Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απρίλιος, 2014

Ετοιμάζω Ταξίδι Μοναχά για Πάρτη μου!

Αυτή εδώ η ανάρτηση γράφτηκε για ένα όμορφο και ήρεμο ταξιδάκι το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας με τον τίτλο "Ταξιδάκι χαλάρωσης μέσα στη Φύση" αλλά ποτέ δεν είδε το φως της δημοσιότητας (εδώ γελάνε...) μιας και συνέπεσε με κάποια δυσάρεστα γεγονότα τα οποία δεν μου επέτρεπαν να γράφω εγώ για ταξίδια και όμορφες στιγμές. Ευτυχώς και τα πράγματα έφτιαξαν και ήρθε η ιδέα της Πέτρας μας, να καλύψει αυτό το μεγάλο κενό με την πρόταση της να γράψουμε κάποιο ταξίδι μας με τον τίτλο που βλέπετε παραπάνω :-).
Σαν γνήσιος τοξότης λατρεύω στη κυριολεξία τα ταξίδια και θα μπορούσα να γράφω καθημερινά τέτοιες αναρτήσεις για τα μέρη που έχω επισκεφτεί αλλά και για εκείνα που θα ήθελα. Μάλιστα, μπήκα στη διαδικασία να εκμεταλλευτώ την προτροπή της Πέτρας και να γράψω για κάτι πιο εντυπωσιακό αλλά προτίμησα να δημοσιεύσω την αδημοσίευτη ανάρτηση μου. Εξάλλου, τέτοιου είδους θέματα δεν λείπουν ποτέ απ το ρεπερτόριο μου! :-)

Πάμε, λοιπόν...
Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας ήταν άκρως χαλαρω…

Dance A-Z και ο πιο Μάγκικος Χορός!

Ο χορός είναι για τον καθένα και κάτι διαφορετικό.

Από το είδος που προτιμά κάποιος έως το ποια σημασία έχει για αυτόν που χορεύει, κάθε κίνηση εκφράζει διαφορετικά νοήματα και συναισθήματα. Από τους παραδοσιακούς έως τους πιο μοντέρνους και αυτοσχεδιαστικούς, όλοι είναι ανεξαιρέτως υπέροχοι και μοναδικοί.  Το θέμα είναι ένα!
Όταν χορεύουμε υπάρχει πραγματική ανάταση ψυχής και σωματικής αναζωογόνησης! Ακόμη και εκείνοι που δεν είναι του χορού, έτσι και σηκωθούν για να ρίξουν μια βόλτα είναι εμφανές το πόσο καλό τους κάνει... Μικροί και μεγάλοι βρίσκουν πάντα νόημα σε μια "γύρα"!
Ο άνθρωπος που αγαπά το χορό δεν μπορεί παρά να είναι έξω καρδιά. 
Σας έχω ένα υπέροχο βίντεο που οι πρωταγωνιστές σύμφωνα με τα γράμματα της αλφαβήτου εκφράζουν και ένα διαφορετικό είδος χορού βγάζοντας το συμπέρασμα πως οι ονομασίες είναι απλά τυπικές και ο καθένας έχει το δικαίωμα και μπορεί να χορέψει όπως του υπαγορεύει η ψυχή του, δίνοντας το δικό του όνομα και σημασία στην έκφραση του! Χορέψτ…

Καλό Πάσχα & Καλή Ανάσταση!

Εβδομάδα των Παθών και όπως όλα τελευταία, γράφω και αυτή εδώ την ανάρτηση αργοπορημένα και με πίεση χρόνου. Νομίζω πως τελικά ισχύει εκείνος ο νόμος που σου λέει ή που θα γίνονται όλα μαζί και θα τρέχεις ή που δεν θα κινείται τίποτα και εγώ τους τελευταίους μήνες βρίσκομαι στη πρώτη περίπτωση. Προσωπικές και επαγγελματικές υποχρεώσεις είναι στο ζενίθ τους και απαιτούν όλα την αμέριστη προσοχή και το χρόνο μου. Παρόλα αυτά κάπου ανάμεσα στη τρεχάλα και τη πίεση, βρίσκω στιγμές πραγματικής χαράς και παίρνω δύναμη για τη συνέχεια!
Τούτη η εβδομάδα, η Μεγάλη, είναι σπουδαία για πολλούς λόγους.
Ζούμε ξανά τα Πάθη του Χριστού μας και μπαίνουμε στη διαδικασία να συσκευθούμε με τον εαυτό μας, να υπολογίσουμε τα λάθη μας, να μετανοήσουμε και να λυτρωθούμε με τη Σταύρωση και την Ανάσταση Του. Εκείνος, κάθε χρόνο παίρνει επάνω Του τις αμαρτίες μας και εμείς πολλές φορές δεν αντιλαμβανόμαστε πως κάθε χρόνο ζούμε το Θαύμα. Πιστεύω πως εάν κρατήσουμε τα μάτια της ψυχής μας ανοιχτά, θα αισθανθούμε…

MoodBoard #27, Χαλαρώνοντας με γιόγκα.

"Αναπνεύστε... Αισθανθείτε με την εισπνοή να φουσκώνει η κοιλιά και τα πνευμόνια σας ...και με την εκπνοή να αδειάζουν τα πνευμόνια και να μπαίνει μέσα η κοιλιά σας... Νιώστε τη στιγμή... Αισθανθείτε πως αυτή τη στιγμή δεν θα την ξαναζήσετε... Κάθε στιγμή την ζούμε μια μόνο φορά. Χαρείτε και ζήστε αυτήν εδώ τη στιγμή όπως και κάθε άλλη στιγμή της ζωής σας γιατί είναι μοναδική! Δώστε βαρύτητα στη στιγμή σας και συνειδητοποιήστε πόσο σημαντική είναι για εσάς...."
Αυτά τα λόγια της δασκάλας στη γιόγκα και η γενικότερη ηρεμία και η στροφή προς εαυτόν που επικρατούν στο μάθημα αυτό με έκαναν να καταλάβω πως είναι πραγματικά άσχημο και ανούσιο να χάνουμε τις στιγμές μέσα στο άγχος των καταστάσεων και της καθημερινότητας. Έχουμε άραγε αναρωτηθεί ποτέ πόσο κακό κάνουμε στον οργανισμό και τη ψυχολογία μας με το να αναλώνουμε την ενέργεια μας σε αγχώδεις σκέψεις και σπασμωδικές κινήσεις; Αντίθετα, χαλαρώνοντας παίρνουμε δύναμη και ξανασκεφτόμαστε ψύχραιμα τη ζωή και τις κινήσεις μας. …

Google+ Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες


Secret Santa swap 2017

Δε...Δε Musical !