Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

Αυτοί οι Άλλοι...
Οι άλλοι, αυτοί οι άλλοι που καθορίζουν τις ζωές μας...
Όλοι άθελα μας επηρεάζουμε και επηρεαζόμαστε σε σχέση με τους γύρω μας.
Είναι σχεδόν αδύνατον κάποιος να δρα και να συμπεριφέρεται τελείως αυτόνομα χωρίς να έχει πάρει έστω και μια μικρή λεπτομέρεια του χαρακτήρα των γύρω του.
Ποιος αλήθεια, μπορεί να πει πως είναι εντελώς αυτόνομος;
Όσο και να επιθυμούμε και να προσπαθούμε να είμαστε μοναδικές προσωπικότητες, όσο και πρωτότυποι να είμαστε σίγουρα έχουμε πάρει στοιχεία από τους άλλους αλλά επιπλέον επηρεάζεται και η καθημερινή μας συμπεριφορά από τους άλλους.
Υπάρχει περίπτωση να τσακωθείς και την υπόλοιπη μέρα να μείνεις ανεπηρέαστος; Αν το έχετε πετύχει, παρακαλώ στείλτε μου τη συνταγή!
Στο σπίτι, στη δουλειά μας, στο δρόμο, στις υπηρεσίες, παντού δίνουμε και παίρνουμε χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε πολλές φορές.
Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό αν και συνήθως στο κακό αντιλαμβανόμαστε το εύρος του. Πολλές φορές μπορεί να είναι μάλιστα αρκετά θετικό εάν το σκεφτούμε έξυπνα.
Θεωρώ πως αν αποφασίσουμε συνειδητά να είμαστε στη καθημερινότητα μας ευγενικοί και καλοπροαίρετοι, σίγουρα θα επηρεάσουμε προς αυτή την κατεύθυνση έστω και έναν άνθρωπο. Κάτι είναι και αυτό.
Το γεγονός ότι γενικότερα πάμε λίγο κατά δι@#λου και ακούμε γύρω μας μια μόνιμη γκρίνια και μιζέρια είναι γιατί ο ένας επηρεάζεται από τον άλλο και στο τέλος όλοι λειτουργούμε έτσι χωρίς καν να ξέρουμε το γιατί. Ο κόσμος πεινά, ναι, ο κόσμος κρυώνει, ναι, ο κόσμος δεν έχει σπίτι, ναι αλλά δεν είναι όλοι σε δύσκολη θέση. Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο και αδιανόητο να γκρινιάζουν με το παραμικρό και εκείνοι που δεν τους λείπει τίποτα ενώ την ίδια στιγμή η αξιοπρέπεια και συστολή που δείχνουν οι άνθρωποι σε ανάγκη σε κάνει να αισθάνεσαι πως πρέπει να κατεβάσεις το κεφάλι μπροστά τους.
Ελάτε σας παρακαλώ να γίνουμε λίγο πιο θετικοί και αληθινοί άνθρωποι ξεκινώντας αλλάζοντας τη ψυχή μας και έπειτα τις πράξεις μας!

