Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αυτοί οι Άλλοι...
Οι άλλοι, αυτοί οι άλλοι που καθορίζουν τις ζωές μας...
Όλοι άθελα μας επηρεάζουμε και επηρεαζόμαστε σε σχέση με τους γύρω μας.
Είναι σχεδόν αδύνατον κάποιος να δρα και να συμπεριφέρεται τελείως αυτόνομα χωρίς να έχει πάρει έστω και μια μικρή λεπτομέρεια του χαρακτήρα των γύρω του.
Ποιος αλήθεια, μπορεί να πει πως είναι εντελώς αυτόνομος;
Όσο και να επιθυμούμε και να προσπαθούμε να είμαστε μοναδικές προσωπικότητες, όσο και πρωτότυποι να είμαστε σίγουρα έχουμε πάρει στοιχεία από τους άλλους αλλά επιπλέον επηρεάζεται και η καθημερινή μας συμπεριφορά από τους άλλους.
Υπάρχει περίπτωση να τσακωθείς και την υπόλοιπη μέρα να μείνεις ανεπηρέαστος; Αν το έχετε πετύχει, παρακαλώ στείλτε μου τη συνταγή!
Στο σπίτι, στη δουλειά μας, στο δρόμο, στις υπηρεσίες, παντού δίνουμε και παίρνουμε χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε πολλές φορές.
Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό αν και συνήθως στο κακό αντιλαμβανόμαστε το εύρος του. Πολλές φορές μπορεί να είναι μάλιστα αρκετά θετικό εάν το σκεφτούμε έξυπνα.
Θεωρώ πως αν αποφασίσουμε συνειδητά να είμαστε στη καθημερινότητα μας ευγενικοί και καλοπροαίρετοι, σίγουρα θα επηρεάσουμε προς αυτή την κατεύθυνση έστω και έναν άνθρωπο. Κάτι είναι και αυτό.
Το γεγονός ότι γενικότερα πάμε λίγο κατά δι@#λου και ακούμε γύρω μας μια μόνιμη γκρίνια και μιζέρια είναι γιατί ο ένας επηρεάζεται από τον άλλο και στο τέλος όλοι λειτουργούμε έτσι χωρίς καν να ξέρουμε το γιατί. Ο κόσμος πεινά, ναι, ο κόσμος κρυώνει, ναι, ο κόσμος δεν έχει σπίτι, ναι αλλά δεν είναι όλοι σε δύσκολη θέση. Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο και αδιανόητο να γκρινιάζουν με το παραμικρό και εκείνοι που δεν τους λείπει τίποτα ενώ την ίδια στιγμή η αξιοπρέπεια και συστολή που δείχνουν οι άνθρωποι σε ανάγκη σε κάνει να αισθάνεσαι πως πρέπει να κατεβάσεις το κεφάλι μπροστά τους.
Ελάτε σας παρακαλώ να γίνουμε λίγο πιο θετικοί και αληθινοί άνθρωποι ξεκινώντας αλλάζοντας τη ψυχή μας και έπειτα τις πράξεις μας!

