Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014

Καλή Χρονιά με τα Βασικά αλλά Αληθινά!


viaΕλάχιστες ώρες πριν αλλάξει η χρονιά και μας έρθει το 2015, καθαρίζουμε το σπίτι (η μαμά πάντα έλεγε να μας βρει καθαρούς ο νέος χρόνος), φτιάχνουμε βασιλόπιτες, φτιάχνουμε μαλάκια, νυχάκια και ξεκουραζόμαστε για να υποδεχτούμε φρέσκοι και περιποιημένοι τον Νέο Χρόνο.
Πρώτη χρονιά φέτος έφτιαξα με τη βοήθεια της Πολίτισσας θείας, Βασιλόπιτα λαχταριστή και μοσχομυριστή και γέμισε το σπίτι μυρωδιές από μαχλέπι και μαστίχα.


 Κάτι τέτοιες μέρες που έχεις την αδειούλα σου και μπορείς να περάσεις χρόνο με τους δικούς σου ανθρώπους καταλαβαίνεις το νόημα της οικογένειας και πόσο τελικά έχεις ανάγκη να είσαι μαζί με αυτούς που σε αγάπησαν πριν ακόμη εσύ ανοίξεις τα ματάκια σου και σε μεγάλωσαν με στοργή, αγάπη και πραγματικό, αληθινό νοιάξιμο.
Αυτό το σπίτι-δουλειά και τούμπαλιν μας έχει εξουθενώσει και μας έχει αποξενώσει. Ξέρω, πολλοί θα πουν έχεις δουλειά και παραπονιέσαι; Όχι, ευχαριστώ καθημερινά τον Θεό που έχω δουλειά, Τον δοξάζω όμως και που έχω αυτή την οικογένεια και αυτούς τους ανθρώπους πάντα και για τα πάντα κοντά μου. Είμαστε άνθρωποι ευέξαπτοι, που αρπάζονται με το παραμικρό, θυμώνουν και φωνάζουν. Είμαστε όμως και άνθρωποι που δεν το κρατάμε μανιάτικο και ξέρουμε πως στο επόμενο τηλεφώνημα θα μιλάμε ήρεμα σαν να μην έγινε τίποτα γιατί είμαστε Οικογένεια (!) και στην οικογένεια δεν κρατάς κακία. Στην οικογένεια απλά αγαπάς γιατί γεννήθηκες και μεγάλωσες μαζί τους και όσο μεγαλώνεις τόσο συνειδητοποιείς πόσο οικογένεια είναι....
Γνωρίζω πως σε κάποιες οικογένειες έχουν συμβεί ασυγχώρητα λάθη και πως είναι αδύνατο να μονιάσουν οι άνθρωποι όμως για εμένα, στην ουσία το αίμα, νερό δεν γίνεται ποτέ και ακόμη και αν δεν συγχωρήσεις ή συγχωρεθείς ποτέ, θα κουβαλάς πάντα μέσα σου τα κατάλοιπα της σχέσης σου με την οικογένεια σου.


Εύχομαι ο Νέος Χρόνος να μας φέρει μόνο Αγάπη και Υγεία γιατί με αυτά τα δύο έχεις τον κόσμο όλο!
Όταν καταλάβουμε εμείς οι άνθρωποι πόσο απλά και λίγα είναι αυτά που έχουμε πραγματικά ανάγκη, τότε θα γίνουμε αληθινά Ευτυχισμένοι!
Χρειάζεται αλήθεια στην καθημερινότητα μας, μη το ξεχνάμε.
Μερικές φορές χρειάζεται παιδικότητα και πάντα καθαρό βλέμμα και αγνές προθέσεις.
Να μην κάνουμε τα ίδια λάθη και πάντα να είμαστε ειλικρινείς!

Σας φιλώ γλυκά και σας εύχομαι Καλή Χρονιά με τα βασικά και τα αληθινά!
Κ.Υ.Γ.  Τον π. Φιλόθεο Φάρο τον γνωρίζετε;
Έχω διαβάσει το βιβλίο του "Η διαχείριση της Αγάπης" και πραγματικά μίλησε μέσα μου.
Πριν λίγο έπεσα επάνω στη συνέντευξη που έδωσε το 2013 στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
Παρακάτω σας παραθέτω μερικά αποσπάσματα, ενώ αν θέλετε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη, μπείτε εδώ.
Νομίζω πως είναι ότι πρέπει για λίγο πριν τελειώσει η χρονιά και ξεκινήσει μια Νέα!


