Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Τέχνη του Moirazomai.gr! Συνέντευξη στον έναν εκ των δύο Ιδρυτών.


Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά!
Να χαίρομαι την όμορφη αδελφούλα μου! :-)


Θέλω να ξεκινήσω την χρονιά με μια όμορφη και αισιόδοξη ανάρτηση που θα μας συστήσει σε έναν οργανισμό που υπόσχεται αλληλεγγύη, χαμόγελα και μας βοηθά... να βοηθήσουμε με τον τρόπο που μπορούμε και θέλουμε. Αυτός δεν είναι άλλος από το moirazomai.gr, μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία. 

Είναι σπουδαίο νέοι άνθρωποι να δημιουργούν τόσο όμορφες και πολλά υποσχόμενες κινήσεις, να μας αποδεικνύουν πως όποιος θέλει μπορεί και να μας δείχνουν τον δρόμο να προσφέρουμε στον συνάνθρωπο.

Είναι πολύς ο κόσμος που θέλει να βοηθήσει αλλά δεν ξέρει πως...
Φοβάται, δεν εμπιστεύεται, αμφισβητεί...
Στο moirazomai.gr όλα είναι ξεκάθαρα και διαφανή!

Μέσα από τον συγκεκριμένο οργανισμό ερχόμαστε σε απευθείας επαφή με τον άνθρωπο ή την ομάδα που δίνουμε την οποιαδήποτε βοήθεια και μέσω της διαφανούς διαδικασίας που ακολουθεί το "Μοιράζομαι" μπορούμε να βεβαιωθούμε ότι η προσφορά μας έφτασε στον προορισμό της. 

Στην πολύ ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα του μπορείτε να γνωρίσετε τον σκοπό και τα κίνητρα του, να δείτε πως μπορείτε να βοηθήσετε και εσείς και να ενημερωθείτε για όλους όσους σας χρειάζονται αλλά ακόμη να βάλετε και εσείς την αγγελία σας σε περίπτωση που χρειάζεστε κάτι.

via


Επειδή όμως θα μας τα πει καλύτερα ένας εκ των δύο ιδρυτών και εκπρόσωπος του "Μοιράζομαι", πάμε να διαβάσουμε την αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε εδώ στην Άποψη Τέχνης και τον ευχαριστώ πολύ, ο κος Στάθης Ντουραμάκος.
- Αγαπητέ Στάθη, καλησπέρα και καλώς ήλθατε. Πότε και Πως ξεκίνησε σαν ιδέα το   Moirazomai.gr;


Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα. Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση. Μας δίνετε την ευκαιρία να μάθει ο κόσμος το "Μοιράζομαι" και μέσα από αυτό να επωφεληθεί είτε θέλει να προσφέρει, είτε έχει ανάγκη από βοήθεια. Την ιδέα επεξεργαστήκαμε μαζί με το Γιώργο Λάγιο, συνιδρυτή του Μοιράζομαι και πολύ καλό μου φίλο, εδώ και ένα χρόνο περίπου. Αφορμή ήταν η επιθυμία μας να προσφέρουμε οι ίδιοι με κάποιο τρόπο και να βοηθήσουμε ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη ειδικά στην εποχή μας, την γνωστή σε όλους "εποχή της κρίσης". 

Οι υπάρχουσες λύσεις δεν μας γέμιζαν όμως. Θέλαμε να ξέρουμε που και πότε θα φτάσει η προσφορά μας στον προορισμό της. Θέλαμε επίσης να έχουμε ενεργή δράση στην προσφορά, όχι να δώσουμε κάποια αγαθά ή χρήματα με το γνωστό απρόσωπο τρόπο. Τέλος, νιώσαμε την ανάγκη να δώσουμε έμφαση στη σημασία της αληθινής αλληλεγγύης. Έτσι, σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε μία βάση, έναν πυρήνα που θα απευθύνεται σε αυτούς ακριβώς τους ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν αλλά δε γνωρίζουν τον τρόπο και αναρωτιούνται αν η προσφορά τους "έπιασε τόπο". - Τι ακριβώς είναι το Moirazomai.gr και σε τι διαφέρει από τους υπόλοιπους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που έχουν ως σκοπό την προσφορά;


