Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013

MoodBoard (#23) Χριστουγέννων!


Ακούω Χριστουγεννιάτικα τραγουδάκια όλη μέρα σήμερα και με βάζουν ακόμη περισσότερο στην όμορφη διάθεση στην οποία βρίσκομαι λόγω γιορτών, μη νομίζεις γιατί αν κάτσω να σκεφτώ τα οικονομικά μπορώ να σκεφτώ πολλούς τρόπους να αυτοκτονήσω.. Αστειεύομαι βέβαια, η ζωή μας είναι πολύτιμη και μπορώ να σας επιβεβαιώσω πως έστω και μια μικρή σκέψη, μια απόφαση και ένα χαμόγελο μπορούν να μας κάνουν να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία και άσχημη σκέψη και να μας κρατήσουν έτσι ζεστούς και ευτυχισμένους για πολύ καιρό!

Έρχονται οι γιορτές, λοιπόν είναι πλέον επίσημο και πολύς κόσμος αναμένεται να στολίσει αυτό το Σαββατοκύριακο. Προσωπικά, πάλι μάλλον δεν θα τα καταφέρω μιας και ακόμη κάνουμε μικρές εργασίες στο σπίτι αλλά μάλλον θα ξεκλέψω καμιά ωρίτσα να χαζέψω και να ψωνίσω ίσως, αν μου το επιτρέψει το υπόλοιπο στο λογαριασμό μου (χαχα..), κανέναν στολιδάκι.
Είναι μεγάλη η προσμονή μου για τις γιορτινές ημέρες, τόσο που με κάθε τρόπο θέλω να μυρίσουν Χριστούγεννα στο σπίτι μου!
Έτσι λοιπόν, αποφασίσαμε να πάρουμε φέτος αληθινό Χριστουγεννιάτικο Δένδρο!
Ξεπερνώντας τους οικολογικούς μου προβληματισμούς και σκεπτόμενη πως αυτά τα δεντράκια τα μεγαλώνουν για αυτό το σκοπό, ήθελα να θυμηθώ την ζεστή ατμόσφαιρά του σπιτιού μου όταν ήμουν ακόμη παιδί και οι γονείς μου αγόραζαν πάντα ζωντανό δένδρο.
Να θυμηθώ και να νιώσω την μυρωδιά του και το γεγονός πως έφερνε τα Χριστούγεννα μέσα στο σπίτι μας!
Θέλω ακόμη να φτιάξω κουλουράκια και να διακοσμήσω με μεράκι ολόκληρο το σπίτι.
Για το αποτέλεσμα στα κουλουράκια έχω μια αμφιβολία, βέβαια αλλά η προσπάθεια μετράει, ε;!Το δεντράκι είναι της κολλητούλας Δήμητρας. Και του χρόνου!


Θυμάμαι την όμορφη εποχή που ερχόταν ο Άγιος Βασίλης... Ξέρεις είναι πολύ όμορφο να δημιουργείς όμορφες και ζεστές εικόνες στα μυαλουδάκια των παιδιών...
Τι θυμάμαι: Κάθε χρόνο κάναμε αλλαγή του χρόνου σε ένα συγκεκριμένο σπίτι με αγαπημένους φίλους. Την άλλη μέρα, όταν ξυπνούσα στο σπίτι μου πλέον, είχε έρθει ο Άι Βασίλης!
Πως έστηναν το σκηνικό οι γονείς μου: Ετοιμαζόμασταν για ρεβεγιόν και μας έπαιρνε ο πατέρας μου να μας τακτοποιήσει στο αμάξι. Η μητέρα μου, μόλις φεύγαμε αναλάμβανε χρέη Αγίου και τοποθετούσε τα δώρα κάτω απ το δέντρο. Όταν γυρίζαμε από το φιλικό σπίτι, συνήθως εγώ και η αδελφή μου κοιμόμασταν, οπότε τα βρίσκαμε την άλλη μέρα το πρωί αλλά πολλές φορές ξυπνούσαμε την ώρα που φτάναμε σπίτι και έτσι πάλι τα βρίσκαμε μπροστά μας!
Ακόμη θυμάμαι να καρφώνομαι με τα χεράκια και την μύτη μου πάνω στο τζάμι, μπας και τον δω να έρχεται ή να φεύγει...!
Αχ, αυτή η όμορφη νοσταλγική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων!!!


via pinterest


Τα δωράκια σας έφτασαν σχεδόν σε όλους και δέχτηκα πολλά όμορφα μηνύματα προσωπικά και μέσω της σελίδας μου στο facebook με τις εντυπώσεις σας. Αυτή την φορά είχαμε πολλές νικήτριες από την όμορφη Θεσσαλονίκη και αυτό με χαροποίησε ιδιαίτερα αλλά και από Κρήτη, Αλεξανδρούπολη, Καστοριά, Λαμία, Σαλαμίνα και Αθήνα!
Είναι πραγματικά υπέροχο όταν συνειδητοποιείς που φτάνει η "φωνή" σου μέσω της τεχνολογίας!
Κορίτσια, ίσως και να χάρηκα λίγο παραπάνω από εσάς για αυτό το give away όπως άλλωστε είχε γίνει με εκείνο του Sweete... Εξάλλου, έτσι δεν γίνεται πάντα όταν προσφέρεις κάτι;
Εύχομαι να χαρείτε τα δώρα σας και να γίνετε πιστοί ακόλουθοι των Yotuel όπως έγινα και εγώ :-)
Ξέρω πως και εγώ περιμένω ένα δωράκι και το περιμένω πως και πως.. Μαιρούλα μου ήρθε το ειδοποιητήριο αλλά δεν έχω καταφέρει να το πάρω ακόμη..


Σας συστήνω την νέα μου σελίδα στο twitter https://twitter.com/ApopsiTexnis!
Follow me! ;-)
Σύντομα θα βάλω και το ειδικό κουμπάκι δεξιά της σελίδας μου.

Καλές Γιορτές και Καλό Μήνα να έχουμε!
Κ.