"Λοιπόν, ο βαθμός στον οποίο η μέση ελληνική οικογένεια ευνουχίζει τα παιδιά της είναι τεράστιος και για μένα αυτή είναι η μεγαλύτερη συμφορά στην ελληνική κοινωνία. Μεγάλη τραγωδία. Η ελληνική οικογένεια είναι φυτώριο ψυχοπαθολογίας και ευνουχίζει συγκλονιστικά τους νέους ανθρώπους."

"Ο άνθρωπος έχει τεράστιες δυνατότητες μέσα του και οι πιο μεγάλες είναι ο εσωτερικός του κόσμος. Δεν είναι η εξωτερική ψευδαίσθηση, αγνοεί όμως και δεν επιδιώκει την ανάπτυξη του."

"Ξέρετε ασχολούνται πολλοί Χριστιανοί με διάφορα όπως το αν έφαγες λάδι την Παρασκευή και άλλα παρόμοια, όμως την πεμπτουσία της χριστιανικής διδασκαλίας την αγνοούν παντελώς. Λέει το Ευαγγέλιο ‘ο έχων δύο χιτώνες, να δίνει τον ένα’, ποιος σήμερα το κάνει αυτό;"

"Το κακό που μου κάνουν οι άλλοι δεν είναι αυτό που με καθορίζει, αλλά το κακό που με καθορίζει είναι αυτό που κάνω εγώ στους άλλους και τελικά το κακό που με καθορίζει είναι το κακό που κάνω εγώ στον εαυτό μου. "


via
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2014

Χρόνια πολλά, Καλά Χριστούγεννα!

Εύχομαι ολόψυχα σε όλους σας χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα!!!

Εύχομαι να ξεκουραστείτε, να απολαύσετε, να χαλαρώσετε, να γευθείτε, να νιώσετε, να χορέψετε, να γελάσετε, να ερωτευθείτε, να παίξετε και να αγαπήσετε με όλη σας τη ψυχή!

Εύχομαι να περάσετε όμορφες, γλυκές στιγμές με τους αγαπημένους σας που θα σας μείνουν αξέχαστες!!!


Υγεία, Αγάπη και χαμόγελα!

Καλό και ασφαλές ταξίδι σε όσους ταξιδεύουν!

Πολλά γλυκά φιλιά!
Κ.
Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2014

Birthday Girl!
Ένας ακόμη χρόνος πέρασε.
Προχωρώντας γερά στη καινούρια για εμένα αυτή δεκαετία των τριάντα...
Αυτό δεν έχει και τόσο σημασία. Σημασία έχει να είμαστε καλά, να εξελισσόμαστε, να προχωράμε, να γινόμαστε καλύτεροι και να μη μετανιώνουμε.
Να αισθανόμαστε όμορφα και καλά με τα όσα καταφέραμε και να μη στεναχωριόμαστε για τα μη γενόμενα ή τα κακώς γενόμενα.
Ποιος αλήθεια θα μας πει τι πρέπει και τι δεν πρέπει να γίνει στη ζωή μας;
Λόγω της ημερομηνίας των γενεθλίων μου προς το τέλος του κάθε χρόνου, μαζί με τον απολογισμό του έτους που πέρασε κάνω και τον απολογισμό της ζωής μου.


Άκουσα πρόσφατα την εξής κουβέντα:
Η ζωή που ζεις τώρα δεν είναι πρόβα... μη την χαλάς, ζήσε την όσο μπορείς καλύτερα γιατί δεν έχει άλλη!


Πόσο συχνά ξεχνάμε πως δεν έχει άλλο; Αυτό είναι..!

