Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

Η εν πολλαίς αμαρτίαιες περιπεσούσα γυνή...Μεγάλη Τρίτη.

Μας διδάσκει την προνοητικότητα και την εργατικότητα μέσα από την παραβολή των δέκα παρθένων και την παραβολή των ταλάντων..

Το βράδυ ψάλλεται ο όρθρος της Μεγάλης Τετάρτης.
Το τελευταίο τροπάριο στην ακολουθία είναι το γνωστότερο, ίσως, το τροπάριο της Κασσιανής το οποίο αναφέρεται στην μεταστροφή της πόρνης, που αφού την έσωσε ο Ιησούς από βέβαιο θάνατο μετά λιθοβολισμού και με την φράση "Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω επ αυτήν" ήρθε μετανιωμένη, ντυμένη ταπεινά και έπλυνε τα πόδια Του, σκουπίζοντας τα με τα μαλλιά της για να Του δείξει την ευγνωμοσύνη της.

Κ.


Πηγές:
iefimerida.gr
saint.grΜεγάλη Δευτέρα, Παγκόσμια Ημέρα Χορού και ένα βραβείο!

Δεύτερη φορά λαμβάνω το βραβειάκι αυτό.
Αυτή την φορά από το αγαπημένο μου και ευαισθητούλι Μαράκι και την όμορφη Αναπνοή της
Με συγκίνησε με τα όμορφα λόγια που συνόδευαν αυτό το βραβείο, για αυτό και εγώ της αφιερώνω όλη την αποψινή ανάρτηση!
Ενώ, το συγκεκριμένο βραβείο, προσφέρω σε όποιον θέλει, ελεύθερα να το παραλάβει με μεγάλη μου χαρά!Μεγάλη Δευτέρα, σήμερα... μας διδάσκει την συγχώρεση...

Στην Ορθόδοξη Εκκλησία, σύμφωνα με το τηρούμενο Μηναίο ή Μηνολόγιο, η Μεγάλη Δευτέρα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Ιωσήφ, του επονομαζόμενου "Παγκάλου" του γιου του Ιακώβ, που αναφέρεται στη Παλαιά Διαθήκη και στην άκαρπη συκιά, που την καταράστηκε ο Χριστός και ξεράθηκε μ' ένα του λόγο.
Ο Ιωσήφ ήταν ο μικρότερος υιός του Ιακώβ ο οποίος όμως φθονήθηκε από τα αδέλφια του λόγω της ενάρετης ζωής του και αρχικά τον έριξαν σ' ένα λάκκο και προσπάθησαν να εξαπατήσουν το πατέρα τους χρησιμοποιώντας ένα ματωμένο ρούχο ότι δήθεν τον κατασπάραξε κάποιο θηρίο. Αφού δεν μπόρεσαν να εξαπατήσουν τον πατέρα τους, τον πούλησαν σε εμπόρους, οι οποίοι με την σειρά τους τον πούλησαν στον αρχιμάγειρα του βασιλιά της Αιγύπτου, τον Φαραώ Πετεφρή. Εκεί ο Ιωσήφ αφού δεν ενέδωσε στις ερωτικές επιθυμίες της συζύγου του Πετεφρή, συκοφαντήθηκε από την ίδια και ο Φαραώ τον φυλάκισε. Κάποτε όμως ο Φαραώ είδε ένα παράξενο όνειρο και ζήτησε έναν ερμηνευτή. Ο Ιωσήφ ερμήνευσε ότι θα έλθουν στη χώρα επτά χρόνια ευφορίας και επτά ακαρπίας και λιμού. Ο Φαραώ ευχαριστημένος και ενθουσιασμένος από τη σοφία του, έδωσε στον Ιωσήφ αξιώματα. Ο Ιωσήφ διαχειρίσθηκε άριστα την εξουσία και φρόντισε στα δύσκολα χρόνια του λιμού τον λαό. Στα πρόθυρα του λιμού τα αδέρφια του που τον είχαν φθονήσει φανερώθηκαν μπροστά του ζητώντας βοήθεια. Εκείνος όχι μόνο δεν τους κρατούσε κακία, αλλά αντιθέτως τα συγχώρεσε και τα προσκάλεσε μόνιμα στην Αίγυπτο μαζί με τους γονείς του.

πηγή:wikipedia


Συνέπεσε, δε με την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, την οποία όπως καταλαβαίνετε, δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω..
Φέτος, λόγω της Μεγάλης Εβδομάδας, η ημέρα εορτάστηκε το Σάββατο 27/04/13 στον Κεραμεικό.