Ξέρεις τι άλλο δεν αντέχω; Τον καθωσπρεπισμό και το γεγονός πως κάποιος συμπεριφέρεται σαν να είναι υπεράνω των άλλων. Δεν είσαι υπεράνω κανενός! Και, να πόσο εύκολα επηρεάζομαι και συγχύζομαι...
Επίσης έχουμε και τους ψυχικά διαταραγμένους ή αλλιώς λίγο κού-κού (!) που προσπαθούν να τρελάνουν και τους υπόλοιπους... Καμιά φορά το καταφέρνουν γιατί πραγματικά είναι πολύ δύσκολο να συγκρατηθείς σε αυτή την περίπτωση και να μη γίνεις και εσύ τρελός.
Πρόσφατα έμαθα πως συγκεκριμένα σε αυτούς τους ανθρώπους πρέπει στη κυριολεξία να κάνεις πως δεν υπάρχουν γιατί δεν θα καταφέρεις ποτέ να εξηγήσεις με λογική κάτι σε κάποιον που δεν είναι λογικός...! Είπα να ακολουθήσω αυτή τη τακτική και εγώ. Με τον ίδιο τρόπο πρέπει να συμπεριφέρεσαι και σε έναν ηλίθιο για τον ίδιο λόγο.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά και πρέπει να είναι και πολύ ταπεινά. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανταγωνισμού και εχθρότητας μεταξύ μας. Εάν κατανοήσουμε αυτό εμείς οι άνθρωποι, μέχρι και οι πόλεμοι θα σταματήσουν (λέμε τώρα...).
Ο μόνος τρόπος που ίσως να κατάφερνες να μείνεις ανεπηρέαστος είναι το να απομονωθείς για ολόκληρη τη ζωή σου πράγμα δύσκολο για έναν νορμάλ άνθρωπο. Έτσι καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως για τον άνθρωπο ως κοινωνικό ον που έχει ανάγκη το να ζει και να ανήκει σε μια ομάδα, σε μια κοινωνία είναι ακατόρθωτο να μην επηρεαστεί και να μην ανταλλάξει στοιχεία του χαρακτήρα και της συμπεριφοράς του με τον υπόλοιπο κόσμο.
Αυτοί οι άλλοι αν το καλοσκεφτείς είμαστε εμείς οι ίδιοι. Είναι ο καθρέφτης μας και το πως επιλέγουμε τους ανθρώπους που έχουμε γύρω μας δεν είναι καθόλου τυχαίο (δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι...). 
Αυτοί οι άλλοι που τόσο αγαπούμε να μισούμε έχουν επιλεχτεί από το υποσυνείδητο μας με μαθηματική ακρίβεια που δεν μπορεί να καταλάβει το συνειδητό μας κομμάτι.
Πραγματικά ότι λέω δεν το έχω ερευνήσει ούτε το έχω διαβάσει συγκεκριμένα όμως βγαίνει εάν δώσουμε λίγο σημασία στο μέσα μας και σκεφτούμε γιατί γίνονται όλα όσα γίνονται.

Το να αλλάζεις δεν είναι κακό εάν εξελίσσεσαι και γίνεσαι καλύτερος. Κακό είναι εάν κάνεις κακό στους γύρω σου και λερώνεις τον αέρα γύρω σου.
Για αυτό και πρέπει να κάνουμε την επιλογή και το ξεκαθάρισμα μας όταν οι άλλοι μας "χαλάνε".
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να προσπαθείς να αλλάξεις τους άλλους όταν δεν σου ταιριάζουν. Το καλύτερο είναι να απομακρυνθείς ώστε να σταματήσουν πλέον να μπαίνουν μέσα σου και να σε επηρεάζουν.
Ας κρατάμε δίπλα μας μόνο τους ανθρώπους που μας κάνουν καλύτερους και μας εξελίσσουν και ας ξεφορτωθούμε όλους εκείνους που μας κρατάνε στάσιμους και μας πικραίνουν. Για όσους δεν έχουμε επιλογή, απλά ας τους αγνοούμε.
Η ζωή μας είναι πολύτιμη και προπάντων είναι πολύ μικρή για να μην την ζούμε όπως αγαπάμε.
Εκτιμήστε τη ζωή σας, διώξτε από κοντά σας πικρούς ανθρώπους και δημιουργήστε χώρο για πρόσωπα χαρούμενα που έχουν να σας προσφέρουν και να σας κάνουν καλύτερους και ας αναλογιστούμε όλοι μας πως συμπεριφερόμαστε εμείς οι ίδιοι και τελικά τι προσφέρουμε εμείς στους άλλους γύρω μας.
Ας κάνουμε τον απολογισμό μας και ας αναλογιστούμε τι είμαστε εμείς για τους άλλους, άνθρωποι που τους κάνουν χαρούμενους και τους βοηθούν να γίνουν καλύτεροι ή άνθρωποι μίζεροι, δύσκολοι και δύστροποι που τους επιβαρύνουμε;

Λύση υπάρχει... Να αλλάξουμε προς το καλύτερο γιατί όσο καλύτεροι γινόμαστε εμείς, τόσο καλύτεροι γίνονται και οι άλλοι γύρω μας!Καλό Σαββατοκύριακο, με το καλό να μας έρθει ο Δεκέμβρης!
Κ.Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014

Secret Santa-Η παραλαβή του δώρου μου!


