Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απρίλιος, 2013

Η εν πολλαίς αμαρτίαιες περιπεσούσα γυνή...

Μεγάλη Τρίτη.
Μας διδάσκει την προνοητικότητα και την εργατικότητα μέσα από την παραβολή των δέκα παρθένων και την παραβολή των ταλάντων..
Το βράδυ ψάλλεται ο όρθρος της Μεγάλης Τετάρτης. Το τελευταίο τροπάριο στην ακολουθία είναι το γνωστότερο, ίσως, το τροπάριο της Κασσιανής το οποίο αναφέρεται στην μεταστροφή της πόρνης, που αφού την έσωσε ο Ιησούς από βέβαιο θάνατο μετά λιθοβολισμού και με την φράση "Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω επ αυτήν" ήρθε μετανιωμένη, ντυμένη ταπεινά και έπλυνε τα πόδια Του, σκουπίζοντας τα με τα μαλλιά της για να Του δείξει την ευγνωμοσύνη της.
Κ.

Πηγές:
iefimerida.gr
saint.grΜεγάλη Δευτέρα, Παγκόσμια Ημέρα Χορού και ένα βραβείο!

Δεύτερη φορά λαμβάνω το βραβειάκι αυτό. Αυτή την φορά από το αγαπημένο μου και ευαισθητούλι Μαράκι και την όμορφη Αναπνοή της Με συγκίνησε με τα όμορφα λόγια που συνόδευαν αυτό το βραβείο, για αυτό και εγώ της αφιερώνω όλη την αποψινή ανάρτηση! Ενώ, το συγκεκριμένο βραβείο, προσφέρω σε όποιον θέλει, ελεύθερα να το παραλάβει με μεγάλη μου χαρά!


Μεγάλη Δευτέρα, σήμερα... μας διδάσκει την συγχώρεση...
Στην Ορθόδοξη Εκκλησία, σύμφωνα με το τηρούμενο Μηναίο ή Μηνολόγιο, η Μεγάλη Δευτέρα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Ιωσήφ, του επονομαζόμενου "Παγκάλου" του γιου του Ιακώβ, που αναφέρεται στη Παλαιά Διαθήκη και στην άκαρπη συκιά, που την καταράστηκε ο Χριστός και ξεράθηκε μ' ένα του λόγο. Ο Ιωσήφ ήταν ο μικρότερος υιός του Ιακώβ ο οποίος όμως φθονήθηκε από τα αδέλφια του λόγω της ενάρετης ζωής του και αρχικά τον έριξαν σ' ένα λάκκο και προσπάθησαν να εξαπατήσουν το πατέρα τους χρησιμοποιώντας ένα ματωμένο ρούχο ότι δήθεν τον κατασπάραξε κάποιο θηρίο. Αφού δεν μπόρεσαν να εξ…

Εβδομάδα των Παθών.

Ξημερώνει η Εβδομάδα των Παθών, η Μεγάλη Εβδομάδα... Εύχομαι σε όλο τον κόσμο, ηρεμία, γαλήνη, προσευχή, περισσότερη κατανόηση, νηστεία στο μυαλό και στα λόγια μας, μα πάνω απ όλα, περισσότερη αγάπη! Όχι, ότι μόνο αυτή την εβδομάδα πρέπει να γίνονται όλα τα παραπάνω ή να "προσπαθούμε" μόνο τις συγκεκριμένες μέρες και τις υπόλοιπες να συμπεριφερόμαστε γαϊδουρινά, άδικα και με κακίες... Αλλά, να...Ο Χριστός μας, έκανε τόσα για εμάς, για την ψυχή μας...μας έδωσε αδιαπραγμάτευτη Αγάπη, μας έδειξε πάνω απ όλα τι σημαίνει Αγάπη! Ας προσπαθήσουμε έστω αυτές τις ημέρες, να έρθουμε λίγο πιο κοντά Του. Ας γίνουμε λίγο περισσότερο άνθρωποι, ανθρώπινοι...ας θυμηθούμε τι πάει να πει αληθινό συναίσθημα, βοήθεια σε εκείνους που το έχουν ανάγκη, ας Του αφιερώσουμε, έστω αυτή την εβδομάδα των Παθών, των Παθών που πέρασε για εμάς... Όλο τον χρόνο θα έπρεπε, αλλά επειδή ακριβώς είμαστε άνθρωποι...ας κάνουμε ότι μπορούμε αυτήν εδώ, την Μεγάλη Εβδομάδα για τους άλλους και για την ψυχή μας!
Δεν …

Συμμετοχή στον Διαγωνισμό Top Blogs!

Μια ευχάριστη έκπληξη με περίμενε χτες σε ενημέρωση που έλαβα από το Top Blogs, πως το bloggoσπιτάκι μου, συμμετέχει σε διαγωνισμό για το καλύτερο blog! Ούτε που ήξερα πως γίνονται τέτοιοι διαγωνισμοί και ούτε που είχα μάθει για τον προηγούμενο. Δεν μπορώ να σας πω, πολλά γιατί δεν είναι και πολύ ξεκάθαρο για το τι ακριβώς κερδίζει ο νικητής αλλά εξάλλου δεν είναι αυτό που με ενδιαφέρει. Μου αρέσει που παίρνω μέρος σε έναν διαγωνισμό, έστω και άθελα μου, και βλέπω πως έχω ήδη κάποιες ψήφους, πριν καλά καλά προλάβω να το δημοσιεύσω. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει κόσμος που με διαβάζει και για να με ψηφίσει, μάλλον έχει εκτιμήσει κάτι από την λογική και την γραφή μου... Αυτό είναι το σημαντικό για εμένα, να ξέρω πως μέσα από τις δικές μου λέξεις, μπορούν οι άλλοι να συμπάσχουν και να βρίσκουν ενδιαφέροντα πράγματα για να ξαναέρχονται στο bloggoσπιτάκι μου!
Θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως εάν, πατούσατε το κουμπάκι για το "'Αποψη Τέχνης"! Η ψηφοφορία ξεκίνησε χτες και θα διαρκέσει …

Η Άνοιξη...μια Τέχνη!