Η ιδέα του Weekly MoodBoard είναι της Lyriel από το BiScoto
και συμμετέχουν τα εξής ιστολόγια:

Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013

Αυτοί που Φεύγουν...


via

Αυτοί που φεύγουν, αυτοί που μένουν και αυτοί που είναι εδώ αλλά είναι απόντες.
Χειρότερη κατηγορία, η τελευταία.
Ωστόσο, κατά μία έννοια και αυτοί ουσιαστικά φεύγουν...
Οι λόγοι που μπορεί να φύγει κάποιος είναι πολλοί. Δεν σημαίνει ότι είναι ξεκάθαροι, ούτε απολύτως κατανοητοί. Για την ακρίβεια μπορεί να είναι εντελώς ακατανόητοι ή δυσνόητοι. Μπορεί και εμείς οι ίδιοι να μην θέλουμε να τους καταλάβουμε...
Είτε είμαστε εμείς αυτοί που φεύγουν, είτε είναι οι άλλοι που το κάνουν δεν σημαίνει πως συμβαίνει πάντοτε με πλήρη συναίσθηση και συνείδηση.
Η εγκατάλειψη είτε γίνεται κατ' επιλογή, είτε εξαναγκαστικά, πονάει... Η απώλεια πονάει.
Πονάει να χάνεις τους δικούς σου, τους φίλους σου, τους αγαπημένους σου... Χάνω δεν σημαίνει απαραίτητα δεν ξαναβλέπω πια, αλλά ουσιαστικά χάνω την επαφή και το δέσιμο που είχα. Χάνω τα γνώριμα, τα οικεία. Χάνω αυτό που μοιραζόμασταν.
Πονάει και τελικά όσο δυνατοί και λογικοί να είμαστε, μέσα μας ξέρουμε πόσο τα κομμάτια του εαυτού μας που είχαμε δώσει σε άλλους ανθρώπους, κόβονται και αποκολλώνται από πάνω μας.
Δεν γίνεται να μοιράζεσαι πράγματα, να έχεις σχέσεις ζωής και να μην δίνεις κομμάτια σου.
Όσο και να προσπαθείς να προστατεύσεις τον εαυτό σου, πάντα έχεις δώσει και έχεις πάρει.
Πάντα χρωστάς και σου χρωστάνε.
Κανείς δεν έχει ανάγκη κανέναν και όλοι έχουμε ανάγκη τους πάντες!
Αυτό είναι πολύ σημαντικό να το θυμόμαστε γιατί στο τέλος οι εγωισμοί που μένουν δεν βγάζουν κανένα νόημα...
Όσο και αν νομίζεις πως έχεις όλο το δίκιο με το μέρος σου, δεν το έχεις...
Όσο και να υπερηφανεύεσαι πως τα έκανες όλα σωστά, το ξέρεις πως όταν μένεις μόνος αναρωτιέσαι που έκανες λάθος...
Όσο και να συμπληρώνεις τα κενά, απλά τα μπαλώνεις.
Εννοείται πως δεν πεθαίνεις με καμιά απώλεια, ούτε με την πιο τραγική. Πάντα οι ζωές μας συνεχίζονται.
Μότο μου είναι πως πάντα παρακάτω είναι τα καλύτερα!
Παρακάτω θα γνωρίσεις ανθρώπους που αξίζουν πολλά. Θα γνωρίσεις τον άνθρωπο της ζωής σου! Θα κάνεις νέους, αληθινούς φίλους. Θα δημιουργήσεις νέες σχέσεις, πιο δυνατές. Όλα αυτά θα είναι καινούρια για εσένα και θα βρεις χώρο στην καρδιά και την ψυχή σου για νέα δεδομένα, πιο μελετημένα και πιο προσεκτικά πια, γιατί μεγάλωσες...
Όλα αυτά φυσικά και θα είναι νέα και αγαπημένα!
Αυτός όμως, που φεύγει απ την ζωή μας αφήνει το κενό του και όχι, το συγκεκριμένο κενό δεν αναπληρώνεται...
Κ.


Οι απόψεις μου είναι εντελώς προσωπικές. Υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν να ρίχνουν πραγματική μαύρη πέτρα πίσω τους. Μπορεί να μην το καταλαβαίνω αλλά ξέρω πως γίνεται. Γενικότερα το καλύτερο είναι να υπάρχει μια ισορροπία στις αντιδράσεις και τα πιστεύω μας... Ούτε η πολύ ευαισθητοποίηση αλλά ούτε και η πλήρης αποξένωση, βοήθησε ποτέ κανέναν.

Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013

Ξημερώνει Ημέρα Γιορτινή!

Πραγματική νεροποντή έριξε, όχι αστεία...!
Ας κρατήσουμε την όμορφη διάθεση για τις γιορτές που έρχονται και ας απολαύσουμε αυτή την βροχερή Κυριακή με τα κατάλληλα μέσα, σκέφτηκα!
Μετάβαση σε οικογενειακό σπίτι, αχνιστή ψαροσουπίτσα (είμαι και σουπού, τι να κάνουμε...), ζυμωτό ψωμάκι, κρασάκι, ένα τρελόσκυλο, υπέροχη μηλόπιτα με καφέ και τζακάκι για το κρύο!
Λένε θα βάλουνε και φόρο για τα τζάκια... χμ, μην βρει ο Έλληνας μια λύση να επιβιώσει, αμέσως να τον καπελώσουν με φόρο!
Για βράδυ το μενού είχε αγαπημένη παρέα στο σπίτι, με χαλάρωση όσο δεν πάει και μοναδικά τηγανόψωμα απ την Εύβοια! Η ΔΕΗ νόμιζε πως θα μας χαλάσει τα σχέδια, όμως η διακοπή διήρκεσε μόνο κάποια λεπτά. Ωστόσο απολαύσαμε την παρέα των κεριών ως αποκλειστικό μέσο για να βλέπουμε, έστω και για λίγα λεπτά.

Ξημερώνει γιορτινή ημέρα για εμένα :-)
Της Αγίας Αικατερίνης της Μεγαλομάρτυρος.
"Η Αγία Αικατερίνη καταγόταν από οικογένεια ευγενών της Αλεξάνδρειας, «θυγάτηρ βασιλίσκου τινός ονομαζομένου Kώνστου», και μαρτύρησε στις αρχές του 4ου αιώνα μ.Χ. (304 μ.Χ.) Ήταν ευφυέστατη και φιλομαθής..." διάβασε περισσότερα εδώ

Εύχομαι για όλους μας Υγεία, Ασφάλεια και Αγάπη!
Α! και ένα μυστικό... ίσως οι άγγελοι να ζουν ανάμεσα μας... :-) 
Κ.
Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013

Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση & Τα Party του Σχολείου!via

Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι η αγαπημένη μου!
Φυσικά, δεν είμαι απ τους λίγους γιατί αυτή την περίοδο την αγαπά πολύς κόσμος.
Εσείς που συμπάσχετε καταλαβαίνετε πως ούτε στεναχώρια, ούτε μελαγχολία, ούτε θλίψη μου δημιουργείται όπως ακούω να λένε μερικοί άνθρωποι...
Αυτά που αισθάνομαι είναι ζεστασιά, αγάπη, χαρά, θέληση για προσφορά, λατρεία με το σπίτι και την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και άλλα πολλά γλυκά και όμορφα συναισθήματα!
Είναι που έχω και τα γενέθλια μου μέσα στις γιορτές και πάντα έκανα φανταστικά party, οπότε μου έχουν μείνει στο μυαλό πανέμορφες εικόνες από πολύ μικρή ηλικία.
Πάντα οι γονείς μου στόλιζαν ιδιαίτερα όλο το σπίτι ενώ τα party γενεθλίων που μου έκαναν έχουν αποτυπωθεί για πάντα μέσα μου!