Εγώ το έλαβα το δώρο μου! Εσείς;

Συμμετέχοντας στη μυστική ανταλλαγή δώρων για τα Χριστούγεννα που διοργανώνει μέσω του blog της η Μαριλένα και εν μέσω ετοιμασιών του δώρου που θα στείλω εγώ μυστικά σε άλλη blogger, έλαβα το δικό μου από την Δήμητρα ή αλλιώς την Aussi Dimi Decoupage.
Η έκπληξη για εμένα ήταν διπλή γιατί μαζί με το δώρο γνώρισα και μία blogger που δεν ήξερα πριν. Μέχρι τώρα δεν είχε τύχει να συναντηθούν οι δρόμοι μας με την Δήμητρα αλλά αυτό είναι και το υπέροχο που συμβαίνει με τέτοιου είδους διοργανώσεις που παίρνουν μέρος πολλοί και διαφορετικοί άνθρωποι. Αυτή είναι η ομορφιά του να γνωρίζεις ανθρώπους που δημιουργούν με ταλέντο και αγάπη. Αυτό που μου έκανε εντύπωση στο blog της Δήμητρας είναι οι υπέροχες φωτογραφίες της! Φυσικά από ότι καταλαβαίνω το ατού της είναι το decoupage αλλά μιας και δεν σκαμπάζω πολλά από αυτά, όπως θα ξέρετε ήδη, εκτίμησα τη δουλειά της στη φωτογραφία χωρίς να παραβλέπω και τις όμορφες δημιουργίες της.

Πάμε όμως να ξετυλίξουμε παρέα το πρώτο μου Χριστουγεννιάτικο δώρο για φέτος! :-)

Το καδράκι μου θύμισε κάτι από παλιά παιδικά δωμάτια που βλέπουμε σε ταινίες του '60... το λάτρεψα!
Δήμητρα μου σε ευχαριστώ πολύ και εύχομαι με τη σειρά μου σε εσένα, Καλά Χριστούγεννα με υγεία!


Καλές γιορτές να έχουμε φίλοι μου, γεμάτες αγάπη, όμορφες στιγμές και γλυκά δώρα!
Άντε βρε και *χρόνια μου πολλά* :-)
Κ.Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014

Εύχομαι... με Νοερά ταξίδια #03

Οι γιορτές των Χριστουγέννων και οι μέρες πριν έρθουν αυτές οι γιορτές είναι πάντα μέρες ευτυχίας για εμένα. Έτσι θα έπρεπε να είναι πάντα και για όλο τον κόσμο. Δυστυχώς η ζωή μας τα φέρνει λίγο διαφορετικά και ενώ αυτές τις ημέρες θα έπρεπε να αναμένουμε με αγωνία τις γιορτές, περιμένουμε αντιθέτως με αγωνία να μάθουμε εάν αγαπημένα μας πρόσωπα θα καταφέρουν να νικήσουν τη μάχη με τον θάνατο. Ο Θεός έχει το σχέδιο του, το οποίο καλώς ή κακώς το μικρό μας μυαλό δεν μπορεί να κατανοήσει. Εύχομαι απλά, να κάνουν όλοι χαρούμενες γιορτές φέτος τα Χριστούγεννα στα ζεστά, γνώριμα και ευτυχισμένα του σπιτιού τους με τις οικογένειες και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Εύχομαι υγεία και καλή ανάρρωση για όσους υποφέρουν. Εύχομαι τα σπίτια μας να έχουν όλα τα καλά και να μη λείψει από κανέναν τίποτα. Εύχομαι ανθρωπιά, ταπεινοφροσύνη, ευγένεια και αλληλεγγύη. Εύχομαι περισσότερη κατανόηση ανάμεσα μας και εξάλειψη της ζήλιας και του φθόνου. Εύχομαι αγνή και αληθινή αγάπη που ξεχνά και βάζει στην άκρη έριδες και παλιές πληγές. Εύχομαι και Προσεύχομαι όλα να πάνε καλά για όλους μας!
Κ.

Λέω να σας ταξιδέψω μέχρι την Βόρεια Ελλάδα που τόσο αγαπώ και θα ήθελα να επισκεφτώ στις γιορτές εάν τα καταφέρω, έτσι για να ξορκίσω κάθε κακό.....


Καστοριά, Φλώρινα, Πρέσπες, Νυμφαίο, Έδεσσα, Ξάνθη, Κοζάνη, Καϊμακτσαλάν, Λουτρά Ποζάρ....
Απολαύστε τα!*οι φωτογραφίες είναι από το google.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...