Υγεία εύχομαι σε όλους μας και να κάνουμε πάντα πράγματα που κάνουν καλό! Καλό σε εμάς αλλά και γενικό καλό!
Να αφήνουμε πίσω μας έργο ο καθένας στο στοιχείο του και να μοιράζουμε όμορφη, καθαρή αύρα που ξεκουράζει και ηρεμεί τους άλλους!
Να βοηθάμε και να μη γινόμαστε δύστροποι και δύσκολοι άνθρωποι.
Να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και να τα διορθώνουμε όσο μπορούμε!
Να αγαπάμε τους φίλους μας και τους δικούς μας με αληθινή, αγνή αγάπη!
Να μη ζηλεύουμε και δημιουργούμε άσχημες καταστάσεις.
Να τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας και αν είναι αυτό δύσκολο, να ψάχνουμε τρόπους να γιατρεύουμε τη σχέση με εμάς για να μπορούμε να είμαστε ακέραιες προσωπικότητες και για τους άλλους!

Κανένας δεν είναι τέλειος αλλά κανένας δεν πρέπει ποτέ να σταματά να γίνεται καλύτερος!

Σας ευχαριστώ για όλη την αγάπη και τις ευχές σας!
Εύχομαι Καλές Γιορτές με Υγεία και πολλή Αγάπη!!!
Καλά Χριστούγεννα!
Κ.

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014

Μια όμορφη χρονιά φεύγει-Ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη!Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και εγώ προσπαθώ να τα καταλάβω.
Μια ιδιαίτερη χρονιά έρχεται στο τέλος της. Μια χρονιά γεμάτη αγάπη, όμορφες και διαφορετικές αλλαγές συνέβησαν με τον γάμο μας και μια χρονιά που είχε πίεση άλλοτε λόγω χρόνου και άλλοτε λόγω καταστάσεων που οδήγησαν σε ξέσπασμα του οργανισμού μου με πολλές αλλεργίες και γενικότερα φουντώματα. Μια χρονιά γεμάτη εμπειρίες, όμορφα ταξίδια και πολύ δουλειά. Μια χρονιά που τελειώνει με τον ομορφότερο τρόπο, με τη συμμετοχή μου σε μια παράσταση Musical που ποιος να μου το έλεγε έτσι αναπάντεχα που βρήκα αυτή τη σχολή, άρχισα τα μαθήματα και μέσα σε δύο μήνες παίζω στο Θέατρο Χυτήριο στο Γκάζι.....
Φέτος μπορώ με μεγάλη ευτυχία και ευγνωμοσύνη να πω πως πολλά από τα όνειρα μου έγιναν πραγματικότητα και να ευχηθώ να συνεχίσει να υπάρχει πάντα η αγάπη και η στήριξη γιατί μόνο με αυτά τα δύο και όταν αισθάνομαι ασφαλής μπορώ να προχωρώ σε ότι αγαπώ. Έτσι απλά και αναπάντεχα μπήκαν όλα στη θέση τους και παρόλο που το άγχος δεν λείπει ποτέ απ την ζωή μου, αισθάνθηκα με τον πιο γλυκό τρόπο πως όταν θέλεις κάτι πολύ και έχεις υπομονή, κάποια στιγμή θα έρθει στη ζωή σου και το μόνο που χρειάζεται είναι να ανοίξεις τα μάτια σου, να το δεις και να το αρπάξεις!
Ποτέ δεν μας έρχονται τα πράγματα όταν τα απαιτούμε και τα προγραμματίζουμε αλλά όταν είναι να έρθουν..... έτσι απλά. 
Αγαπητέ μου Άγιε Βασίλη,

Μου θύμισε η γλυκιά Γεωργία πως έχω πάρα πολλά χρόνια να σου γράψω και τελικά συνειδητοποιώ πως ποτέ δεν μεγαλώνουμε εμείς τα παιδιά σου και πάντα έχουμε την ανάγκη να πιστεύουμε σε εσένα.

Ξέρεις, το μόνο που θέλω να σου ζητήσω είναι να απαλλαχτούμε όλοι μας απ τον ζυγό των ληστών που μας κυβερνούν. Θέλω με κάποιο μαγικό τρόπο να φοβηθούν όπως μας κάνουν να φοβόμαστε, να πεινάσουν όπως πεινά τόσος κόσμος, να τους λείψει η θέρμανση και η στέγη, να αισθανθούν στο πετσί τους τη δυστυχία και τελικά να τραπούν μόνοι τους σε φυγή. Ιδανικά, να ζητήσουν ειλικρινή συγνώμη, να διαθέσουν την περιουσία τους για το καλό του κόσμου και να μη ξαναπατήσουν το πόδι τους στην Ελλάδα που κατέστρεψαν.