Αυτά βέβαια συνεχίστηκαν για πολλά χρόνια ακόμη με ιδιαίτερη επιτυχία!
Μέχρι και που τελείωσα το Πανεπιστήμιο κάθε χρόνο το party μου ήταν θεσμός!
Μαζί με το δικό μου, όμως ήταν και εκείνο της Δήμητρας, του Νικόλα, του Δημήτρη, της Μαρίας...!
Ο Δημήτρης, μάλιστα είχε και την συμβολή του μεγάλου αδελφού και τα party είχαν κυρίως ροκ και μέταλ διάθεση.
Ένας ακόμη λόγος που αισθάνομαι τυχερή είναι ότι με όλα αυτά τα παιδιά απ το δημοτικό ακόμη κρατούμε επαφή. Το καλό είναι πως συνεχίσαμε σε όλες τις τάξεις του σχολείου παρεούλα και υπήρξε μεγάλη σύσφιξη των σχέσεων μας αλλά και των γονιών μας μεταξύ τους!
Υπάρχει ένα ιδιαίτερο δέσιμο μεταξύ μας, το οποίο δεν έφυγε με τα χρόνια και τις αποστάσεις, ενώ με ορισμένους έχει εξελιχθεί σε μεγάλη αγάπη και φιλία!
Όποτε συναντώ κάποιον από τους συμμαθητές μου αισθάνομαι αυτή την οικειότητα ενώ το μπούρου μπούρου δίνει και παίρνει!
Για εμένα, όλοι τους είναι Οικογενειακή μου υπόθεση!
Μάλιστα, τον τελευταίο καιρό εντελώς τυχαία ήρθα σε επαφή με δυο παλιές μου συμμαθήτριες που είχα πολλά χρόνια να μιλήσω ζωντανά μαζί τους (...εδώ εξαιρώ το facebook), συναντηθήκαμε και απ ότι φαίνεται η επαφή και η φιλιά θα συνεχιστεί από εκεί που έμεινε....
Όταν γνωρίζεις έναν άνθρωπο από τόσο μικρό, για τόσα χρόνια, γνωρίζεις το σπίτι του, την οικογένεια του, τα χίλια δυο του και ακόμη σου ταιριάζει....είναι πολύ δύσκολο να υπάρχει κάτι το οποίο δεν θα πάει καλά :-)
Φέτος, θα είναι τα πρώτα μας Χριστούγεννα στο νέο μας σπίτι με τον καλό μου και αυτό είναι κάτι για το οποίο ανυπομονώ! Ανυπομονώ να το στολίσω και να το γεμίσω καινούριες εικόνες και μυρωδιές. Τις δικές μας εικόνες και μυρωδιές!
Μήπως να πραγματοποιήσω και ένα ακόμη θρυλικό party...;!

Σας αφήνω με αγαπημένα τραγούδια εκείνων των party του Σχολείου που γινόταν χαμός σε ένα γεμάτο από παιδιά και χαρά, γιορτινό σπίτι καθώς και με όμορφες εικόνες Χριστουγεννιάτικης Διακόσμησης.

Εσείς πότε λέτε να στολίστε;

Έλα, να μπαίνουμε στο mood σιγά σιγά!!!  :-)))
Καλό Σαββατοκύριακο!
Κ.
Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

Φιλοξενία #01, Διατροφή: "ΣΠΩ" και διατροφή. της Μ. ΠερπερίδηΚαλησπέρα στην όμορφη γειτονιά μου!


Από σήμερα ξεκινάει μια καινούρια στήλη.
Μια στήλη Φιλοξενίας!
Είναι κάτι το οποίο σκεφτόμουν καιρό αλλά ήθελα να συμβεί για θέματα που από την μία δεν θα είναι άσχετα με το blog μου και από την άλλη θα είναι με ανθρώπους που πραγματικά θα μας προσφέρουν γνώση σε αντικείμενα που απασχολούν όλους μας και ανθρώπους που μιλούν ειλικρινά και με σεβασμό!
Μια φορά τον μήνα λοιπόν, θα αναρτάται ένα άρθρο που θα αφορά στην Διατροφή μας άλλα και διάφορα θέματα υγείας που αντιμετωπίζονται με την σωστή διατροφή.

Τα άρθρα δεν θα είναι φυσικά από εμένα αλλά από την Μαρία Περπερίδη, MSc. Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος η οποία διατηρεί το δικό της blog:  Ιδέες Διατροφής, στο οποίο μπορείτε να την επισκέπτεστε για να ενημερώνεστε για κάθε Διατροφολογικό θέμα!
Η Μαρία είναι άψογη επαγγελματίας, με βαθιά γνώση του αντικειμένου της ενώ τα γραπτά και οι συμβουλές της γίνονται πάντα με μεγάλη ευθύνη και σεβασμό!
Τα θέματα της, πιστεύω πως θα είναι σε όλους χρήσιμα.
Είναι τιμή μου που θα την έχω εδώ φιλοξενούμενη μια φορά τον μήνα!

Μιλώντας και εγώ για το στοιχείο μου, να συμπληρώσω πως θεωρώ σχεδόν απαραίτητο η σωστή διατροφή να συνοδεύεται από κάποια δραστηριότητα.
Χορέψτε, λοιπόν!
Στις σχετικά κοντινές αποστάσεις κινηθείτε με τα πόδια!
Ξεκινήστε Γυμναστήριο!
Καθιερώστε κάποια βόλτα τα Σαββατοκύριακα!
Γενικότερα κινηθείτε και ασκηθείτε γιατί βοηθά σώμα και πνεύμα. Πάλι θα τα λέμε...; :)

Παρακάτω ακολουθεί το πρώτο άρθρο της Μαρίας.

Για τις επόμενες όμως αναρτήσεις της, έχετε εσείς τον πρώτο λόγο!
Μετά το τέλος του άρθρου ακολουθούν 3 topics από τα οποία εσείς θα διαλέξετε το επόμενο!
Το topic που θα μαζέψει τις περισσότερες ψήφους, θα παρουσιαστεί τον επόμενο μήνα.
Έτσι θα ενημερωνόμαστε για θέματα που πραγματικά μας αφορούν!