Το moirazomai.gr είναι θα μπορούσαμε να πούμε, ένα πόρταλ, μια πλατφόρμα παρουσίασης αναγκών. Ένας οργανισμός, που στην ουσία βγάζει τους οργανισμούς από τη μέση, και φέρνει σε άμεση επαφή τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη να προσφέρουν, με πραγματικές ανάγκες. Παροτρύνουμε τα μέλη μας να βοηθούν με αγαθά περισσότερο, παρά χρήματα και όπως και να 'χει, δεν διαχειριζόμαστε εμείς χρήματα ή και αγαθά, γιατί απλούστατα η βοήθεια πάει κατευθείαν και αυτούσια στην ανάγκη. Με αυτό τον τρόπο τα μέλη μας χαίρονται την διαδικασία του να προσφέρεις, και δεν έχουν αμφιβολίες για την διαφάνεια μας. Στο θέμα της διαφάνειας δέ, είμαστε ιδιαίτερα αυστηροί. Πριν αναρτηθεί στο moirazomai.gr μία ανάγκη, επισκεπτόμαστε τα ιδρύματα, συνομιλούμε με τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, επιβεβαιώνουμε την ύπαρξη της ανάγκης και κατόπιν ανεβαίνει στο site. Για όλες τις ανάγκες που έχουν καλυφθεί υπάρχει το αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό. Μάλιστα, κάποιες φορές προσπαθούμε να συμμετέχουμε και εμείς την ώρα της διανομής.- Ποιος είναι ο σκοπός και η αποστολή του Moirazomai.gr;


Το "Μοιράζομαι" ήρθε για να μας κάνει πάλι παιδιά, να γίνει η φωνή όλων αυτών που θέλουν να προσφέρουν και δε ξέρουν τον τρόπο. Στόχος μας είναι να φέρουμε κοντά αυτούς που θέλουν να προσφέρουν με αυτούς που έχουν ανάγκη. Στο moirazomai.gr συγκεντρώνονται, καταγράφονται και δημοσιεύονται οι ανάγκες των φιλανθρωπικών και μη κυβερνητικών οργανισμών αλλά και ιδιωτών, και εμείς προσπαθούμε να τις καλύψουμε. Μέσα από το "Μοιράζομαι" βοηθάμε ο ένας τον άλλο και γινόμαστε μέρος μιας αλυσίδας αλληλεγγύης όπου το "μοιράζεσθαι" είναι ανάγκη. Προσφέρουμε ό,τι μπορούμε και ίσως αργότερα κάποιος άλλος προσφέρει σε εμάς όταν χρειαστούμε βοήθεια. Αυτή εξάλλου είναι και η μαγεία του να αποτελείς μέρος ενός δικτύου αδελφοσύνης. Η προσφορά εδώ δεν είναι χάρη, αλλά δυνατότητα να προσφέρουμε χαρά σε κάποιον. Εξάλλου,υπάρχω σημαίνει συνυπάρχω. Θέλουμε μέσα από το Μοιράζομαι να εδραιωθεί αυτό το δίκτυο αλληλεγγύης και μεταξύ των ΜΚΟ και μεταξύ των συνανθρώπων μας. Να ξέρει κάποιος ότι εκεί χρειάζονται αυτό, αφού μας περισσεύει εμάς ας το δώσουμε εκεί!- Μπορώ να προσφέρω και με άλλους τρόπους εκτός από χρήματα;


Φυσικά! Η προσφορά μέσω του Μοιράζομαι βασίζεται όχι μόνο στην υλική βοήθεια, αλλά και στην προσφορά υπηρεσιών ή εθελοντισμού. Η βοήθεια όλων είναι πολύτιμη. Το Μοιράζομαι στηρίζεται στη βοήθεια κάθε είδους, ανεξαρτήτως αξίας. Μπορείς να μοιραστείς υλικά όπως φάρμακα, τρόφιμα, γραφική ύλη, τετράδια ή βιβλία, αλλά και ανάλογα με την επαγγελματική ιδιότητα κάποιου, νομικές συμβουλές, μαθήματα, ψυχολογική υποστήριξη, ή έστω μία αγκαλιά που κάποιος έχει ανάγκη. Σίγουρα θα βρεις κάποια ανάγκη να καλύψεις, το μόνο που χρειάζεται είναι η καλή σου θέληση! - Πως είμαι σίγουρος/η ότι η βοήθεια μου πήγε εκεί που την χρειάζονται και έγιναν όλα όπως έπρεπε;