Όλα αυτά όχι γιατί είμαι εκδικητικός και κακός άνθρωπος αλλά γιατί στρογγυλοκαθισμένοι στις ζεστές τους καρέκλες δεν έχουν πάρει χαμπάρι του τι συμβαίνει έξω από την πόρτα τους. Γιατί ότι και να λένε και να υπόσχονται, δεν πρόκειται ποτέ να τους λείψει τίποτα και το ξέρουν. Με αυτή τη σιγουριά ότι έχουν να τρώνε με χρυσά κουτάλια και τα δισέγγονα τους, τίποτα δεν μπορεί να τους φοβίσει. Έχουν εξασφαλισμένα τα σπίτια, τη παιδεία (στα καλύτερα του εξωτερικού για να μη ξεχνιόμαστε) και τη δουλειά τους και από εκεί "ψηλά" και εκ του ασφαλούς μπορούν να λένε και να υπόσχονται ότι κατεβάσει η γκλάβα τους. Και επειδή τελικά, όλοι του συστήματος είναι και δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει κάτι εφόσον συνεχίζουμε σε αυτούς τους ρυθμούς το μόνο που μένει είναι να βάλεις το χέρι σου και με κάποιο μαγικό τρόπο να χάσουν όλοι τους τα πάντα και μαζί να τους χάσουμε και εμείς απ τα μάτια μας. Μόνο έτσι ΊΣΩΣ νιώσουν λίγο σαν τον υπόλοιπο κόσμο, ίσως μόνο έτσι να ζήσουν σαν άνθρωποι και όχι σαν καλοκουρδισμένα ρομπότ που εκτελούν εντολές...και μαζί εκτελούν και όλους εμάς.

Συγνώμη που σε κούρασα και σου χάλασα και τη διάθεση αγαπημένε μου Άγιε, άλλα πραγματικά πιστεύω πως δεν σου ζητώ και τόσα πολλά, απλά μια εκκαθάριση από σκουπίδια και βρωμιά σου ζητώ, για να λάμψει και πάλι ο λαμπερός μας ήλιος. 

Συμπληρωματικά, θα ήθελα να εκλείψει η βία και η εγκατάλειψη. Να αποκτήσουμε περισσότερη ανθρωπιά και κατανόηση και να μάθουμε να βοηθάμε όσο και εκεί που μπορούμε. Να συνειδητοποιήσουμε εμείς οι άνθρωποι πως όταν βοηθάμε, βοηθάμε πρώτα απ όλα τον ίδιο μας τον εαυτό και γινόμαστε δυνατότεροι και πλήρεις. Να βρεθούν δουλειές για όλο τον κόσμο και να μην υπάρχει πλέον ανάγκη σε βασικά καθημερινά πράγματα που χωρίς αυτά ο κόσμος υποφέρει.
Να μάθουμε να μοιραζόμαστε και να μη κρατάμε τα πάντα για τον εαυτό μας γιατί έτσι θα γίνουμε πλουσιότεροι!

Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη, σε παρακαλώ να είναι γερός όλος ο κόσμος και να σταματήσουμε να ακούμε δυσάρεστα νέα...
Ξέρω, πως ίσως σου έβαλα πολλά και δύσκολα, έχω όμως πολλά χρόνια να σου ζητήσω κάτι και τώρα ίσως είναι μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ να με ακούσεις.

Προσωπικά επιθυμώ υγεία για τους φίλους και την οικογένεια μου και να μη με ξεχάσεις... :-)
Θα σε περιμένω όπως μικρούλα, με τα χεράκια κολλημένα στο τζάμι δίπλα απ το Χριστουγεννιάτικο δένδρο. Σου πήρα ένα τεράστιο και φέτος για να ξεκουραστείς δίπλα του στην πολυθρόνα της γιαγιάς Κατίνας που σε χωράει :-). Θα σου έχω έτοιμο ζεστό κακάο και μπισκότα χωρίς ζάχαρη :-).
Περιμένω να με εκπλήξεις με το δώρο σου! 