Η σπουδαία χορογράφος και χορεύτρια Μάρθα Γκράχαμ είχε πει κάποτε ότι "Ο χορός είναι η κρυμμένη γλώσσα του σώματος". Αυτή η μοναδική τέχνη αποκαλύπτεται και φέτος μέσα από την καθιερωμένη για τις 29 ΑπριλίουΠαγκόσμιας Ημέρας Χορού

Φέτος, λόγω της Μεγάλης Εβδομάδος, θα εορταστεί το Σάββατο 27 Απριλίου, στην Πλατεία Κεραμεικού, σε κοινή εκδήλωση του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και του Τμήματος Αθηνών του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID - UNESCO. 

Για ένα δίωρο θα απολαύσουμε ποικίλα δείγματα της τέχνης του χορού απ’ όλο τον κόσμο, όπως αργεντίνικος, κουβανέζικος, φλαμέγκο, τάγκο, καθώς και ελληνικούς  χορούς της Μικράς Ασίας, Καππαδοκίας και νησιώτικους. 

Με αυτόν τον τρόπο οι διοργανωτές και οι χορευτές που συμμετέχουν στην εκδήλωση φέρνουν στο κοινό βλέμμα τις διάφορες μορφές χορού, διαδίδοντας έτσι την ιδέα και την ομορφιά του. 


πηγή:nooz.gr

Κ.

http://www.google.co.ve/


Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013

Εβδομάδα των Παθών.

Ξημερώνει η Εβδομάδα των Παθών, η Μεγάλη Εβδομάδα...
Εύχομαι σε όλο τον κόσμο, ηρεμία, γαλήνη, προσευχή, περισσότερη κατανόηση, νηστεία στο μυαλό και στα λόγια μας, μα πάνω απ όλα, περισσότερη αγάπη!
Όχι, ότι μόνο αυτή την εβδομάδα πρέπει να γίνονται όλα τα παραπάνω ή να "προσπαθούμε" μόνο τις συγκεκριμένες μέρες και τις υπόλοιπες να συμπεριφερόμαστε γαϊδουρινά, άδικα και με κακίες...
Αλλά, να...Ο Χριστός μας, έκανε τόσα για εμάς, για την ψυχή μας...μας έδωσε αδιαπραγμάτευτη Αγάπη, μας έδειξε πάνω απ όλα τι σημαίνει Αγάπη!
Ας προσπαθήσουμε έστω αυτές τις ημέρες, να έρθουμε λίγο πιο κοντά Του.
Ας γίνουμε λίγο περισσότερο άνθρωποι, ανθρώπινοι...ας θυμηθούμε τι πάει να πει αληθινό συναίσθημα, βοήθεια σε εκείνους που το έχουν ανάγκη, ας Του αφιερώσουμε, έστω αυτή την εβδομάδα των Παθών, των Παθών που πέρασε για εμάς...
Όλο τον χρόνο θα έπρεπε, αλλά επειδή ακριβώς είμαστε άνθρωποι...ας κάνουμε ότι μπορούμε αυτήν εδώ, την Μεγάλη Εβδομάδα για τους άλλους και για την ψυχή μας!

Δεν είμαι της εκκλησίας, αλλά όταν πηγαίνω, αγαλλιάζει η ψυχή μου...
Δεν έχω εξομολογηθεί ποτέ..δεν ξέρω τι σημαίνει, αλλά έχω αρχίσει και αισθάνομαι πως ίσως να το έχω ανάγκη...
Δεν προσεύχομαι όσο θα έπρεπε, αλλά προσπαθώ και το κάνω όσο μπορώ...

Δεν νομίζω πως ο Θεός μας, βλέπει τις λεπτομέρειες και αυτά που θέλουν μερικοί κολλημένοι και λάθος κληρικοί να μας περάσουν...
Νομίζω πως βλέπει την ψυχή και την προσπάθεια μας. 
Νομίζω πως βλέπει τις βουβές κινήσεις μας να τον προσεγγίσουμε μέσα από καλές πράξεις προς τους άλλους. Νομίζω πως αυτό που τον νοιάζει είναι πόσο καθαρά σκεφτόμαστε και συμπεριφερόμαστε.

Εξάλλου ότι και να μας βαραίνει, Εκείνος είναι πάντα εκεί να μας δεχτεί, όποτε και αν εμείς αποφασίσουμε να μετανοήσουμε ειλικρινά!

Εύχομαι σε όλους Καλό Πάσχα!
Κ.


Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

Συμμετοχή στον Διαγωνισμό Top Blogs!Μια ευχάριστη έκπληξη με περίμενε χτες σε ενημέρωση που έλαβα από το Top Blogs, πως το bloggoσπιτάκι μου, συμμετέχει σε διαγωνισμό για το καλύτερο blog!
Ούτε που ήξερα πως γίνονται τέτοιοι διαγωνισμοί και ούτε που είχα μάθει για τον προηγούμενο.
Δεν μπορώ να σας πω, πολλά γιατί δεν είναι και πολύ ξεκάθαρο για το τι ακριβώς κερδίζει ο νικητής αλλά εξάλλου δεν είναι αυτό που με ενδιαφέρει.
Μου αρέσει που παίρνω μέρος σε έναν διαγωνισμό, έστω και άθελα μου, και βλέπω πως έχω ήδη κάποιες ψήφους, πριν καλά καλά προλάβω να το δημοσιεύσω.
Αυτό σημαίνει πως υπάρχει κόσμος που με διαβάζει και για να με ψηφίσει, μάλλον έχει εκτιμήσει κάτι από την λογική και την γραφή μου...
Αυτό είναι το σημαντικό για εμένα, να ξέρω πως μέσα από τις δικές μου λέξεις, μπορούν οι άλλοι να συμπάσχουν και να βρίσκουν ενδιαφέροντα πράγματα για να ξαναέρχονται στο bloggoσπιτάκι μου!

Θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως εάν, πατούσατε το κουμπάκι για το "'Αποψη Τέχνης"!
Η ψηφοφορία ξεκίνησε χτες και θα διαρκέσει 1 μήνα!
Η διαδικασία είναι απλή...

  1. Πατάτε πάνω στο Ψηφίστε Μας, που υπάρχει στα αριστερά της σελίδας μου.
  2. Αυτό σας οδηγεί στην σελίδα της ψηφοφορίας
  3. Με βρίσκετε στην Στήλη - 6, το τρίτο blog "Άποψη Τέχνης"
  4. Κλικάρετε επάνω και μετά στο τέλος της στήλης, πατάτε Vote!
  5. That's it! 

Σας ευχαριστώ πολύ πολύ όλους!!!

Κ.

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

Η Άνοιξη...μια Τέχνη!

Μα τι όμορφα που ξεκίνησε η μέρα μου σήμερα, πόσο χαρούμενα, πόσο ήρεμα και πόσο κουρέλι αισθάνομαι τώρα, μετά το τέλος της...!
Δεν θα μείνω όμως στο τέλος...θα πάω στην αρχή!Η άνοιξη φαίνεται να έχει κάνει το θαύμα της πάλι μέσα μου και παρόλο που το σύμπαν με ταλαιπωρεί, η καρδούλα μου χτυπά χαρούμενα κάθε πρωί που ακούω τα υπέροχα κοτσύφια στο μεγάλο πεύκο έξω από το μπαλκόνι μου και κάθε σούρουπο που οι μυρωδιές των λουλουδιών μοιράζουν απλόχερα το μεθυστικό τους άρωμα...
Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, γεμίζω από ενέργεια, αισθάνομαι πως θέλω να κάνω καινούρια πράγματα, θέλω να απολαμβάνω περισσότερο την μέρα....
Θέλω να κάνω καινούρια πράγματα για εμένα για το σπίτι μου για να βελτιώσω την καθημερινότητα μου! Από διατροφή, άσκηση μέχρι μια μικρή νέα αγορά!
Αλλά να μου πεις και ποιος δεν είναι στην ίδια φάση...;!


Βλέπω στις φίλες μου bloggers όλη αυτή την ανανεωμένη διάθεση, μέσα από τα λόγια και τις εικόνες τους! Αντίθετα, γύρω μου (στο δρόμο, στη δουλειά κλπ) βλέπω ένα έντονο άγχος και έναν πανικό...Αν πάρω, βέβαια, από το περιβάλλον της δουλειάς μου, όλοι προσπαθούν να ολοκληρώσουν γρήγορα τις εργασίες τους για να απολαύσουν τις διακοπές του Πάσχα.
Εύχομαι αυτό να είναι, και στις διακοπές να βλέπω πιο χαρούμενα και χαλαρά προσωπάκια!