Όπως ήδη ανέφερα, δίνουμε μεγάλη σημασία στη διαφάνεια. Συνήθως, η κάλυψη της ανάγκης γίνεται με άμεση επαφή αυτού που βοηθάει, με την ανάγκη, οπότε εκεί δεν τίθεται θέμα. Ακόμα και αν μεσολαβήσουμε και εμείς όμως, αφού καλυφθεί μια ανάγκη, ο άνθρωπος που την κάλυψε λαμβάνει μία ευχαριστήρια επιστολή από τον οργανισμό ή τον άνθρωπο/ οικογένεια που βοήθησε, και εμείς αναρτούμε στο site στο thank you box το δικό μας ευχαριστήριο επισυνάπτοντας την επιστολή της ΜΚΟ. Διατηρούμε αρχείο με φωτογραφικό υλικό με τα προϊόντα όλων των αναγκών που καλύφθηκαν και είμαστε σε συνεχή επαφή με τους άλλους οργανισμούς για να παρατηρούμε την εξέλιξη της κάλυψης της ανάγκης! -Ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου μέχρι στιγμής; 


Με μεγάλη μου χαρά θα σου απαντήσω ότι ο κόσμος ανταποκρίνεται πολύ θετικά ως τώρα! Έχουμε ήδη πολλά μέλη στη σελίδα μας αλλά και στη σελίδα του facebook και μετρούμε μόνο τέσσερις εβδομάδες επίσημα on air. Έχουν ήδη καλυφθεί αρκετές ανάγκες και άλλες βρίσκονται υπό συνεννόηση μέσω εταιρειών που προθυμοποιούνται να βοηθήσουν. Δεχόμαστε πολύ θετικά σχόλια και αυτό μας δίνει δύναμη και θέληση να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυνατά, ακόμη πιο πεισματικά να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο! - Πώς βλέπεις το μέλλον του Μοιράζομαι; 


Η θετική ανταπόκριση του κόσμου μας κάνει να γεννάμε νέες ιδέες και να είμαστε πιο δημιουργικοί. Θέλουμε να επεκτείνουμε το ρόλο του Μοιράζομαι σε ολόκληρη την Ελλάδα, να μεγαλώσει και να αναγνωριστεί το έργο μας από περισσότερο κόσμο και να εδραιωθούμε σαν ιδέα μέσω των αρχών μας, ώστε το μυαλό κάποιου να πηγαίνει κατευθείαν στο Μοιράζομαι όταν θέλει να προσφέρει τη βοήθειά του! Θα συνεχίσουμε με κάποια projects που έχουμε ήδη βάλει στα σκαριά και φυσικά όλα αυτά με γνώμονα την προσφορά χαμόγελου, ευημερίας και ευτυχίας στους συνανθρώπους μας! 


- Εγώ από τη μεριά μου να σας ευχηθώ τα καλύτερα και να γεμίσετε τα επόμενα μας χρόνια με περισσότερη αλληλεγγύη, ανθρωπιά, αγάπη και μοίρασμα στον δρόμο που χαράξατε!

Καλή Χρονιά με υγεία σε όλο τον κόσμο!
Ευχαριστούμε.Για να γίνετε και εσείς μέλος στο moirazomai.gr και να βοηθήσετε κάποιον να χαμογελάσει, μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα του στο http://www.moirazomai.gr/ και να ακολουθήσετε το Μοιράζομαι στα social media:
https://www.instagram.com/moirazomai και στο κανάλι του στο youtube


Κοινοποιήστε το, ώστε περισσότερος κόσμος να μπορέσει να μοιράσει χαμόγελα! 
Γιατί Μοιράζομαι, σημαίνει Ευτυχία!!! 
Κ. Moirazomai.gr
e-mail: welcome@moirazomai.gr
Τηλ. 210 9607721Σχόλια

 1. Kαλημερα Κατερινα μου, χαιρεσαι την αδερφουλα σου! Οτι καλυτερο της ευχομαι ολοψυχα! Να μου τη φιλησεις!

  Η συνεντευξη ειναι εξαιρετικη! Την ευχαριστηθηκα ολυ!
  Μου αρεσε ολυ η φιλοσοφια του μοιραζομαι!
  Ευχομαι και για εκει οτι καλυτερο.

