Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2015

Δεν είναι απλά Δικαίωμα...Είναι Καθήκον!

Θα ξεκινήσω με το μίνι βιογραφικό μου...
Σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες και μάλιστα στη Νομική Αθηνών.
Διδάχτηκα σπουδαία και σημαντικά πράγματα από τα βιβλία. Πρόκειται για μια σχολή που σου διευρύνει τον μυαλό γιατί σε σπουδάζει σε πολλούς τομείς για να μπορείς να έχεις κριτική σκέψη.
Η θεωρία από την πράξη όμως, όπως σχεδόν στα πάντα, απέχει και εδώ πολύ...
Το τι αναλύουν τα πανεπιστημιακά συγγράμματα με την πραγματικότητα της πολιτικής σκηνής και ζωής είναι η μέρα με τη νύχτα.
Παρόλο που διδάχτηκα να έχω άποψη επί του θέματος ποτέ δεν πολιτικοποιήθηκα, ποτέ δεν τάχθηκα υπέρ κάποιου κόμματος με παρωπίδες και μάλιστα σιχάθηκα τις μήτρες των μελλοντικών πολιτικόμουτρων στα κόμματα της σχολής. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί ήταν απαραίτητο να υπάρχουν τα κόμματα μέσα στις σχολές...
Από εκεί καταλάβαινες πως όποιος γραφόταν το έκανε με γνώμονα κάποιο συμφέρον και όχι για να ασχοληθεί με την πολιτική και να έχει λόγο στη ζωή του Πανεπιστημίου.
Από εκεί εξάλλου δεν ξεκινούν όλα;... Πως ακριβώς πάνε οι νέοι στα κόμματα; Ξαφνικά και από το πουθενά;

Ήρθα σε αντίλογο με τους γονείς μου και δεν πήγα με τα νερά τους γιατί ήξερα πως ότι ψήφιζαν δεν με εξέφραζε. Μικρή μάλιστα απείχα και σε κάποιες περιπτώσεις από τις εκλογές γιατί δεν είχα το μυαλό να το ψάξω περισσότερο.
Αλήθεια, αμφιβάλω για το πόσοι από τους ψηφοφόρους μπαίνουμε στη διαδικασία να αφιερώσουμε κάποιες ώρες και να διαβάσουμε αναλυτικά τις πολιτικές θέσεις και προγράμματα του κάθε κόμματος και να αποφασίσουμε με σύνεση και προσοχή.
Οι περισσότεροι μένουμε σε αυτά που ακούμε να λένε μέσα από την απαραίτητη προπαγάνδα των καναλιών.
Η αποχή ισούται με θάνατο του μέλλοντος μας. Δεν μπορεί να παραπονιέσαι, να χτυπιέσαι, να υποφέρεις και να αδιαφορείς. Πρέπει να κάνεις κάτι για αυτό! Πρέπει όμως και οφείλεις να το κάνεις με τον σωστό τρόπο! Όχι ακούγοντας δεξιά και αριστερά ότι πιο αναξιόπιστο υπάρχει, αλλά διαβάζοντας και ψάχνοντας αξιόπιστες πηγές και συζητώντας με άξιους ανθρώπους.

Ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης πίστευαν πως όσο απέχουν από την πολιτική οι άξιοι, τόσο κυβερνούν οι ανάξιοι.

Πολιτική σημαίνει έχω άποψη και τη στηρίζω. Σημαίνει λαμβάνω μέρος και δεν μένω αμέτοχος στα κοινά. Σημαίνει πως ασκώ το δικαίωμα μου να επηρεάζω την πολιτική ζωή του τόπου και όχι μένω κολλημένος σε κομματικές παρατάξεις ανεξάρτητα από τι συμβαίνει στην κοινωνία που ζω! Σημαίνει πως είμαι σωστά πληροφορημένος, ενημερωμένος και ψαγμένος και έχω λόγο στο μέλλον το δικό μου και των παιδιών μου.

Προσωπικά κάθε φορά ψηφίζω και κάτι διαφορετικό ανάλογα με την κατάσταση στη κοινωνία μας και σύμφωνα με το τι κρίνω πως είναι το καλό του κόσμου. Σιωπώ και δεν αποτρέπω κανέναν από τίποτα αλλά δεν σιωπώ στο δικαίωμα μου να ψηφίσω και να ασκήσω έτσι το καθήκον μου απέναντι στη κοινωνία που ζω.
Θα μπορούσα εύκολα να ψηφίσω κοιτάζοντας μόνο στο επίπεδο που βλέπω εγώ αλλά τα δικά μου μάτια δεν έχουν δει ούτε την ανεργία, ούτε την πείνα, ούτε το κρύο και θεωρώ άτιμο να ψηφίσω ανθρώπους που έκαναν εκατομμύρια συνανθρώπους μου να υποφέρουν.