Καλή μας Αρχή Μαρία!Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (ΣΠΩ) αποτελεί μία από τις πιο συχνά εμφανιζόμενες ορμονικές παθήσεις. Στις περισσότερες γυναίκες με ΣΠΩ οι ωοθήκες τους είναι μεγαλύτερες από το σύνηθες και φέρουν στην περιφέρειά τους περισσότερα από 12 ωοθυλάκια μεγέθους έως 8mm, ενώ παράλληλα παρουσιάζουν αντίσταση στην ινσουλίνη (την ορμόνη που είναι υπεύθυνη για τον μεταβολισμό των σακχάρων). Η ινσουλινοαντίσταση που παρουσιάζουν οι γυναίκες με ΣΠΩ έχει σαν αποτέλεσμα ο οργανισμός τους να παράγει αυξημένες ποσότητες ινσουλίνης που οδηγούν στην αυξημένη παραγωγή ανδρογόνων (τα οποία επηρεάζουν αρνητικά την ωρίμανση των ωαρίων, την συχνότητα του κύκλου και την ωορρηξία). Φυσικά υπάρχουν και γυναίκες με ΣΠΩ, οι οποίες είναι ασυμπτωματικές. 

Η συγκεκριμένη ορμονική διαταραχή μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα από τα οποία τα πιο σημαντικά αφορούν τον ασταθή κύκλο και την ωορρηξία. Πιο αναλυτικά οι γυναίκες με το σύνδρομο ΣΠΩ έχουν συνήθως τα περισσότερα από τα παρακάτω συμπτώματα: 


· Διαταραχές – αστάθεια του κύκλου· Τριχοφυΐα ή και το αντίθετο · Ακμή


· Αύξηση βάρους 

· Υπογονιμότητα

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει μία γυναίκα με ΣΠΩ είναι η ινσουλινοαντίσταση. Αντίσταση στην ινσουλίνη ή ινσουλινοαντίσταση καλείται η μειωμένη απόκριση διάφορων κυττάρων στην δράση της ινσουλίνης.(Hunter & Garvey, 1998.)

Η ινσουλινοαντίσταση αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα των ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ και των παχύσαρκων ατόμων. 

Με βάση πολλές έρευνες, μία μικρή απώλεια βάρους της τάξης του 5-10% του σωματικού βάρους, είναι ικανή στο να βελτιώσει την αντίσταση στη δράση της ινσουλίνης, με αποτέλεσμα και την βελτίωση στην έκκριση των ανδρογόνων. Άρα οι περισσότεροι γυναικολόγοι συστήνουν υγιεινή διατροφή και απώλεια βάρους σε γυναίκες με ΣΠΩ. 

Λόγω της ινσουλινοαντίστασης, η διατροφική αγωγή που συστήνεται σε γυναίκες με ΣΠΩ είναι όμοια με εκείνη που δίνεται σε ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη. 

Πιο αναλυτικά απαιτείται: 
 1. Διατροφή χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες (ψωμί, ρύζι, ζυμαρικά, πατάτες και παράγωγά τους). 
 2. Μικρά και συχνά γεύματα (πρωινό, 2-3 ενδιάμεσα σνακς, μεσημεριανό και ελαφρύ βραδινό). Στα γεύματα αυτά οι υδατάνθρακες πρέπει να είναι σωστά κατανεμημένοι. 
 3. Κατανάλωση προϊόντων ολικής άλεσης (ψωμί, φρυγανιές, κράκερς, κριτσίνια, δημητριακά, ζυμαρικά, σκούρο ρύζι). 
 4. Αύξηση στην κατανάλωση φυτικών ινών (φρούτα, λαχανικά, προϊόντα ολικής άλεσης). 
 5. Περιορισμός των απλών σακχάρων (ζάχαρη, φρουκτόζη, μέλι, μαρμελάδα). Ένα πολύ καλό υποκατάστατο της ζάχαρης (με βάση τις μέχρι τώρα έρευνες) αποτελεί η στέβια (βλέπε sweete). 
 6. Μείωση του αλατιού. Προτιμήστε πολλά μυρωδικά και μπαχαρικά στην διατροφή σας. 
 7. Αύξηση στη κατανάλωση του ψαριού και των θαλασσινών. 
 8. Περιορισμός των λιπών, κυρίως του κορεσμένου ζωικού λίπους (λίπος και πέτσα πουλερικών ή κρεατικών, βούτυρο, κρέμα γάλακτος). Καλύτερα προτιμήστε το ελαιόλαδο ή το σουσαμέλαιο. 
 9. Αποφυγή των τηγανητών. 
 10. Επαρκής πρόσληψη νερού (τουλάχιστον 8 ποτήρια ημερησίως) 
 11. Αυξημένη πρόσληψη αντιοξειδωτικών τροφών (πορτοκάλια, μανταρίνια, γκρέιπ φρουτ, ακτινίδια, βατόμουρα, cranberries, μύρτιλλα, μπρόκολο, κουνουπίδι, πιπεριές, σπανάκι, σπαράγγια, αγκινάρες, πράσινο τσάι, καφές) 
 12. Παράλληλα συστήνεται και η άσκηση (αερόβια και αναερόβια) ως συμπληρωτική αγωγή, καθώς βοηθά στην βελτίωση του ορμονικού προφίλ. 

Ποιο από τα παρακάτω θα σας ενδιέφερε περισσότερο για την επόμενη ανάρτηση;
Αφήστε τα σχόλια σας και ενημερώστε μας!
1) Τα γλυκά των Χριστουγέννων
2) Προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο και διατροφή
3) Ανορθόδοξες Δίαιτες


Σύντομο Βιογραφικό:

Η Μαρία Περπερίδη γεννήθηκε στο Μεσολόγγι. Το 2000 πέρασε στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και αποφοίτησε το 2004 με βαθμό πτυχίου 7,5 "Λίαν Καλώς". Το 2007 τελείωσε και τις Μεταπτυχιακές της Σπουδές στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο με κατεύθυνση την Διατροφή και Άσκηση και με βαθμό 8,4 "Λίαν Καλώς. Στην πτυχιακή της το 2003 με τίτλο "Διατροφική Παρέμβαση και αξιολόγηση αθλητών υγού στίβου υψηλού επιπέδου", ασχολήθηκε με τις Διατροφικές συνήθειες των αθλητών της Ελληνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης και πως αυτές μπορούν να επηρεάσουν την απόδοσή τους. Στην Μεταπτυχιακή της διατριβή με τίτλο "Η επίδραση της Δίαιτας και της Άσκησης στα ενδομυικά λιποειδή σε διαβητικούς ασθενείς", ασχολήθηκε με ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη στην Διαβητολογική Κλινική του Τζάνειου Νοσοκομείου Πειραιά. Από το 2006 διατηρεί Νόμιμο Διαιτολογικό Γραφείο στο Μεσολόγγι.
Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013

MoodBoard #22 , Χουχούλιασμα!

Όσο κρυώνει ο καιρός, τόσο θέλω να χουχουλιάζω στον καναπέ μου, παρέα με την κουβερτούλα μου και ζεστό ρόφημα παρά να κάνω οτιδήποτε άλλο...

