στα ξύλινα αποδυτήρια αφήνεις τα προσωπικά σου αντικείμενα (με προσωπικό κλειδί), φοράς το μαγιό σου και μπαίνεις στον χώρο του hammam.
Κάθε υπηρεσία έχει και διαφορετική εμπειρία χαλάρωσης...
Στο τέλος, δε, σε κερνάνε φοβερά λουκούμια και καυτό τσάι!
Μιας και ήταν μία κρύα μέρα, σήμερα, στεγνώσαμε καλά τα μαλλιά μας, βάλαμε τις κρέμες μας (σου παρέχουν οι ίδιοι μπιστολάκια, κρέμες κλπ), ντυθήκαμε καλά, ευχαριστήσαμε το προσωπικό και κατευθυνθήκαμε στην reception για την πληρωμή.
Κάπως έτσι ολοκληρώνετε η επίσκεψη μας, ενώ, κατά την διάρκεια αλλά και μετά το τέλος του hammam σκεφτόμουν πως σε τόσο δύσκολες εποχές, άξιζε και το τελευταίο λεπτό του ευρώ που δώσαμε!
Copyright Katerina Valsamidi
Έχω να πω, πως ο μασέρ μου, ήταν εκπληκτικός στην δουλειά του, ενώ μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι δεν εξαφανίστηκε μετά το τέλος αλλά αντίθετα, στον εξωτερικό χώρο, με ρώτησε πως μου φάνηκε και με κέρασε ο ίδιος το τσάι και τα λουκούμια...Όλα αυτά φυσικά μας κέρδισαν με αποτέλεσμα να σκεφτόμαστε τι μπορούμε να μειώσουμε για να μπορούμε να απολαμβάνουμε κάτι τέτοιο, μια στο τόσο.
Με λίγα λόγια, κάτι το οποίο έχουμε τόσο πολύ ανάγκη, λόγω της καθιστικής και κουραστικής καθημερινότητας μας, μπορούμε να το απολαύσουμε σε μια συχνότητα ίσως μια φορά τον μήνα χωρίς να ξεπαραδιαστούμε...
Κ.

Σημείωση: Δεν πρόκειται για διαφήμιση.

Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2012

I Love Pinterest!

http://laurkimlab.com/
Επειδή αυτό το blog φτιάχτηκε για να μοιράζει αισιοδοξία και δεν θέλω να ασχοληθώ με αυτά που ακούω και διαβάζω που τόσο με συγχίζουν και μου υπενθυμίζουν την τραγικότητα της ανθρώπινης φύσης που όταν κάποιος (φυσικά υπάρχουν πολλές εξαιρέσεις) αποκτήσει δύναμη και χρήμα ξαφνικά κατατάσσει τον εαυτό του αυτόματα σε μια νοητή θέση πολύ ανώτερη από όλους τους υπόλοιπους, θα ασχοληθώ με κάτι πολύ πιο δημιουργικό και θετικό.
http://fashionworship.com/
Νομίζω πως δεν σας έχω μιλήσει για το αγαπημένο μου pinterest και απορώ πως...!
Πρόκειται για ένα δίκτυο που αφορά όμως σε ποσταρίσματα φωτογραφιών και κάποιων βίντεο, ενώ τις περισσότερες φωτό που βλέπετε στο blog μου ουσιαστικά τις βρίσκω εκεί.
Φτιάχνεις το προφίλ σου, μετά από αποδοχή της αίτησης σου να γίνεις μέλος και ξεκινάς ένα απίστευτο ταξίδι μέσα από φοβερές εικόνες που βρίσκεις εσύ και τα υπόλοιπα χιλιάδες μέλη παντού στο διαδίκτυο!
http://wearenotmartha.com/
Αξίζει να το εξερευνήσετε, ενώ αν κάποιος δεν θέλει μπορεί να μην γίνει μέλος και απλά να χαζεύει και να βρίσκει κάθε είδους φωτογραφίες.
Έχει απίστευτες κατηγορίες, από ρούχα, προσωπικότητες, μέρη έως διακόσμηση, νύχια, προτάσεις fitness, αντρική μόδα, συνταγές και ουσιαστικά όπου μπορεί να πάει ο νους!
http://restorationhardware.com/
Προτείνω πάντα όπου χρησιμοποιείτε κάποια φωτογραφία, για λόγους δεοντολογικούς, να αναφέρετε την πηγή.
Καλό Ψάξιμο!
Κ.