Σε ευχαριστώ,
το Κατερινάκι σου....

υ.γ. Ήμουν πολύ καλό παιδί τη χρονιά που πέρασε!

Μη ξεχνάτε την Κίνηση Αγάπης των Bloggers!Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου 2014

Ενημέρωση για την Κίνηση Αγάπης των Bloggers-Moirazomai


Αγαπητοί μου φίλοι Καλησπέρα και Καλή Κυριακή σε όλους!

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω με την μέχρι τώρα ανταπόκριση και συμμετοχή σας στην ανάρτηση μου για το moirazomai.gr και την κάλυψη αναγκών συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε δύσκολη θέση.
Έχουμε ακόμη μια εβδομάδα έως το άλλο Σάββατο 13/12 ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός των 12 Bloggers που θα καλύψουν 12 αντίστοιχες ανάγκες. Όλο αυτό τον καιρό θα βρίσκεται στα αριστερά της σελίδας μου, αντίστοιχο banner που θα οδηγεί στην ανάρτηση αυτή.


Θα ήθελα να σημειώσω κάποιες λεπτομέρειες:
- Η πλατφόρμα του moirazomai είναι φυσικά ανοιχτή σε όλο τον κόσμο και μπορείτε μέσα από εκεί να ανταποκριθείτε στις ανάγκες όμως αυτό που "τρέχουμε" σε αυτή την ανάρτηση έχει μια παραμετροποίηση. Σε εσάς τους 12 πρώτους που δηλώνετε την επιθυμία σας στη συγκεκριμένη ανάρτηση να βοηθήσετε θα σας σταλούν σε προσωπικό e-mail από την ομάδα του moirazomai συγκεκριμένες ανάγκες που έχουν επιλεχθεί να καλυφθούν από εσάς συγκεκριμένα.
- Φυσικά το προσωπικό e-mail θα σας σταλεί εφόσον συναινέσετε να τους δώσω e-mail που θα μου πείτε.
- Επίσης, σίγουρα θα ληφθεί υπόψη ο τόπος που ζείτε (εφόσον θέλετε να το γνωστοποιήσετε στο moirazomai) και θα γίνει προσπάθεια να καλυφθεί από εσάς κάποια ανάγκη που βρίσκεται κοντά σας. Εξάλλου αυτό βοηθά πολύ και τις ανάγκες που βρίσκονται στην επαρχία και δύσκολα καλύπτονται από τα κέντρα.
- Ότι μου γράφετε στα σχόλια σας π.χ. για περιοχή ή για αντικείμενα που έχετε διαθέσιμα, θα ληφθεί υπόψη για την ανάγκη που θα σας δοθεί.
- Τέλος, όσοι επιθυμείτε να κάνετε απλά ένα δώρο και όχι να καλύψετε κάποια ανάγκη, δώστε μου λίγο χρόνο ώστε να το γνωστοποιήσω στο moirazomai και να γίνει αυτό με κάποιο ελεγχόμενο τρόπο. Για παράδειγμα μπορεί να σας δοθεί κάποια ανάγκη που καλύφθηκε ήδη από κάποιον άλλο απλά για να στείλετε το δώρο σας.


Για οποιαδήποτε διευκρίνιση βρίσκομαι στη διάθεση σας, είτε με σχόλιο στη σχετική ανάρτηση είτε στο e-mail μου.


Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια σας!!!
Κ.


Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014

Κίνηση Αγάπης των Bloggers! Moirazomai...Όχι μόνο τα Χριστούγεννα...


Καλησπέρα σε όλους!

Θα σας πάω στην αρχή του έτους να σας θυμίσω το moirazomai.gr.
Στις 6 Ιανουαρίου είχα την τιμή να πάρω συνέντευξη από τον έναν εκ των δύο ιδρυτών με αποτέλεσμα την ανάρτηση για Την Τέχνη του Moirazomai.gr την οποία μπορείτε να μπείτε να διαβάσετε και να ενημερωθείτε επακριβώς για το τι είναι αυτή η πλατφόρμα.