Μα τι όμορφα που ξεκίνησε η μέρα μου σήμερα, πόσο χαρούμενα, πόσο ήρεμα και πόσο κουρέλι αισθάνομαι τώρα, μετά το τέλος της...! Δεν θα μείνω όμως στο τέλος...θα πάω στην αρχή!


Η άνοιξη φαίνεται να έχει κάνει το θαύμα της πάλι μέσα μου και παρόλο που το σύμπαν με ταλαιπωρεί, η καρδούλα μου χτυπά χαρούμενα κάθε πρωί που ακούω τα υπέροχα κοτσύφια στο μεγάλο πεύκο έξω από το μπαλκόνι μου και κάθε σούρουπο που οι μυρωδιές των λουλουδιών μοιράζουν απλόχερα το μεθυστικό τους άρωμα... Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, γεμίζω από ενέργεια, αισθάνομαι πως θέλω να κάνω καινούρια πράγματα, θέλω να απολαμβάνω περισσότερο την μέρα.... Θέλω να κάνω καινούρια πράγματα για εμένα για το σπίτι μου για να βελτιώσω την καθημερινότητα μου! Από διατροφή, άσκηση μέχρι μια μικρή νέα αγορά! Αλλά να μου πεις και ποιος δεν είναι στην ίδια φάση...;!

Βλέπω στις φίλες μου bloggers όλη αυτή την ανανεωμένη διάθεση, μέσα από τα λόγια και τις εικόνες τους! Αντίθετα, γύρω μου (στο δρόμο, στη δουλειά κλπ) βλέπω ένα έντονο άγχος…

WeeklyMoodboard#09..Μια επιτυχημένη Εκδήλωση!!!

Τι να πω για αυτό το moodboard, μιας και τις 2 τελευταίες εβδομάδες ήμουν χαμένη σε έναν άλλο κόσμο, με συγκεκριμένο στόχο, σε έναν κόσμο δουλειάς, σκληρής εργασίας, χωρίς ωράρια και χωρίς δευτερόλεπτο προσωπικού χρόνου. Όμως άξιζε όλη η προσπάθεια, μιας και αναλαμβάνοντας για πρώτη φορά, στην επαγγελματική μου πορεία, το σύνολο της οργάνωσης μιας τόσο σημαντικής και υψηλής εθνικής σημασίας, εκδήλωση και φυσικά με την καταλυτική βοήθεια των συναδέλφων μου, τα καταφέραμε, όλα πήγαν υπέροχα και σύμφωνα με το πρόγραμμα και μάλιστα το feedback που πήραμε ήταν πάρα πολύ καλό! Ευχαριστώ πάρα πολύ την Ξένια, την Ιωάννα και την Ματούλα για την πολύτιμη βοήθεια και τις ατελείωτες ώρες δουλειάς, τα υπόλοιπα κορίτσια, όλους τους συναδέλφους που βοήθησαν, ο καθένας από το πόστο του για να γίνει αυτό πραγματικότητα και φυσικά τον πρόεδρο μας, που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία!
Δεν έχω λοιπόν να σας δείξω καμία εικόνα για τις περασμένες 2 εβδομάδες και παρόλο που μπορεί να μην σας ενδιαφέρει, ή μπορ…

Αναβίωση των 1ων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων 2013! Πέτυχε!!!

Ήταν μια πανέμορφη εμπειρία για άλλη μια φορά... Η διαφορά και ξεχωριστή ομορφιά αυτής της Εκδήλωσης, ήταν το κοινό...! Πιτσιρίκια όλων των σχολικών ηλικιών, παρακολούθησαν, χόρεψαν, χειροκρότησαν, φώναξαν, τραγούδησαν και τελικά απόλαυσαν, πιστεύω, την προσπάθεια μας αυτή, για την αναβίωση των Πρώτων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων! Είναι τόσο διαφορετικό το παιδικό κοινό...τόσο αυθόρμητο, τόσο δοτικό, τόσο αληθινό! Χαιρόμουν με την χαρά τους! Αρκετές πρόβες, πολύ τρέξιμο αλλά μας αποζημίωσε το αποτέλεσμα! Η οργανωτική Επιτροπή τα έκανε όλα άψογα! Όλα τα παιδιά της ομάδας του Φωκά Ευαγγελινού, οι τεχνικοί και εμείς οι εθελοντές δώσαμε το 100% του εαυτού μας με αποτέλεσμα να γίνει μια εξαιρετική Εκδήλωση!!! Πολλά συγχαρητήρια από παντού, πρωτοσέλιδο στην Καθημερινή σήμερα, υπέροχες φωτογραφίες, μια όμορφη αίσθηση και μια νοσταλγία...μια νοσταλγία μέχρι την επόμενη διοργάνωση! Σίγουρα ακούσατε ή διαβάσατε για αυτό και εγώ είμαι πολύ περήφανη που έγινα μέρος του! Ορίστε, λοιπόν, μερικές φω…

Google+ Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες


Secret Santa swap 2017

Δε...Δε Musical !