Είμαι όμως λίγο παλαβή εγώ, καθώς δεν βάζω εύκολα "ποπό" κάτω.
Θέλω να κάνω όσα περισσότερα προλαβαίνω μέσα σε μια μέρα, τρέχοντας συνήθως σαν την τρελή να τα προλάβω όλα. Έτσι είμαι όμως.. Αυτό το σπίτι - δουλειά - σπίτι ποτέ δεν το κατάλαβα και δεν το ήθελα..
Θέλω να αισθάνομαι πως έχω δραστηριότητες και άλλα πράγματα πέραν της δουλειάς για να αισθάνομαι πως ζω και ευχαριστιέμαι την καθημερινότητα μου.
Όταν απλά σκέφτομαι την δουλειά, μου 'ρχεται να τρελαθώ!
Έτσι πάντα υπήρχαν στο πρόγραμμα, σχολές χορού, γυμναστήρια, ξένες γλώσσες, άλλες απασχολήσεις, έξτρα εισόδημα και τα λοιπά και τα λοιπά... 
Γενικά ότι μπορώ κάνω και έτσι θεωρώ πως πρέπει να κάνουμε όλοι μας για λέμε πως ζούμε!
Εννοείται πως δεν έχουν όλοι τον ίδιο ελεύθερο χρόνο αλλά όσο έχουμε, πρέπει να τον εκμεταλλευόμαστε δημιουργικά!

Υπενθυμίζω! Ζωή δεν είναι μόνο δουλειά! Πρέπει να μάθουμε επιτέλους να ζούμε σαν άνθρωποι και όχι σαν σκλάβοι ακόμη και μέσα στην κρίση!
Επίσης, όλα είναι στο χέρι μας! Πραγματικά, μόνο εμείς καθορίζουμε την πορεία και το μέλλον μας (με την βοήθεια του Πανάγαθου, βεβαίως-βεβαίως)!

Συμβαίνουν και εκείνες οι μέρες όμως, που απλά δεν θες και δεν μπορείς να κάνεις και τίποτα, όπως η χθεσινή... 
Έφυγα μόλις μισή ώρα αργότερα απ την δουλειά και είχε ήδη νυχτώσει, πρώτο στοιχείο.
Γυρίζω σπίτι με την σκέψη να πάω γυμναστήριο αλλά το πρόγραμμα που είχα ήταν λίγο αργά και προτίμησα να το προσπεράσω, δεύτερο στοιχείο.
Πονάει η κοιλιά μου, κάπου την πάτησα...τρίτο στοιχείο
Πάω να πιάσω το laptop και συνειδητοποιώ πως όλες οι γραμμές είναι νεκρές μαζί και το internet...τέταρτο στοιχείο.
Πόσα ακόμη να χρειαστούν για να με πείσουν την καημένη να κάτσω σπίτι και να μην κουνήσω ρούπι;
Ευκαιρία για χουχούλιασμα, σκέφτομαι!
Ευτυχώς εκείνη την ώρα ήμασταν ακριβώς στο ίδιο μήκος κύμματος με τον καλό μου...
Αποτέλεσμα:
Μαγειρεύω στα γρήγορα έναν ζεστό τραχανά, βουλιάζουμε στον καναπέ και ξεκινάμε ταινιούλα!

Ε, καμιά φορά χρειάζεται να μην κάνεις απολύτως τίποτα....!
Κ.

Σημ.: Είμαι ευγνώμων που έχω ακόμη την δουλειά μου και καθημερινά έχω έννοια όλους εκείνους τους ανθρώπους που δεν μπορούν να απολαύσουν την ζέστη και την ασφάλεια ενός σπιτιού.
Αυτό για να μην φανεί η ανάρτηση μου αλαζονική....
Προς Θεού, δεν παραπονιέμαι για τίποτα...
Κάθε που χειμωνιάζει, πρώτη μου σκέψη είναι όλος ο κόσμος που κρυώνει.... Εύχομαι να βρουν φέτος ένα ζεστό κατάλυμα και να βοηθήσουμε όλοι μας ώστε να έχουν τροφή και ζεστά ρούχα!Η ιδέα του Weekly MoodBoard είναι της Lyriel από το BiScoto
και συμμετέχουν τα εξής ιστολόγια:
Υ.Γ. Τι λέτε για την νέα μου γραμματοσειρά; Σας αρέσει; Σας βολεύει; Πειραματίζομαι αλλά χρειάζομαι την Άποψη σας! :-)Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013

Ιδού οι 15 Νικητές του Διαγωνισμού YOTUEL!!!Αγαπητά μου φιλαράκια και αναγνώστες, σας ευχαριστώ για την συμμετοχή σας στον δεύτερο διαγωνισμό αυτού εδώ του bloggoσπιτιού!
Ήταν ιδιαίτερη χαρά για εμένα να βλέπω γνωστές φατσούλες αλλά και πολλούς νέους συμμετέχοντες να λαμβάνουν μέρος!

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, εύχομαι να είστε πάντα τυχεροί στη ζωή σας και να συνεχίζετε να λαμβάνεται μέρος σε διαγωνισμούς γιατί είναι πραγματικά πολύ όμορφη διαδικασία!

Όπως συνέβη και την προηγούμενη φορά θα σας απαριθμήσω όλες τις συμμετοχές και στη συνέχεια θα ανακοινώσω τους νικητές όπως τους επέλεξε τυχαία το random.org!


Οι συμμετοχές ήταν στο σύνολο 27!
Εδώ βρίσκονται οι συμμετοχές σας αριθμημένες σύμφωνα με τη σειρά που αφήσατε τα σχόλια σας.


1
Κική - ΕΚΦΡΑΣΟΥ
2
paloma
3
GEORGIA Papavasili
4
@iris
5 ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ 
6
Maria Burbaki
7
Stella Papadaki
8
me (maria)
9 Vaia Lytra
10
Morfopoulou Maria
11
Eleni Delivu
12
Amalia Touralia
13 ΡΟΥΛΑ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
14
evonita
15 maragath74@gmail.com
16 mairhmoustaka2@gmail.com
17
Χαρά Ραμπιάδου
18 anthi kerosh
19 Bάσω Δεμερτζή
20 Nandia Perdiki
21 Νικη Παπαγεωργίου
22
Fotini Xanthopoulou
23
charoula - Xara Para 
24
Georgia Geo
25 maria mari
26 Στέλλα Φωτιάδου
27 manos19_81t@yahoo.gr


Ακολουθούν οι 15 νικητές!

26 Στέλλα Φωτιάδου
12
Amalia Touralia
23
charoula - Xara Para 
16 mairhmoustaka2@gmail.com
14
evonita
20 Nandia Perdiki
13 ΡΟΥΛΑ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
9 Vaia Lytra
11
Eleni Delivu
15 maragath74@gmail.com
10
Morfopoulou Maria
19 Βάσω Δεμερτζή
3
GEORGIA Papavasili
7
Stella Papadaki
25 maria mari


Συγχαρητήρια!!!