  Σ ευχαριστω ου μου το γνωρισες!
  Φιλακια ολλα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κική μου να είσαι καλά!
   Το moirazomai είναι ένας πραγματικά διαφανής οργανισμός μιας και δεν μεσολαβεί με κάποιο τρόπο για την κάλυψη της οποιασδήποτε ανάγκης και έτσι ξέρουμε πως σίγουρα η προσφορά μας πιάνει τόπο :-)
   Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
   Καλή συνέχεια!

   Διαγραφή
 2. Χρόνια πολλά καλό μου και να χαίρεσαι και την αδερφή σου!!! Πολύχρονη!!
  Χρειαζόμαστε πάντα έναυσμα για προσφορά στον συνάνθρωπο κι ειδικά στις μέρες μας είναι πιο επιτακτικό. Ο καθένας πάντα με τον τρόπο του!! Πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη!
  Να σαι καλά!!Σε φιλώ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μαριλένα μου χαίρομαι πολύ που την βρήκες ενδιαφέρουσα :-)
   Ότι και όπως μπορεί ο καθένας πρέπει να το κάνει και όταν δημιουργούνται τέτοιες κινήσεις που ίσως να μας κάνουν και την διαδικασία λίγο πιο εύκολη, είναι ακόμη καλύτερο!
   Σε ευχαριστώ για όλα!
   Πολλά φιλιά!

   Διαγραφή
 3. Πολύ όμορφη κίνηση και σε ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Μπράβο Κατερίνα μου!
  Να χαίρεσαι και την αδερφούλα σου!
  Φιλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε ευχαριστώ πολύ Αριστέα μου!
   Αξίζει να ρίξουμε μια ματιά και να ενημερωθούμε για τις ανάγκες που προκύπτουν καθημερινά :-)
   Πολλά φιλιά!

   Διαγραφή
 4. Καρδούλα μου υπέροχη η κίνηση σου να το μοιραστείς αυτό μαζί μας!!!
  Χρόνια Πολλά στην αδερφούλα σου..αν και λίγο καθυστερημένα!!!
  Θα μπω στο site....και θα το ψάξω έτσι λίγο καλύτερα...
  Όπως και να έχει...με το να "μοιράζεσαι"..κερδίζουν όλοι!!!
  Just love and share!!!!Και μόνο αυτό έχει σημασία...!!!
  Φιλάκια πολλά πολλά!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έτσι Χρυσούλα μου... Αν μοιραζόμαστε αγάπη και νοιάξιμο είναι αρκετό!
   Απλά και μόνο μια αγκαλιά, ένα βλέμμα, μια μικρή κίνηση με ή χωρίς χρήματα μπορεί να κάνει κάποιον πολύ ευτυχισμένο!!!
   Να είσαι καλά γλυκό μου κορίτσι!
   Πολλά φιλιά!

   Διαγραφή
 5. Κατερίνα μου πολύ ευχαριστούμε!!! Ωραία θα ήταν να εδραιωθεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα!! Εγώ ήδη έστειλα προσκλήσεις σε Αθηναίους φίλους μου!!! Μοιράζομαι = Ευτυχία!!! Ποιός δε νιώθει πληρότητα όταν προσφέρει? Και σαφώς δε μιλάω για υλικά αγαθά μόνο.. :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ουπς θα το ξέχναγα!! Να χαίρεσαι και την αδερφούλα σου!! ότι καλύτερο εύχομαι και στις δυο σας! :)

   Διαγραφή
  2. Σαφώς και δεν μιλάμε μόνο για υλικά αγαθά, τα πιο σπουδαία είναι είναι τα συναισθηματικά δώρα και ότι προέρχεται από την καρδιά μας!

   Σε ευχαριστώ Ευάκι μου!
   Πολλά πολλά φιλιά!

   Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη δική σας Άποψη!

Google+ Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γενέθλια του Blog...με Δώρο!