Υ.Γ. Αύριο έρχεται post έκπληξη!...
http://robotvsbadger.com/

Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012

Κυριακάτικη, Βροχερή βόλτα στην Ακρόπολη!

Copyright Katerina Valsamidi
Copyright Fany Valsamidi
Τελικά, όντως, τα καλύτερα είναι τα απρογραμμάτιστα...
Κάτι η καθιστική ζωή μας, κάτι ο πενθήμερος αποκλεισμός στα γραφεία μας, κάτι η φοβερή ατμόσφαιρα έξω, αποφασίσαμε μεσημεριάτικα να περπατήσουμε στην Πλάκα.
Ξεκινήσαμε από τα ψηλά της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και τελικά ο δρόμος μας έβγαλε, στις ανοιχτές για το κοινό σήμερα, πύλες του Θεάτρου του Διονύσου.
Ακολουθώντας την διαδρομή βρεθήκαμε να ανεβαίνουμε προς την Ακρόπολη και να καταλήγουμε στην κορυφή του Ιερού Βράχου.
Γεμίσαμε ενέργεια και εικόνες και ξαφνιάσαμε ευχάριστα τους εαυτούς μας με αυτή μας την επιλογή.

Ο καιρός, μας έκανε την χάρη, απλά να ψιχαλίσει και να δημιουργήσει το τέλειο σκηνικό για φοβερές φωτογραφίες!
Πολλά συγχαρητήρια για τις υπέροχες αυτές φωτογραφίες στο αδερφάκι μου, Φάνυ.
Copyright Fany Valsamidi
Copyright Fany Valsamidi
Copyright Fany Valsamidi
Copyright Fany Valsamidi
Copyright Fany Valsamidi
Copyright Fany Valsamidi
Copyright Fany Valsamidi

Copyright Fany Valsamidi
Ο "μούργος" ελληνικός ποιμενικός, φυλάει τα αρχαία και μας χαρίζει απλόχερα τα χάδια του...
Copyright Katerina Valsamidi
Τελικά η βόλτα μας κατέληξε στην Πλάκα, όπως ήταν αρχικά σχεδιασμένο....
Copyright Katerina Valsamidi
Copyright Katerina Valsamidi
Απολαύσαμε φοβερά μεζεδάκια και απίστευτη πορτοκαλόπιτα στο "γιασεμί", όχι μόνο γιατί ήταν στην ταινία "Αν" αλλά γιατί γνωρίζαμε την αξία του πολύ νωρίτερα...! σημειωτέον...το σαπούνι για τα χέρια στο μπάνιο μυρίζει γιασεμί! αυτό θα πει σημασία στην λεπτομέρεια...
Copyright Katerina Valsamidi
Copyright Katerina Valsamidi
Τελικά, στην δύση του ηλίου, αποχαιρετήσαμε, γεμάτοι για την εβδομάδα που θα έρθει, την πανέμορφη αυτή και μοναδική περιοχή της Αθήνας μας.
Copyright Katerina Valsamidi

Καλό μας Βράδυ!
Κ.Προχωράμε...Καλό Μήνα!

http://www.bhg.com/christmas/crafts/
christmas-snowmen-crafts/?rb=Y
Επιτέλους, μόλις μπήκε ο μήνας, βρήκα και τα χρώματα για το σπίτι...το τι έχω τραβήξει για να καταλήξω, δεν λέγεται....
Και τα εσωτερικά αλλά και τα εξωτερικά παίζουν σε γήινες αποχρώσεις για περισσότερη γαλήνη και αίσθηση άνεσης...
Προς το παρόν αναρτώ μερικές φωτό από την εξέλιξη των εργασιών.
Copyright Katerina Valsamidi
Copyright Katerina Valsamidi

Σύντομα θα επανέλθω με τις ανάλογες για τα χρώματα και τα πιο δημιουργικά κομμάτια...!
Copyright Katerina Valsamidi

Α! και Καλό μας Μήνα!!! Christmas is Coming!

http://www.flickr.com/photos/
elle72/6314225226/in/photostream/

http://www.potterybarn.com/products/
snowy-pinecone-shaped-candles/

http://www.myuniquehome.co.uk/
magazine/magazine.html
Love! <3
K.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...