Ακολουθεί η επιβεβαίωση της κλήρωσης:
Θα στείλω σε κάθε έναν από τους νικητές προσωπικό e-mail και θα πρέπει να μου απαντήσετε με την διεύθυνση που θέλετε να παραλάβετε τα δωράκια σας!
Σε περίπτωση που ο δαίμων του ίντερνετ εμφανιστεί και κάποιος δεν λάβει από εμένα μήνυμα, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο kity83@gmail.com.Η κάθε τσάντα δώρου θα περιέχει:
 • Μία οδοντόκρεμα YOTUEL All in one
 • Μία οδοντόκρεμα YOTUEL All in one Snowmint ( νέα γεύση!)
 • Μία οδοντόκρεμα YOTUEL Pharma
 • 2 κουτιά Τσίχλες YOTUEL Classic
 • 2 κουτιά Τσίχλες YOTUEL Pharma με βιταμίνη Β5
 • Ενημερωτικό έντυπο 

Είναι τόσο όμορφο να δίνεις δώρα!
Εσείς θα κάνετε φέτος τις Γιορτές δώρα στους αγαπημένους σας;


Καλό βράδυ Κυριακής σε όλους & Καλή Εβδομάδα!!!
Κ.


Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013

Βιολί! Ένα Όργανο, Χιλιάδες Δυνατότητες!


Βροχερές Καλημέρες!

Ο καιρός μας έχει μουσκέψει τελευταία αλλά όλα χρειάζονται και έτσι μπαίνουμε για τα καλά στους χειμωνιάτικους μήνες και στις γιορτινές ημέρες!

Συνάντησα σήμερα ένα υπέροχο βίντεο και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας...
Το βιολί είναι ένα όργανο το οποίο λατρεύω. Αγαπώ πολύ επίσης το πιάνο και ο συνδυασμός μάλλον έχει προκύψει λόγω μπαλέτου στα μικράτα μου, μιας και αυτά είναι τα δύο βασικά όργανα τα οποία έχουμε σαν ακούσματα στον συγκεκριμένο χορό.
Με το βιολί όμως, χωρίς κανέναν άλλο ιδιαίτερο λόγο, έχω μια πιο έντονη σχέση.
Αν μάθαινα κάποια στιγμή ένα μουσικό όργανο και είναι κάτι το οποίο υπάρχει στα μελλοντικά μου σχέδια, αυτό θα ήταν το βιολί!

Με εξιτάρουν οι δυνατότητες ήχου και δημιουργίας που έχει, η χάρη του, η στάση του σώματος που πρέπει να έχει κάποιος για να το παίξει, το πόσο παλιά πηγαίνει στην ιστορία και όλες αυτές οι θύμισες και οι εικόνες που έχουμε από παλιές, καλές και αρχοντικές εποχές, το ότι στο σόλο διαπρέπει και πόσο μα, πόσο συνδέεται και με τις γιορτινές ημέρες που διανύουμε!
Είναι τόσα που μου αρέσουν στο βιολί και όταν μάλιστα συναντώ τέτοια γεγονότα όπως το βίντεο που σας έχω σήμερα, πραγματικά υποκλίνομαι και θαυμάζω απεριόριστα τον δημιουργό και το μουσικό του όργανο!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο i-efimerida.gr η ανερχόμενη και πολλά υποσχόμενη Ολλανδή βιολονίστρια Emmy Storms παίζει ξαφνικά Τσιτσάνη σε κατάμεστη συναυλία κλασικής μουσικής στο Ρότερνταμ τον Φεβρουάριο του 2012!
Τα χειροκροτήματα στα οποία ξεσπά το κοινό είναι αποδεικτικό του ενθουσιασμού τους!*Εδώ θα ήθελα να τονίσω για ακόμη μια φορά τον τρόπο με τον οποίο εμπνέουν ο πολιτισμός, η κουλτούρα και οι άνθρωποι μας ολόκληρο τον κόσμο και το γεγονός πως πραγματικά τα έργα και οι δημιουργίες πολλών Ελλήνων μένουν ζωντανά και ανεξάντλητα ανά τους αιώνες ακόμη και σε περιπτώσεις που δεν αφορούν αποκλειστικά τον αρχαίο κόσμο.*

Κ.


Η στιγμή που αρχίζει να ερμηνεύει το έργο του Τσιτσάνη βρίσκεται από το 3ο λεπτό και μετά αλλά αξίζει να το παρακολουθήσετε όλο.
Βιολί
Από τη Βικιπαίδεια.Το βιoλί είναι έγχορδο μουσικό όργανο που παίζεται με δοξάρι. Έχει 4 χορδές διαφορετικού τονικού ύψους (σολ, ρε, λα, μι), που χορδίζονται κατά διαστήματα πέμπτης και η μουσική του έκταση περιλαμβάνει 44 χρωματικούς φθόγγους. Το βιολί στηρίζεται στον ώμο ενώ με το ένα χέρι ο μουσικός απλώς πιέζει τις χορδές με το να το κρατά καθόλου ενώ με το άλλο κινεί το δοξάρι επάνω στις χορδές. Το βιολί εμφανίστηκε τον 16ο αιώνα ως εξέλιξη του μεσαιωνικού Φιντλ (αγγλ. fiddle), του ιταλικού Λίρα ντα μπράτσο (ιταλ. lira da braccio) και του Ρεμπέκ. Τη σημερινή μορφή του την πήρε κυρίως στην Ιταλία, όπου μεγάλες οικογένειες κατασκευαστών όπως οι Αμάτι, Γκουαρνέρι και Στραντιβάριους, δημιούργησαν θαυμάσιας ακουστικής όργανα που μέχρι και σήμερα θεωρούνται αξεπέραστα. Κατά την εποχή της αναγέννησης δημιουργήθηκαν σημαντικές σχολές βιολιού, που άκμασαν στη Βενετία, τη Μπολόνια, τη Φλωρεντία, τη Ρώμη, και σε άλλες Ιταλικές πόλεις. Τα πρώτα βιολιά χρησιμοποιήθηκαν για την εκτέλεση έργων λαϊκής και χορευτικής μουσικής. Κατά τον 17ο αιώνα το βιολί αντικατέστησε τη βιόλα ντα γκάμπα ως το σημαντικότερο έγχορδο στη μουσική δωματίου. Οι περισσότεροι μεγάλοι συνθέτες έγραψαν μουσική για σόλο βιολί, μεταξύ των οποίων οι δάσκαλοι του Μπαρόκ Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ και Γκέοργκ Φρήντριχ Χαίντελ αλλά και σημαντικοί συνθέτες της κλασικής εποχής όπως οιΒόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ και Λούντβιχ βαν Μπετόβεν.

