Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μάϊος, 2014

Πράσινη επανάσταση στην Κρήτη ενάντια στα χημικά της Συρίας

Από τις 6 Γενάρη, όπου κι έγινε η πρώτη δημοσίευση στα χρονικά για το ζήτημα, στα Χανιώτικα Νέα μέσω ενός τοπικού δημοσιογράφου, ο οποίος από πείσμα κράτησε το θέμα ζωντανό στις καρδιές μας, ο τοπικός Κρητικός τύπος ασχολείται καθημερινά με την Πράσινη Επανάσταση των Κρητών ενάντια στην υδρόλυση των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο. Από τις 6 Γενάρη έως σήμερα, οι Κρήτες κι ο Κρητικός Τύπος, μέσα από μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις χιλιάδων Κρητών, βροντοφωνάζουν καθημερινά το «Όχι». Από τη Σούδα (9/3) και το ιστορικό Αρκάδι (23/3) έως την εν πλω διαμαρτυρία στα Σφακιά (27/4), δήμαρχοι, πολίτες, πανεπιστημιακοί, δικηγορικοί κι οδοντιατρικοί σύλλογοι, ψαράδες, φοιτητές, μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας, εκπαιδευτικοί, κι αγανακτισμένοι παπάδες ξεσηκώθηκαν ενάντια στα σχέδια των ΗΠΑ, Ρωσία και του διεθνούς Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW).
Μέλη της «Κίνησης Πολιτών ενάντια στην «εξουδετέρωση» των χημικών όπλων της Συρίας στη θάλασσα της Μεσογείου», από τ…

Γιατί γιορτάζει η Μανούλα μου!

Όσο μεγαλώνω και βιώνω τα δύσκολα της ζωής, τόσο εκτιμώ τη παρουσία και την ύπαρξη των γονιών μου στη ζωή μου. Σήμερα είναι η γιορτή της Μητέρας και όλες οι καλές μανούλες του πλανήτη έχουν τη τιμητική τους. Δεν έχει σημασία πόσο χρονών είναι ούτε αν έχει πια τη δυνατότητα να σου μιλά και να ανταποκρίνεται στα λόγια σου. Σημασία έχει πως την έχεις και κάθε μέρα δίνει κομμάτια του εαυτού της για να είσαι εσύ καλά! Δεν έχω βιώσει ακόμη το συναίσθημα αυτό το οποίο λένε πως είναι το πιο δυνατό συναίσθημα αγάπης και εύχομαι ο Θεός να με αξιώσει να το βιώσω αλλά όσο μεγαλώνω και αντιλαμβάνομαι και κατανοώ την αγάπη και τη βοήθεια της μαμάς μου, τόσο πιο πολύ την χρειάζομαι και την θέλω δίπλα μου για πολλά πολλά χρόνια! Και επειδή ξέρω πως θα με διαβάσει και θα κλαίει.... το αφήνω εδώ και της εύχομαι να είναι πάντα γερή και να μη χάσει ποτέ το γέλιο της! Αγκαλίτσα μανούλα γιατί σαν τη δική σου αγκαλιά δεν υπάρχει τίποτα!

Τα 18 γνωρίσματα των δημιουργικών ανθρώπων.

Δημιουργικές Καλησπέρες σας εύχομαι!
Παραθέτω αυτούσιο το άρθρο από το thessalonikiartandculture στο οποίο εντόπισα πολλά στοιχεία που με εκφράζουν και με χαρακτηρίζουν. Μεγάλη εντύπωση μου έκανε το νούμερο 14 μιας και πραγματικά αισθάνομαι να χάνω την αίσθηση του χρόνου ειδικά όταν χορεύω αλλά και όταν δημιουργώ με άλλους τρόπους. Εσείς είστε δημιουργικά άτομα και αν ναι, ποια από τα παρακάτω σας χαρακτηρίζουν περισσότερο;
Μη ξεχνάτε πως η τέχνη μας κάνει καλύτερους και είναι για όλους! Κ.


Η δημιουργικότητα μπορεί να είναι ένα σταθερό γνώρισμα σε κάποιους ανθρώπους αλλά ενδεχομένως και να εξαρτάται από τις εκάστοτε συνθήκες. Η έμπνευση και οι "φαεινές ιδέες" έρχονται από το πουθενά μερικές φορές - ενώ δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει όταν είναι πραγματικά απαραίτητες. Αναμφίβολα πάντως η δημιουργικότητα προϋποθέτει πολύπλοκη νοητική λειτουργία και δεν σχετίζεται με την απλή διαδικασία της σκέψης.
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως η δημιουργικότητα είναι πολυπλοκότερη από τη γνωστ…

Καλό μήνα & Καλή Εργατική Πρωτομαγιά! - Δε Ξεχνώ....

Καλημέρα, Καλό μήνα και Καλή Πρωτομαγιά!
Όμορφη μέρα η σημερινή. Σαν να ένιωσε η πλάση την έλευση του νέου μήνα, του μήνα των λουλουδιών και είπε να χαρίζει απλόχερα τον ήλιο, τον καθαρό ουρανό και τα κελαηδίσματα των πουλιών. Αφιερωμένη στην Άνοιξη όλη η μέρα και βλέπω απ το πρωί οικογένειες να ετοιμάζονται για σύντομες κοντινές εκδρομές και βόλτες κρατώντας στα χέρια τους όμορφα και μοσχομυριστά λουλούδια. Έτσι ετοιμαζόμαστε και εμείς να κάνουμε τη βόλτα μας και να πιάσουμε τον Μάη! Στεφάνι έχω να φτιάξω πολλά χρόνια και μάλιστα δεν ξέρω αν θυμάμαι πως γίνεται... Ελπίζω η προσπάθεια να με ανταμείψει και αν όχι στεφάνι, να γυρίσω στο σπίτι έστω με ένα όμορφο μπουκέτο για το βάζο μου.


Ας μη ξεχνάμε τι άλλο συμβολίζει η σημερινή ημέρα. Είναι αφιερωμένη στους εργάτες και εργαζόμενους όλου του κόσμου επειδή με αρχή το 1886 στο Σικάγο οι εργάτες έχοντας να πάρουν δύσκολες και παράτολμες αποφάσεις ενάντια στο κεφάλαιο και με αγώνες, διαδηλώσεις, θάρρος και τόλμη διεκδίκησαν το 8ωρο, ώστε …

Google+ Followers

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναγνώστες


Secret Santa swap 2017

Δε...Δε Musical !