Ξέρεις τι άλλο δεν αντέχω; Τον καθωσπρεπισμό και το γεγονός πως κάποιος συμπεριφέρεται σαν να είναι υπεράνω των άλλων. Δεν είσαι υπεράνω κανενός! Και, να πόσο εύκολα επηρεάζομαι και συγχύζομαι...
Επίσης έχουμε και τους ψυχικά διαταραγμένους ή αλλιώς λίγο κού-κού (!) που προσπαθούν να τρελάνουν και τους υπόλοιπους... Καμιά φορά το καταφέρνουν γιατί πραγματικά είναι πολύ δύσκολο να συγκρατηθείς σε αυτή την περίπτωση και να μη γίνεις και εσύ τρελός.
Πρόσφατα έμαθα πως συγκεκριμένα σε αυτούς τους ανθρώπους πρέπει στη κυριολεξία να κάνεις πως δεν υπάρχουν γιατί δεν θα καταφέρεις ποτέ να εξηγήσεις με λογική κάτι σε κάποιον που δεν είναι λογικός...! Είπα να ακολουθήσω αυτή τη τακτική και εγώ. Με τον ίδιο τρόπο πρέπει να συμπεριφέρεσαι και σε έναν ηλίθιο για τον ίδιο λόγο.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά και πρέπει να είναι και πολύ ταπεινά. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανταγωνισμού και εχθρότητας μεταξύ μας. Εάν κατανοήσουμε αυτό εμείς οι άνθρωποι, μέχρι και οι πόλεμοι θα σταματήσουν (λέμε τώρα...).
Ο μόνος τρόπος που ίσως να κατάφερνες να μείνεις ανεπηρέαστος είναι το να απομονωθείς για ολόκληρη τη ζωή σου πράγμα δύσκολο για έναν νορμάλ άνθρωπο. Έτσι καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως για τον άνθρωπο ως κοινωνικό ον που έχει ανάγκη το να ζει και να ανήκει σε μια ομάδα, σε μια κοινωνία είναι ακατόρθωτο να μην επηρεαστεί και να μην ανταλλάξει στοιχεία του χαρακτήρα και της συμπεριφοράς του με τον υπόλοιπο κόσμο.
Αυτοί οι άλλοι αν το καλοσκεφτείς είμαστε εμείς οι ίδιοι. Είναι ο καθρέφτης μας και το πως επιλέγουμε τους ανθρώπους που έχουμε γύρω μας δεν είναι καθόλου τυχαίο (δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι...). 
Αυτοί οι άλλοι που τόσο αγαπούμε να μισούμε έχουν επιλεχτεί από το υποσυνείδητο μας με μαθηματική ακρίβεια που δεν μπορεί να καταλάβει το συνειδητό μας κομμάτι.
Πραγματικά ότι λέω δεν το έχω ερευνήσει ούτε το έχω διαβάσει συγκεκριμένα όμως βγαίνει εάν δώσουμε λίγο σημασία στο μέσα μας και σκεφτούμε γιατί γίνονται όλα όσα γίνονται.

Το να αλλάζεις δεν είναι κακό εάν εξελίσσεσαι και γίνεσαι καλύτερος. Κακό είναι εάν κάνεις κακό στους γύρω σου και λερώνεις τον αέρα γύρω σου.
Για αυτό και πρέπει να κάνουμε την επιλογή και το ξεκαθάρισμα μας όταν οι άλλοι μας "χαλάνε".
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να προσπαθείς να αλλάξεις τους άλλους όταν δεν σου ταιριάζουν. Το καλύτερο είναι να απομακρυνθείς ώστε να σταματήσουν πλέον να μπαίνουν μέσα σου και να σε επηρεάζουν.
Ας κρατάμε δίπλα μας μόνο τους ανθρώπους που μας κάνουν καλύτερους και μας εξελίσσουν και ας ξεφορτωθούμε όλους εκείνους που μας κρατάνε στάσιμους και μας πικραίνουν. Για όσους δεν έχουμε επιλογή, απλά ας τους αγνοούμε.
Η ζωή μας είναι πολύτιμη και προπάντων είναι πολύ μικρή για να μην την ζούμε όπως αγαπάμε.
Εκτιμήστε τη ζωή σας, διώξτε από κοντά σας πικρούς ανθρώπους και δημιουργήστε χώρο για πρόσωπα χαρούμενα που έχουν να σας προσφέρουν και να σας κάνουν καλύτερους και ας αναλογιστούμε όλοι μας πως συμπεριφερόμαστε εμείς οι ίδιοι και τελικά τι προσφέρουμε εμείς στους άλλους γύρω μας.
Ας κάνουμε τον απολογισμό μας και ας αναλογιστούμε τι είμαστε εμείς για τους άλλους, άνθρωποι που τους κάνουν χαρούμενους και τους βοηθούν να γίνουν καλύτεροι ή άνθρωποι μίζεροι, δύσκολοι και δύστροποι που τους επιβαρύνουμε;

Λύση υπάρχει... Να αλλάξουμε προς το καλύτερο γιατί όσο καλύτεροι γινόμαστε εμείς, τόσο καλύτεροι γίνονται και οι άλλοι γύρω μας!Καλό Σαββατοκύριακο, με το καλό να μας έρθει ο Δεκέμβρης!
Κ.Σχόλια

 1. Υπέροχο. Απλά υπέροχο.
  Καλό βράδυ, καλό Σ/Κ, Κατερίνα μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ναι, ναι έτσι όπως τα λες Κατε΄ρινα μου!
  "Ας κρατάμε δίπλα μας μόνο τους ανθρώπους που μας κάνουν καλύτερους και μας εξελίσσουν και ας ξεφορτωθούμε όλους εκείνους που μας κρατάνε στάσιμους και μας πικραίνουν. Για όσους δεν έχουμε επιλογή, απλά ας τους αγνοούμε." ΑΥΤΟΟΟΟΟ!
  Καλό Σαββατοκύριακο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μακάρι να γίνει σε όλους μας εύκολο να παίρνουμε τις αποφάσεις που είναι καλές για την ψυχολογία μας!
   Καλό Σαββατοκύριακο Μαράκι μου!