Κατασκευή


"Καβαλάρης"

Το βιολί έχει ταστιέρα χωρίς τάστα, γεγονός που κάνει δύσκολη την εκμάθησή του. Οι χορδές του εκτείνονται κατά μήκος της ταστιέρας και στερεώνονται με κλειδιά στον χορδοστάτη, αφού περάσουν επάνω από ένα ξύλινο στήριγμα, τον καβαλάρη, που συγκρατείται στη θέση του από την πίεση των χορδών. Ο καβαλάρης μεταδίδει τις ταλαντώσεις των χορδών στο κούφιο (με αέρα) σκάφος που μεγεθύνει τον ήχο, λειτουργώντας κατ' ουσίαν ως αντηχείο. Στο εσωτερικό του οργάνου, κάτω από τον καβαλάρη, βρίσκεται ένα λεπτό ραβδάκι (ψυχή) που μεταβιβάζει τις ταλαντώσεις των χορδών στη ράχη του οργάνου, συμβάλλοντας έτσι στη διαμόρφωση του χαρακτηριστικού ήχου του βιολιού.
Λαογραφία.
Ο Ελληνικός λαός λέγοντας βιολιά (στον πληθυντικό) χαρακτηρίζει τις μικρές λαϊκές ή παραδοσιακές ορχήστρες από διάφορα όργανα όπως φλάουτο, κλαρίνο, ούτι, ντέφι, τσαμπούνα κλπ. που απαρτίζονται κυρίως σε γιορτές γάμων και πανηγύρια. Το βιολί είναι πολύ διαδεδομένο κυρίως στην παραδοσιακή μικρασιατική, νησιώτικη και κρητική μουσική. Ιδίως στην τελευταία, εικάζεται ότι προηγείται κατά πολλών δεκάδων χρόνων της λύρας, παρ' ότι πολλοί πιστεύουν το αντίθετο.
**Υπενθύμιση: Την Κυριακή που μας έρχεται λήγει ο Διαγωνισμός για τις υπέροχες
                          οδοντόκρεμες και τσίχλες της YOTUEL!

                          Ανυπομονώ να μάθω τους 15 νικητές!

                          Θυμηθήκατε να πάρετε μέρος;
                          Κοινοποιήστε το για να το μάθουν και οι φίλοι σας!!

Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

1 Χρόνος Blogging!!!


10 Νοεμβρίου 2012 - 10 Νοεμβρίου 2013
Την Κυριακή που μας πέρασε συμπλήρωσα τον πρώτο μου χρόνο στο blogging!


via

Εκείνες τις ημέρες έμενα στο σπίτι της μητέρας μου και περιμέναμε πως και πως με τον καλό μου να ετοιμαστεί το σπιτάκι μας το οποίο ανακαινίζαμε με αγωνία!
Οι μέρες ήταν λίγο δύσκολες καθώς έπρεπε να συντονίσουμε πολλά συνεργεία στο σπίτι ενώ βέβαια καθημερινά δουλεύαμε και οι δυο μας σαν τρελοί.
Η ανάγκη και των δυο μας βέβαια ήταν να αλλάξουμε σελίδα και να δημιοργήσουμε το δικό μας σπιτικό!
Είχα πιεστεί και ένιωθα πως κάπως θέλω να αποσυμπιεστώ από τα προβλήματα που ξεπηδούσαν στο σπίτι, τα οικονομικά, τους τσακωμούς με τους εργάτες και χίλια δυο που συνοδεύουν πάντα τέτοιου είδους εργασίες.

Ξαφνικά και χωρίς καμία προετοιμασία googlαρα το πως μπορώ να κάνω το δικό μου blog.
Θυμάμαι πως πρώτη φορά μου είχε μιλήσει για τα blog μια φίλη που δουλεύαμε μαζί πριν αρκετά χρόνια αλλά πάλι δεν είχα καταλάβει και πολλά.
Παλιά έγραφα πολύ σε μπλοκάκια, σε τετράδια, σε χαρτάκια όπου έβρισκα αρκεί να κατέθετα τις σκέψεις και τα προβλήματα μου στο χαρτί και με μολύβι κατά προτίμηση και αυτό ήταν αρκετό για να δοθούν λύσεις στο λεπτό και να μου φύγουν όλα τα βάρη που κουβαλούσα! Όταν γυρνούσα και ξαναδιάβαζα αυτά που είχα γράψει ήταν λες και τα έγραφε κάποιος άλλος και να, εκεί μπροστά μου ήταν όλες οι απαντήσεις που ζητούσα και μέσα στο μυαλό μου ήταν μπερδεμένα κουβάρια.. ή έτσι νόμιζα.
Το χαρτί έχει μια μαγική ικανότητα να σου παίρνει μακριά κάθε σου πρόβλημα!

Μετά όμως γνώρισα τον καλό μου, αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο, τον φίλο μου, τον προσωπικό μου ψυχολόγο, το στήριγμα μου, τον άνθρωπο μου, την καρδούλα μου και σταμάτησα να γράφω.
Δεν υπήρχε πλέον λόγος.. όλα μου τα προβλήματα λύνονταν ως δια μαγείας όταν βρισκόμουν στην αγκαλιά του και όταν μου αφιέρωνε ατελείωτες ώρες να μιλάμε και να χτίζουμε όνειρα!
Και ακόμη εκεί βρίσκω τις απαντήσεις μου, όμως τελικά όλοι χρειαζόμαστε τον προσωπικό μας χρόνο και χώρο για να βάλουμε τις δύσκολες μας σκέψεις σε σειρά, για να αφαιρέσουμε όλη μας την αρνητική ενέργεια και να βρούμε νέες δυνάμεις. Όλοι μας χρειαζόμαστε λίγη απομόνωση και χρησιμοποίηση μόνο του δικού μας κώδικα για να ξεδιαλύνουμε τις δύσκολες σκέψεις. Οι άλλοι δεν μπορούν και δεν πρέπει να παίζουν μονίμως τον ρόλο του σάκου του μποξ...Κάπως έτσι μου είχε λείψει αυτό το χαρτί και το μολύβι. Μου είχε λείψει να γράφω για να διαβάσω μετά και να μάθω τι έγραψα. Μου είχε λείψει να εκφραστώ και να δημιουργήσω κάτι και κάπως έτσι μπήκα στο ίντερνετ πληκτρολόγησα τις κατάλληλες λέξεις και έμαθα πως με ένα κλικ και δυο ωρίτσες αφοσίωση μπορούσα να φτιάξω τον δικό μου κόσμο, να του δώσω χρώμα και εικόνα, να του προσθέσω λέξεις και τον μοιραστώ με όλους εσάς!
Στην αρχή βέβαια νόμιζα πως πάλι μόνο εγώ θα τα διαβάζω αλλά εσείς με εκπλήξατε τόσο ευχάριστα!
Άνοιξα μια πόρτα και βρήκα από πίσω έναν τεράστιο κόσμο γεμάτο αλληλεγγύη και ομορφιά!