Με λίγα λόγια, το moirazomai.gr αναρτά ανάγκες συνανθρώπων μας και μας δίνει την ευκαιρία να προσφέρουμε ότι και στα μέτρα που μπορούμε, απευθείας και χωρίς μεσάζοντες σε αυτούς τους ανθρώπους που τυχαίνει στη παρούσα χρονική στιγμή να βρίσκονται σε ανάγκη. Όλες οι ανάγκες είναι ελεγμένες και πιστοποιημένες με όλα τα απαραίτητα έγγραφα από ειδικούς όπως κοινωνικούς λειτουργούς. Η διαφορά του moirazomai.gr σε σχέση με τους υπόλοιπους, παρόμοιου τύπου οργανισμούς είναι πως ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να προσφέρει ερχόμενος σε επαφή απευθείας με τον άνθρωπο ή τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Αυτό σημαίνει πως κρατώντας πάντα επαφή και φροντίζοντας για την φροντίδα αυτών των οικογενειών, η δουλειά του συγκεκριμένου οργανισμού διακόπτεται έπειτα από την πιστοποίηση και ανάρτηση της ανάγκης και συνεχίζει με το να ενημερώσει πως καλύφθηκε, ολοκληρώνοντας έτσι τη βοήθεια.Θέλοντας και έχοντας προσωπική ανάγκη να προσφέρουμε, σκεφτήκαμε με τους ανθρώπους και εθελοντές του moirazomai να κάνουμε μια κίνηση Αγάπης των Bloggers με αφορμή τις ημέρες των Χριστουγέννων που όμως δεν θα περιοριστεί στις γιορτές και θα κινητοποιήσει όλους μας να προσφέρουμε χαμόγελα σε οικογένειες που δύσκολα χαμογελούν...


Καλώ όλους τους Bloggers να συμμετάσχουν σε αυτή την κίνηση, γνωρίζοντας πολύ καλά πως όλοι σας είστε άνθρωποι ευαίσθητοι, γεμάτοι αγάπη και δημιουργία έτοιμοι να προσφέρετε απλόχερα!Η ιδέα είναι η εξής & η διαδικασία απλή:
Υπάρχουν κάποιες ανάγκες ανθρώπων που περιμένουν να καλυφθούν, παράλληλα όμως ας μη ξεχνάμε πως οι άνθρωποι αυτοί έχουν την βασική ανάγκη να αισθανθούν τη θαλπωρή των Χριστουγέννων και πως κάποιος συνάνθρωπος τους, τους σκέφτεται και τους εύχεται με τον τρόπο του Καλές Γιορτές. 


Οι πρώτοι 12 Bloggers που θα μου αφήσετε σχόλιο κάτω από αυτή την ανάρτηση με την επιθυμία σας να βοηθήσετε μία από αυτές τις οικογένειες, θα έχετε τη δυνατότητα να καλύψετε κάποια ανάγκη συνανθρώπου μας και σε δεύτερο χρόνο εφόσον το επιθυμείτε να κάνετε και κάποιο δώρο για τις γιορτές.
Με την λέξη ανάγκη, εννοούμε σημαντικά και βασικά καθημερινά πράγματα όπως τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής, παιδικά, βρεφικά και άλλα ρουχαλάκια και ούτω καθεξής που όλοι μας ίσως να έχουμε σπίτι μας και να μη θέλουμε πια αλλά να είναι σε καλή κατάσταση και με αυτό τον τρόπο να μοιραστούμε και να μοιράσουμε χαρά.
Ο τρόπος που θα γίνει αυτό και λόγω του ότι προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα των οικογενειών και δεν μπορούμε να δημοσιεύσουμε στην ανάρτηση τα στοιχεία τους, είναι σε εσάς τους πρώτους 12 Bloggers που θα αφήσετε το σχόλιο σας, θα σταλεί σε προσωπικό email (με τη συγκατάθεση σας) από το moirazomai.gr, μία ανάγκη καθώς και οδηγίες για το πως θα προσφέρετε τη βοήθεια σας. Οι ανάγκες υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, οπότε όταν θα έρθει σε επαφή μαζί σας το moirazomai, μπορείτε να τους ενημερώσετε για το που βρίσκεστε και να γίνει μια προσπάθεια να σας σταλεί ανάγκη κάποιας οικογένειας που βρίσκεται κοντά σας.