Η Άνοιξη, από μόνη της, αποτελεί έναν καμβά, ένα καλλιτεχνικό τοπίο. Τι πιο όμορφη ζωγραφιά από όλο αυτό το πράσινο, τα ανθισμένα λουλούδια, τα ζουζούνια, τα πουλιά, τα χρώματα;!
Η Άνοιξη, από μόνη της, είναι Τέχνη!
Είναι ένα Έργο Τέχνης, ανεκτίμητης αξίας, απεριόριστης ομορφιάς και "μη αντιγράψιμη"!
Όσο και να προσπαθήσεις να την κλείσεις σε φωτογραφίες, πίνακες, βίντεο και ότι μπορείς να φανταστείς, θα παραμένει τεχνητό και δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στην πραγματικότητα ούτε στο ελάχιστο!
Ο λόγος φυσικά είναι, πως συμβαίνουν τόσα πολλά, ταυτόχρονα αυτή την εποχή τα οποία τα αντιλαμβάνεται το σύνολο των αισθήσεων μας και σίγουρα προσπαθώντας να το περιγράψουμε ή να το δείξουμε με άλλο τρόπο δεν φαίνεται σωστό...
Η Άνοιξη, λοιπόν, είναι και αυτή μια αίσθηση! Είναι η αίσθηση ότι ξυπνάμε, ότι θέλουμε να ανανεωθούμε, ότι θέλουμε να βγούμε από το καβούκι μας, να επικοινωνήσουμε, να αναπνεύσουμε, να ζήσουμε!
Πολλοί είναι εκείνοι που μέσα από την τέχνη τους, έχουν εκφράσει την Άνοιξη, όμως η ίδια η Τέχνη της Άνοιξης παραμένει μοναδική και κάθε χρόνο μας δίνει την ίδια χαρά, την ίδια ελπίδα και την ίδια σιγουριά ότι όντως η ζωή συνεχίζεται, είμαστε καλά και τελικά έχουμε την δύναμη να τα καταφέρουμε όλα, όσο δύσκολα και να είναι!Η μαρμελάδα μου βγήκε πεντανόστιμη!
Copyright Katerina ValsamidiΘέλω να ευχαριστήσω πολύ την Αλεξάνδρα από το craftlandgr.blogspot.gr για το όμορφο βραβείο που μου χάρισε.
Αλεξάνδρα μου δεν σε έχω ξεχάσει! Σε ευχαριστώ πολύ που με τίμησες!

Και θέλω να σας πω πως επιτέλους παρέλαβα το coffee table που περίμενα 4 μήνες!
Είναι όμως υπέροχο και ταιριάζει απόλυτα με το σπίτι μου!

Κ.

Copyright Katerina ValsamidiΣύνδεσμοι φωτογραφιών:Κυριακή, 21 Απριλίου 2013

WeeklyMoodboard#09..Μια επιτυχημένη Εκδήλωση!!!

Τι να πω για αυτό το moodboard, μιας και τις 2 τελευταίες εβδομάδες ήμουν χαμένη σε έναν άλλο κόσμο, με συγκεκριμένο στόχο, σε έναν κόσμο δουλειάς, σκληρής εργασίας, χωρίς ωράρια και χωρίς δευτερόλεπτο προσωπικού χρόνου.
Όμως άξιζε όλη η προσπάθεια, μιας και αναλαμβάνοντας για πρώτη φορά, στην επαγγελματική μου πορεία, το σύνολο της οργάνωσης μιας τόσο σημαντικής και υψηλής εθνικής σημασίας, εκδήλωση και φυσικά με την καταλυτική βοήθεια των συναδέλφων μου, τα καταφέραμε, όλα πήγαν υπέροχα και σύμφωνα με το πρόγραμμα και μάλιστα το feedback που πήραμε ήταν πάρα πολύ καλό!
Ευχαριστώ πάρα πολύ την Ξένια, την Ιωάννα και την Ματούλα για την πολύτιμη βοήθεια και τις ατελείωτες ώρες δουλειάς, τα υπόλοιπα κορίτσια, όλους τους συναδέλφους που βοήθησαν, ο καθένας από το πόστο του για να γίνει αυτό πραγματικότητα και φυσικά τον πρόεδρο μας, που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία!

Δεν έχω λοιπόν να σας δείξω καμία εικόνα για τις περασμένες 2 εβδομάδες και παρόλο που μπορεί να μην σας ενδιαφέρει, ή μπορεί να σας κουράσει, θα σας αφήσω, εδώ από κάτω το link που μπορείτε να παρακολουθήσετε μέρος ή το σύνολο της συγκεκριμένης Εκδήλωσης.