Τελικά όντως η ζωή μας είναι σαν ένα Ανάκτορο γεμάτο πόρτες και επιλογές!
Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την υποστήριξη και την δύναμη που μου δίνετε να συνεχίζω και να γίνομαι καλύτερη!
Μέσα από εσάς έμαθα πως υπάρχει κάτι πολύ καλύτερο απ το να γράφεις για να αυτοψυχαναλυθείς και να ξεσκάσεις...
Υπάρχει η δυνατότητα μέσα από εσένα να βοηθηθεί πολύς κόσμος και να βρουν πολλοί άνθρωποι έναν κοινό παρονομαστή μαζί σου, να μοιραστείς συναισθήματα και αυτά να γίνουν μεγαλύτερα μέσα από τους άλλους!
Να πονέσεις λιγότερο και να κάνεις και τους άλλους να σκεφτούν πως δεν είναι μόνοι.
Να αγαπήσεις μαζί τους. Να ζήσεις και να επιβιώσεις. Να προβληματιστείς.
Να κλάψεις και να συμπονέσεις. Να βοηθήσεις!

Για όλα αυτά και γιατί δεν γνώριζα τίποτα από αυτά πριν από έναν χρόνο ο οποίος πέρασε σαν νερό, σας ευχαριστώ και πάλι μέσα από την καρδιά μου!
Σκεφτείτε πως είχα στο νου μου να κάνω αυτή την ανάρτηση μόλις συμπληρωνόταν ο χρόνος και τελικά μου ξέφυγε...νόμιζα πως έχω κάποιες μέρες ακόμη αλλά να, που ο χρόνος πέρασε έγινα πλέον Ενός (!) και εγώ και το bloggaκι μου είμαστε πλέον έτοιμοι να ανοίξουμε ακόμη περισσότερο τα φτερά μας και να γίνουμε καλύτεροι, μεγαλύτεροι και δυνατότεροι!

Και επειδή μ' αυτά και μ' εκείνα περνάει τρελά η ώρα όταν είμαι εδώ και δεν θέλω στο τέλος να μου λείψει η αγκαλιά του καλού μου, σας κλείνω με πολλή αγάπη και πάω να χωθώ στην αγκαλιά του!


Με εκτίμηση, σεβασμό και πολλή αγάπη!
Κ.


Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013

Ξύπνα! Ποτέ δεν είναι αργά...


http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/1f/82/9e
/1f829ee79de77f16027f9f6c6b35c355.jpg


Χαμογελάτε αρκετά;
Γελάτε με την καρδιά σας;
Είστε ο εαυτός σας ή ντρέπεστε και κρύβεστε;
Ποιος θα σας το ανταποδώσει αυτό; Η ζωή προχωρά και δεν συγχωρεί...
Την ζωή πρέπει να την προλάβουμε, να την αρπάξουμε, να την ρουφήξουμε, να απολαύσουμε κάθε στιγμή της και κάθε της σταγόνα!

Αγαπάτε με όλη σας την καρδιά και το είναι σας;
Δίνεστε στον άνθρωπο σας ή κρατάτε εκείνη την πισινή που μας έχουν πει για να μην πληγωθούμε;
Μα αν δεν δοθείς πως θα αισθανθείς αυτή την πληρότητα που σου δίνει η αφοσίωση σε έναν άνθρωπο, σε μια αγάπη, σε ένα άγγιγμα, σε μια ψυχή, σε ένα ζευγάρι μάτια;
Τίποτα δεν είναι παντοτινό και μόνιμο και πάντα πρέπει να επιζούμε και να προχωράμε στα δύσκολα όμως για σκεφτείτε την πιθανότητα κάτι να είναι όντως παντοτινό...
Παντοτινή είναι η στάση ζωής που επιλέγουμε να έχουμε και το αν θα βλέπουμε τα πράγματα άσπρα, μαύρα, γκρι ή χρωματιστά!
Από αυτό μπορεί να εξαρτηθεί η υγεία μας, η σχέση μας με τους άλλους, η ίδια μας η ζωή!

Παίζετε; Παιχνίδια, κρυφτό, γαργάλημα, τρέξιμο (ποιος θα φτάσει πρώτος) κλπ κλπ;
Δεν ξέρετε τι χάνετε..
Κάνετε πλάκα;
Ευχαριστιέστε την καθημερινότητα;
Κάνετε αστεία με τους φίλους σας;
Συγχωρείτε τα λάθη τους; Τους αγαπάτε για αυτό που είναι;
Έχετε στην ζωή σας ανθρώπους σωστούς που λειτουργούν με βάση την φιλία και την αγάπη και όχι με το συμφέρον και το "δεν μπορώ να κάνω αλλιώς";
Είστε εσείς σωστοί απέναντι τους;

Χορεύετε;
Ναι, καλά ακούσατε! Χορεύετε;
Τώρα, το βράδυ, μόλις ξυπνήσετε, όταν γυρνάτε απ την δουλειά, τα Σαββατοκύριακα, στη θάλασσα, όπου να ναι;
Χορέψτε σαν να μην σας βλέπει κανείς! Αυτό είναι το μυστικό!
Ξεσπάστε με δημιουργικούς τρόπους, ασχοληθείτε με δραστηριότητες, κάντε ότι αγαπάτε μα πάνω απ όλα Ζήστε!
Ευχαριστηθείτε την ίδια την ζωή!
Πείτε ευχαριστώ στον Θεό για την υγεία σας!
Βρείτε προσωπικό χρόνο και αφιερωθείτε στον εαυτό σας για να σκεφτείτε και να γίνετε καλύτεροι!
Σκάστε στα γέλια σαν να μην ακούει κανείς!

Ξυπνήστε!!!

Ξύπνα!

Η ζωή είναι εδώ, είναι μία και είναι αρκετή εάν το πάρουμε χαμπάρι!
Ας μην την αφήνουμε να περνά και να μας προσπερνά...
Ας την αρπάξουμε απ τα μαλλιά και ας την ζήσουμε όσο καλύτερα και πληρέστερα μπορούμε με σεβασμό, αγάπη, δοτικότητα, χαμόγελο, πίστη, τιμή και αξιοπρέπεια!

Ο σκηνοθέτης Κώστας Καρύδας σκηνοθέτησε την ταινία μικρού μήκους με τίτλο "Ξύπνα" η οποία βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Molfin στο Λονδίνο.
Δείτε την και θα καταλάβετε ότι σας είπα πιο πάνω μέσα από λίγες αλλά σημαντικές εικόνες και σκηνές.Μήπως τώρα είδατε την ζωή σας με άλλο μάτι;
Ποτέ δεν είναι αργά για να αλλάξουμε την πορεία μας....! :-)

Καλό μας Σαββατόβραδο!
K.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...