Εάν θέλετε να κάνετε και κάποιο δώρο λόγω των ημερών, αυτό δεν χρειάζεται να είναι κάτι ακριβό αν αναλογιστούμε όλοι μας πως ίσως να είναι και το μόνο που θα λάβουν αυτοί οι άνθρωποι... Μπορεί να είναι κάτι χειροποίητο, μια κάρτα ή κάτι που αγοράσατε με αγάπη και θα προσφέρει στους ανθρώπους αυτούς την ζεστασιά πως κάποιος τους σκέφτηκε, γιατί καμιά φορά ξεχνάμε πως ίσως το πιο σημαντικό που χρειάζονται αυτοί οι άνθρωποι είναι μία κίνηση αγάπης, μια αγκαλιά και έναν άνθρωπο να μιλήσουν.

  • Μια εξαιρετική ιδέα είναι αυτός που θα καλύψει την ανάγκη να το κάνει στο όνομα ενός αγαπημένου του προσώπου, δηλαδή αντί για οποιοδήποτε άλλο δώρο, το δώρο του να είναι η κάλυψη μιας ανάγκης στο όνομα του!
          Ιδέες δίνουμε..! :-)


Χρονικό περιθώριο:
Χωρίς να υπάρχει πίεση σε κανέναν μιας και αυτή η διαδικασία έχει πολύ όμορφο σκοπό, πιστεύω πως θα ήταν καλό να προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία με τα σχόλια σας έως το Σάββατο 13/12 ώστε να μπορέσουν οι οικογένειες να λάβουν τα αναγκαία για αυτούς πράγματα το συντομότερο μιας και πρόκειται για τρέχουσες ανάγκες αλλά και ενδεχομένως το δώρο που θα κάνετε να είναι κοντά στις γιορτές γιατί γίνεται χαμός αυτή την εποχή με τα ταχυδρομεία.


Όποιος θέλει, μπορεί να δημοσιεύσει με απλή κοινοποίηση ή με δική του ανάρτηση την κίνηση μας, ώστε να μπορέσουν αρκετοί να μάθουν για το moirazomai.gr και την κίνηση Αγάπης των Bloggers και φυσικά να δώσουμε σε περισσότερους τη δυνατότητα να προσφέρουν και να μοιραστούν.

  • Στην δική σας ανάρτηση μπορείτε να μας δείξετε και το δώρο που έχετε σκοπό να προσφέρετε.Έτσι η διαδικασία εν ολίγοις είναι η παρακάτω:

1.Αφήνετε το σχόλιο σας σε αυτή την ανάρτηση με την επιθυμία σας αρχικά να μοιραστείτε ή να κάνετε και κάποιο χριστουγεννιάτικο δώρο.
2. Στους 12 πρώτους Bloggers στέλνει η ομάδα του moirazomai προσωπικό e-mail με στοιχεία μιας ανάγκης και τον τρόπο κάλυψης της.
3. Καλύπτετε την ανάγκη και προσφέρετε το δώρο σας εφόσον επιθυμείτε.
4. Εφόσον επιθυμείτε Δημοσιεύετε και με οποιονδήποτε τρόπο την "κίνηση" μας.
5. Γεμίζετε χαρά και έχετε την αίσθηση της ολοκλήρωσης από αυτή την προσφορά βοήθειας σε κάποιον που έχει ανάγκη πράγματα που εμείς θεωρούμε δεδομένα!
Το σημαντικό είναι να κατανοήσουμε όλοι πως αυτή είναι μία κίνηση αγάπης για πραγματικές ανάγκες συνανθρώπων μας. Πρόκειται για πιστοποιημένες ανάγκες ανθρώπων που μας χρειάζονται για να τα καταφέρουν αυτή τη δύσκολη εποχή και να αισθανθούν Χριστούγεννα όπως όλοι μας το χρειαζόμαστε! Ίσως το internet να είναι ένας ψυχρός τρόπος να δημοσιεύονται αυτά τα πράγματα αλλά το moirazomai μας προτρέπει να επικοινωνήσουμε οι ίδιοι με αυτούς τους ανθρώπους, να τους ακούσουμε και να προσφέρουμε ότι είναι δυνατό απευθείας στους ίδιους!