   Διαγραφή
 3. Βρε Κατερίνα, με παρακολουθείς; Χαχα! Ειδικά σήμερα που είχα μια πολύ εκνευριστική μέρα (από χθες ξεκίνησε ένα "θέμα" κι ακόμα δεν έχει λυθεί...) και με έχει κάνει τούρμπο, πραγματικά, για το πόσο οι άλλοι (εν προκειμένω κάποιοι άγνωστοι) καθορίζουν την ψυχολογία μας. Αφού μέχρι ανάρτηση έχω σκεφτεί να κάνω για να γράψω για την αναισθησία κάποιων γελοίων... Ουφ! Γλυκό φιλί και καλό σ/κ αμήν! Υπέροχη η φωτογραφία στο τέλος! :))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Χαχά, λες...;
  Τελικά όμως δε νομίζεις πως ίσως να μην αξίζουν την ασχολία μας;
  Εύχομαι όλα να πάνε καλά και να λυθεί το θέμα σου, α! και περιμένω την ανάρτηση με τον ιδιαίτερο τρόπο σου! :-)
  Πολλά γλυκά φιλιά Πέτρα μου! Καλό Σ/Κ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Το ποσο συμφωνω μαζι σου δε λεγεται! Ειδικα για οσα ανεφερες σχετικα με τον καθωπρεπισμο.
  Να εισαι καλα φιλη μου! Καλο σκ να εχεις! φιλακια πολλα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αχ, αυτοί οι "κουστουμάτοι" που νομίζουν πως κρύβουν τον αληθινό τους εαυτό πίσω από τη σφιχτά δεμένη γραβάτα τους...!
   Να είσαι καλά και εσύ Κική μου! Καλό Σαββατοκύριακο! Φιλάκια!

   Διαγραφή
 6. Ποσο δικιο εχεις Κατερινα μου , το διαβαζω και ειναι σαν να διαβαζω τη καθημερινοτητα μας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έτσι είναι Μαίρη μου...
   Καλημέρα και καλό υπόλοιπο Κυριακής!

   Διαγραφή
 7. Αυτοί οι άλλοι με έχουν απασχολήσει Κατερίνα μου και εμένα σε αναρτήσεις και έχω καταλήξει πως η φράση του Σαρτρ : Η Κόλαση είναι οι άλλοι, θα έπρεπε στην ουσία να είναι Η Κόλαση είναι η υποταγή μας στην άποψη των άλλων και ο βαθμός που τους αφήνουμε να μας επηρεάσουν.
  Με το καλό να μπει η εβδομάδα και ο μήνας.
  Σε γλυκοφιλώ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλό μήνα Μαρίνα μου!
   Θα συμφωνήσω μαζί σου απόλυτα!
   Πολλά φιλιά!

   Διαγραφή
 8. Οι σκέψεις σου είναι και δικές μου Κατερίνα μου!
  Αν περιμένουμε από τους άλλους....χαιρετίσματα!
  Καλό μήνα αγαπάκι μου♥

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαιρετίσματα τελείως Αριστέα μου..!
   Φιλάκια πολλά και Καλό μήνα!

   Διαγραφή
 9. Καμιά φορά θέλουν και την αδιαφορία μας Κατερίνα μου κάποιοι άνθρωποι!! Καλή κι η αυτοσυγκράτηση, καλή κι η σύγκρουση, να μην μας πατάνε μια ζωή.. Αλλά συμφωνώ κι ότι πρώτα κάνουμε την αυτοκριτική μας!! Ολα με μέτρο που λένε!!!
  Πάντως καλό είναι να δίνουμε αξία σε αυτόυς που πραγματικά μας νοιάζει η άποψή τους!!
  Σε φιλώ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συμφωνώ Μαριλένα μου κάποιες στιγμές χρειάζεται και η σύγκρουση για να θέτουμε τα όρια μας και να υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια μας!
   Γλυκά φιλιά!

   Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρώ να διαβάσω τη δική σας Άποψη!

Google+ Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γενέθλια του Blog...με Δώρο!