Το θέμα αφορά στο Φαρμακευτικό Φόρουμ του ΕΒΕΑ (EPhForT)
Οι δύο βασικοί στόχοι του EPhForT και αυτά που συζητήθηκαν και εκεί, είναι
  1. Η ανάπτυξη της Κλινικής Έρευνας στην Ελλάδα και
  2. Η Παραγωγή φαρμάκων, ξένων φαρμακευτικών εταιριών, εδώ στην Ελλάδα από ελληνικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις.
Η σημαντικότητα της εκδήλωσης είναι πως μιλάμε για προσέλκυση επενδύσεων στην χώρα μας και τελικά ανάπτυξη μέσα από δημιουργία νέων θέσεων εργασίας (μιας και οι πολύ καλοί ερευνητές μας ξενιτεύονται),  know how και πολλά ακόμη οφέλη.
Καλό υπόλοιπο Κυριακής σε όλους!!!
Κ.

Υ.Γ. Τώρα που χαλάρωσα, πάω να φάω και το ψαράκι μου στην μανούλα!
Κυριακή, 14 Απριλίου 2013

Αναβίωση των 1ων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων 2013! Πέτυχε!!!

Ήταν μια πανέμορφη εμπειρία για άλλη μια φορά...
Η διαφορά και ξεχωριστή ομορφιά αυτής της Εκδήλωσης, ήταν το κοινό...!
Πιτσιρίκια όλων των σχολικών ηλικιών, παρακολούθησαν, χόρεψαν, χειροκρότησαν, φώναξαν, τραγούδησαν και τελικά απόλαυσαν, πιστεύω, την προσπάθεια μας αυτή, για την αναβίωση των Πρώτων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων!
Είναι τόσο διαφορετικό το παιδικό κοινό...τόσο αυθόρμητο, τόσο δοτικό, τόσο αληθινό!
Χαιρόμουν με την χαρά τους!
Αρκετές πρόβες, πολύ τρέξιμο αλλά μας αποζημίωσε το αποτέλεσμα!
Η οργανωτική Επιτροπή τα έκανε όλα άψογα! Όλα τα παιδιά της ομάδας του Φωκά Ευαγγελινού, οι τεχνικοί και εμείς οι εθελοντές δώσαμε το 100% του εαυτού μας με αποτέλεσμα να γίνει μια εξαιρετική Εκδήλωση!!!
Πολλά συγχαρητήρια από παντού, πρωτοσέλιδο στην Καθημερινή σήμερα, υπέροχες φωτογραφίες, μια όμορφη αίσθηση και μια νοσταλγία...μια νοσταλγία μέχρι την επόμενη διοργάνωση!
Σίγουρα ακούσατε ή διαβάσατε για αυτό και εγώ είμαι πολύ περήφανη που έγινα μέρος του!
Ορίστε, λοιπόν, μερικές φωτογραφίες από το γεγονός!

Μια μικρή απογοήτευση την είχαμε, βέβαια, σαν θάλασσα για τις στολές μας, οι οποίες ήταν κάτι σαν νοσηλευτικού προσωπικού... αλλά οι στολές του κοινού Εποχής αλλά και των αθλητών ήταν πραγματικά εκπληκτικές!!!


Copyright Katerina Valsamidi

Copyright Katerina Valsamidi

Copyright Katerina Valsamidi

Copyright Katerina Valsamidi

Copyright Katerina Valsamidi

Copyright Katerina Valsamidi


Copyright Katerina Valsamidi

Copyright Katerina Valsamidi

Copyright Katerina Valsamidi

Copyright Katerina Valsamidi

Copyright Katerina Valsamidi

Copyright Katerina Valsamidi

Copyright Katerina Valsamidi

Copyright Katerina Valsamidi

Copyright Katerina Valsamidi

Copyright Katerina Valsamidi

Copyright Katerina Valsamidi

Copyright Katerina Valsamidi

Copyright Katerina Valsamidi

Copyright Katerina Valsamidi

Copyright Katerina Valsamidi

Copyright Katerina Valsamidi

Copyright Katerina Valsamidi

Copyright Katerina Valsamidi

Copyright Katerina Valsamidi

Copyright Katerina Valsamidi

Copyright Katerina Valsamidi

Copyright Katerina Valsamidi

Copyright Katerina Valsamidi

Copyright Katerina Valsamidi

Copyright Katerina Valsamidi

Copyright Katerina Valsamidi

Copyright Katerina Valsamidi

Copyright Katerina Valsamidi

Copyright Katerina Valsamidi

Photo by Παλαιστές Παλαιστές


Και του χρόνου με υγεία!!!

Καλό σας Σαββατοκύριακο!


Υ.Γ. εμείς εδώ, πίνουμε τα cocktails μας στο σπίτι και ακούμε Χαρούλα!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...