Let's Do This!
Ξέρω πως μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά, πόσο μάλλον να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας!

Ελάτε να αλλάξουμε λίγο τον κόσμο και να βοηθήσουμε μερικούς αστερίες**!  :-)

Ελάτε να Μοιράσουμε Ευτυχία!!!


Κ.**Η ιστορία του Αστερία.
Στην παραλία μια μέρα ένας άνθρωπος που περπατούσε, είδε από μακριά έναν άλλον άνθρωπο που έσκυβε και πετούσε μέσα στην θάλασσα μερικά πράγματα.
Τον πλησίασε και είδε οτι αυτά τα πράγματα ήταν αστερίες που είχαν ξεβραστεί στην αμμουδιά. Τον παρατήρησε λοιπόν ώρα, ύστερα δεν μπόρεσε άλλο να κρατηθεί και τον ρώτησε:
- Γιατί μπαίνεις στον κόπο και το κάνεις αυτό; Αφού είναι δεκάδες οι αστερίες που πεθαίνουν στην αμμουδιά. Δεν έχει σημασία αυτό που κάνεις!
Και ο άλλος απάντησε:
- Έχει σημασία για τούτον εδώ, και τον πέταξε μέσα στην θάλασσα για να συνεχίσει την ζωή του μέσα εκεί...Συμπληρωματικά στα παραπάνω, κάντε like στη σελίδα του moirazomai στο facebook για να ενημερώνεστε πάντα για τις ανάγκες που τρέχουν και δημιουργήστε έναν δωρεάν λογαριασμό στη σελίδα του moirazomai.gr για να μπορείτε πατώντας το μαγικό κουμπί "Επιθυμώ να μοιραστώ" να βλέπετε τα στοιχεία της εκάστοτε ανάγκης.
Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014

Έχουμε Παράσταση!!! "ΔΕ... ΔΕ... Musical"

Πρόσφατα σας είπα για τη νέα μου ασχολία στο Musical που έχω αγαπήσει, με έχει ενθουσιάσει και παρακολουθώ κάθε φορά τα μαθήματα σαν τα μικρά παιδιά που έχουν αγωνία για το τι θα έρθει μετά.
Στην ίδια ανάρτηση σας είχα γράψει πως η παράσταση θα έρθει πολύ νωρίτερα από όσο ίσως περίμενα αλλά τελικά είμαι πολύ ενθουσιασμένη για όλο αυτό και σχεδόν καθόλου αγχωμένη...
Θα φανεί βέβαια αυτό τις ημέρες των παραστάσεων... :-)

Πότε ξεκίνησα τα πρώτα μου μαθήματα (Οκτώβρη), πότε διδάχτηκα το κομμάτι και πότε έχουμε παράσταση ούτε που το κατάλαβα! Το υπόλοιπο έργο βέβαια ήταν σχεδόν έτοιμο και έλειπε μόνο το δικό μας κομμάτι οπότε και ολοκληρώθηκε η ιστορία.....

Συμμετέχουν πολλοί ταλαντούχοι νέοι που λατρεύουν αυτό που κάνουν!
Εγώ απλά χαίρομαι απίστευτα που πρόλαβα να γίνω μέρος τους και να το ζήσω!
"Ένας σκηνοθέτης ψάχνει απελπισμένα μια πρωτότυπη ιδέα.Η αναζήτηση αυτής της ιδέας γίνεται και το θέμα μιας παραστασης που δεν τη βλέπουμε ν ανεβαίνει.Το "Δε δε musical " είναι μια συμπυκνωμένη αφήγηση μιας ομάδας καλλιτεχνών,της οποίας,κάθε μέλος,έχει τη δική του πρωτότυπη ιδέα και το προσωπικό υπαρξιακό του πρόβλημα. "


"ΔΕ... ΔΕ... Musical"

Τις Κυριακές 07/12 & 14/12
Ώρα Έναρξης: 21:28μμ
Στο θέατρο Χυτήριο, Ιερά Οδός 44 - Γκάζι
Εισιτήριο 5€
Έξοδος Ελεύθερη!Σας Περιμένουμε!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...