Σήμερα έχουμε γενέθλια! 5 Χρόνια γιορτάζει το Blogόσπιτο μου :-) Μπορεί τα τελευταία δύο χρόνια να μην το τιμώ όπως θα ήθελα και του αρμόζει με τις αναρτήσεις μου, όμως όπως συμβαίνει πάντα με το σπίτι μας, έτσι και αυτό είναι εδώ ζωντανό γεμάτο αγάπη να δώσει και πάντα με ανοιχτές τις πόρτες του! Ξέρω, έχουμε χαθεί... Όλη η γνωστή γειτονιά μας τρέχει με χιλιάδες άλλες ασχολίες όμως αυτή είναι μια καλή γειτονιά με υπέροχους γείτονες που ακόμη και αν δεν συναντιόμαστε συχνά, ξέρουμε πως μπορούμε να πεταχτούμε δίπλα για μια Καλημέρα!
Ακόμη και όλους εσάς που δεν σας ξέρω αλλά βλέπω πως με παρακολουθείτε ακόμη και ας μην έχετε αφήσει ποτέ το σχόλιο σας, σας ευχαριστώ! Σας ευχαριστώ που έρχεστε και αφιερώνετε χρόνο να με διαβάσετε γιατί η παρουσία σας είναι πολύ σημαντική!

Διάλεξα σήμερα να σας μιλήσω για το τι είναι αυτό που κάνω. Θα έχετε καταλάβει ήδη από τις τελευταίες μου αναρτήσεις πως σας μιλώ για το Coaching. Τι είναι όμως το coaching και τι το κάνει τόσο σημαντικό;
Το Coaching ε…

Ιστορίες της διπλανής κρίσης, Παρουσίαση Βιβλίου της Μαρίας Κανελλάκη

Σήμερα έζησα μία από τις πιο ιδιαίτερες εμπειρίες μου. Μέρες τώρα είχα δει την ενημέρωση για την Παρουσίαση του πρωτότοκου βιβλίου της Μαρίας Κανελλάκη και είχα δηλώσει πως θα παρευρεθώ, αλλά όταν έχεις μικρό παιδί τίποτα δεν είναι σίγουρο μέχρι τελεταία στιγμή... Τελικά η τύχη, αυτή τη φορά, ήταν με το μέρος μας και καταφέραμε να παρευρεθούμε. Με την ψυχή στο στόμα βέβαια γιατί έπρεπε να επιστρέψουμε το συντομότερο στη μικρή αλλά τα καταφέραμε... και ήταν από τις ωραιότερες επιλογές που έχω κάνει!
Ότι και να πω είναι λίγο για την Μαρία που την γνώρισα επιτέλους από κοντά αλλά και για την γραφή της...! Γλυκιά, ευγενέστατη, ταπεινή, αληθινή και αξίζει τόσο όλο αυτόν τον κόσμο που ήρθε να την τιμήσει, όσο και χιλιάδες αναγνώστες που αξίζει να την διαβάσουν. Η γραφή της μοναδική, αληθινή σαν την ίδια, ζωντανή, βγαλμένη απ τις εμπειρίες της που όμως αγγίζουν απαλά αλλά βαθιά τις εμπειρίες όλων μας. Τα υπέροχα αλλά μετρημένα λόγια που ακούσαμε από τους συνεργάτες και τον εκδότη της, ήταν …

Happy...MindFul November!

Καλό Μήνα φίλοι μου! Εύχομαι να έχουμε έναν όμορφο Νοέμβρη που θα μας βάλει σιγά αλλά σταθερά και αισιόδοξα σε Χριστουγεννιάτικη Διάθεση!
Σκέφτηκα για αυτόν τον μήνα να παίξουμε ένα "παιχνίδι"!
Μπορεί να το ονομάζω έτσι όμως είναι από τα πιο δυνατά εργαλεία που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για την προσωπική μας ενδυνάμωση! Ο καθένας με τον χρόνο του και για όσο του είναι εφικτό, σας προτείνω να προσπαθήσουμε να γίνουμε πιο Ενσυνείδητοι (Mindful)! Τι σημαίνει αυτό άραγε;
Καθημερινά λειτουργούμε όλοι μας, λίγο ή πολύ, ως ρομπότ.....  Ακολουθούμε σταθερή ρουτίνα, κάνουμε μηχανικές κινήσεις, συμπεριφερόμαστε με τον τρόπο που έχουμε συνηθίσει, όσο και αν μερικές φορές το μυαλό μας πάει να σκεφτεί πιο δημιουργικά, επαναφέρουμε με τρομερή μαεστρία τον εαυτό μας στην "πραγματικότητα" (ποια πραγματικότητα άραγε;) και γενικότερα παραμένουμε στα δεδομένα και τις σταθερές μας μη τυχόν και βγούμε απ τη ζώνη ασφαλείας μας.... Οι ασκήσεις ενσυνειδητότητας μας βοηθούν να βιώσουμε…

Secret Santa swap 2017

Δε...Δε Musical !