Σήμερα έχουμε γενέθλια! 5 Χρόνια γιορτάζει το Blogόσπιτο μου :-) Μπορεί τα τελευταία δύο χρόνια να μην το τιμώ όπως θα ήθελα και του αρμόζει με τις αναρτήσεις μου, όμως όπως συμβαίνει πάντα με το σπίτι μας, έτσι και αυτό είναι εδώ ζωντανό γεμάτο αγάπη να δώσει και πάντα με ανοιχτές τις πόρτες του! Ξέρω, έχουμε χαθεί... Όλη η γνωστή γειτονιά μας τρέχει με χιλιάδες άλλες ασχολίες όμως αυτή είναι μια καλή γειτονιά με υπέροχους γείτονες που ακόμη και αν δεν συναντιόμαστε συχνά, ξέρουμε πως μπορούμε να πεταχτούμε δίπλα για μια Καλημέρα!
Ακόμη και όλους εσάς που δεν σας ξέρω αλλά βλέπω πως με παρακολουθείτε ακόμη και ας μην έχετε αφήσει ποτέ το σχόλιο σας, σας ευχαριστώ! Σας ευχαριστώ που έρχεστε και αφιερώνετε χρόνο να με διαβάσετε γιατί η παρουσία σας είναι πολύ σημαντική!

Διάλεξα σήμερα να σας μιλήσω για το τι είναι αυτό που κάνω. Θα έχετε καταλάβει ήδη από τις τελευταίες μου αναρτήσεις πως σας μιλώ για το Coaching. Τι είναι όμως το coaching και τι το κάνει τόσο σημαντικό;
Το Coaching ε…

Ιστορίες της διπλανής κρίσης, Παρουσίαση Βιβλίου της Μαρίας Κανελλάκη

Σήμερα έζησα μία από τις πιο ιδιαίτερες εμπειρίες μου. Μέρες τώρα είχα δει την ενημέρωση για την Παρουσίαση του πρωτότοκου βιβλίου της Μαρίας Κανελλάκη και είχα δηλώσει πως θα παρευρεθώ, αλλά όταν έχεις μικρό παιδί τίποτα δεν είναι σίγουρο μέχρι τελεταία στιγμή... Τελικά η τύχη, αυτή τη φορά, ήταν με το μέρος μας και καταφέραμε να παρευρεθούμε. Με την ψυχή στο στόμα βέβαια γιατί έπρεπε να επιστρέψουμε το συντομότερο στη μικρή αλλά τα καταφέραμε... και ήταν από τις ωραιότερες επιλογές που έχω κάνει!
Ότι και να πω είναι λίγο για την Μαρία που την γνώρισα επιτέλους από κοντά αλλά και για την γραφή της...! Γλυκιά, ευγενέστατη, ταπεινή, αληθινή και αξίζει τόσο όλο αυτόν τον κόσμο που ήρθε να την τιμήσει, όσο και χιλιάδες αναγνώστες που αξίζει να την διαβάσουν. Η γραφή της μοναδική, αληθινή σαν την ίδια, ζωντανή, βγαλμένη απ τις εμπειρίες της που όμως αγγίζουν απαλά αλλά βαθιά τις εμπειρίες όλων μας. Τα υπέροχα αλλά μετρημένα λόγια που ακούσαμε από τους συνεργάτες και τον εκδότη της, ήταν …

Happy...MindFul November!

Καλό Μήνα φίλοι μου! Εύχομαι να έχουμε έναν όμορφο Νοέμβρη που θα μας βάλει σιγά αλλά σταθερά και αισιόδοξα σε Χριστουγεννιάτικη Διάθεση!
Σκέφτηκα για αυτόν τον μήνα να παίξουμε ένα "παιχνίδι"!
Μπορεί να το ονομάζω έτσι όμως είναι από τα πιο δυνατά εργαλεία που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για την προσωπική μας ενδυνάμωση! Ο καθένας με τον χρόνο του και για όσο του είναι εφικτό, σας προτείνω να προσπαθήσουμε να γίνουμε πιο Ενσυνείδητοι (Mindful)! Τι σημαίνει αυτό άραγε;
Καθημερινά λειτουργούμε όλοι μας, λίγο ή πολύ, ως ρομπότ.....  Ακολουθούμε σταθερή ρουτίνα, κάνουμε μηχανικές κινήσεις, συμπεριφερόμαστε με τον τρόπο που έχουμε συνηθίσει, όσο και αν μερικές φορές το μυαλό μας πάει να σκεφτεί πιο δημιουργικά, επαναφέρουμε με τρομερή μαεστρία τον εαυτό μας στην "πραγματικότητα" (ποια πραγματικότητα άραγε;) και γενικότερα παραμένουμε στα δεδομένα και τις σταθερές μας μη τυχόν και βγούμε απ τη ζώνη ασφαλείας μας.... Οι ασκήσεις ενσυνειδητότητας μας βοηθούν να βιώσουμε…

Secret Santa swap 2017

Δε...Δε Musical !