Θα σας πως και την προσωπική μου γνώμη για τα χρόνια που διανύουμε... Θεωρώ πως όλα είναι στημένα και εμείς (συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών μας) είμαστε τα πιόνια των πολύ πιο δυνατών και εκείνων που κινούν τα πάντα. Δεν πιστεύω πως ο λαός έχει τη δύναμη να τα αλλάξει όλα αυτά όχι γιατί πραγματικά δεν μπορούμε αλλά γιατί είμαστε τόσο κοιμισμένοι και γιατί μας προπαγανδίζουν σε τέτοιο βαθμό που ακόμη και όταν νομίζουμε πως θα αλλάξει η κατάσταση και θα επιλέξουμε το καλύτερο, εκείνοι μας έχουν οδηγήσει σιγά και μεθοδικά και σε αυτή μας την επιλογή που ουσιαστικά είναι δική τους επιλογή κάνοντας το πρόγραμμα τους για τα επόμενα δεκάδες χρόνια. Ποτέ αυτός ο τόπος δεν είδε αληθινά καλύτερες μέρες παρά μόνο όταν νομίζαμε πως είχαμε λεφτά με το πλαστικό χρήμα. Θεωρώ πως δεν υπάρχει ούτε ένας άξιος μέσα στην πολιτική ακριβώς γιατί όποιος άξιος έχει ποτέ προσπαθήσει να διαπρέψει χάνεται εν μια νυκτί πριν καλά-καλά μάθουμε για αυτόν. Όλοι τους έχουν συμφέρον και το ικανοποιούν πείθοντάς μας πως ικανοποιούν το δικό μας. Όλοι προέρχονται από κάποιον ή είναι συγγενής ή γνωστός κάποιου και πραγματικά αγανακτώ με όλους όσους πιστεύουν σε σωτήρες!

Θα μου πεις λοιπόν, αφού είναι έτσι γιατί να ασχοληθώ και να ψηφίσω;
Γιατί αυτή είναι η δική σου και δική μου ευκαιρία να αποκτήσουμε πολιτική φωνή, να ταράξουμε και να αλλάξουμε τις ισορροπίες τους! Είναι η ευκαιρία μας, όλοι εμείς οι άξιοι που απαξιούμε απέναντι στην πολιτική, να ασχοληθούμε σοβαρά με αυτή και να επηρεάσουμε τα πράγματα στα όρια της χώρας μας! Να προσπαθήσουμε έστω αυτή τη φορά που μας δίνεται η ευκαιρία, να αλλάξουμε το μέλλον μας! Να μην κάνουμε τα ίδια λάθη και προπάντων να μην πηγαίνουμε με το κύμα! Όλοι ήμασταν στον Α και άντε όλοι τώρα τρέχουμε στον Β....
Υπάρχουν και άλλα κόμματα, μπείτε διαβάστε, ενημερωθείτε, μην ακούτε τα κανάλια, αξίζει να ξενυχτίσετε απόψε έστω και την τελευταία στιγμή για να αποφασίσετε με σύνεση και προσοχή το τι θα ψηφίσετε αύριο!
Αυτό είναι πολιτική, να έχεις άποψη και λόγο!

Πρόκειται για πολύ σημαντικές εκλογές, πρόκειται πραγματικά για το μέλλον μας!

Μην απέχεις από τη ζωή σου....! Κάνε το καθήκον σου, άσκησε το Δικαίωμα σου!

Κ.  

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015

Δε...Δε Musical...Τελευταία Παράσταση!Η παράσταση που σας ξεσήκωσε, σας έκανε να ξεκαρδιστείτε, σας διασκέδασε, σας έκανε να λικνιστείτε σε ποικίλους ρυθμούς και σας χαλάρωσε απ τη δύσκολη ρουτίνα της καθημερινότητας, έρχεται για τελευταία φορά, σήμερα Τετάρτη, 21/01/15 στο θέατρο Χυτήριο στο Γκάζι!

Δείτε το trailer και αν δεν ψηθείτε να μας δείτε, απλά εσείς θα χάσετε ;-)

Τι είναι Πρωτότυπη Ιδέα...;!
"Ένας σκηνοθέτης ψάχνει απελπισμένα μια πρωτότυπη ιδέα. Η αναζήτηση αυτής της ιδέας γίνεται και το θέμα μιας παράστασης που δεν τη βλέπουμε ν' ανεβαίνει. Το "Δε δε musical " είναι μια συμπυκνωμένη αφήγηση μιας ομάδας καλλιτεχνών,της οποίας,κάθε μέλος,έχει τη δική του πρωτότυπη ιδέα και το προσωπικό υπαρξιακό του πρόβλημα. "


Είσοδος: 5 ευρώ.
Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015

Στα απλά βρίσκεται η Τέχνη της Ζωής μας!

VIA


Τελικά τέχνη είναι να κάνεις όμορφα, δημιουργικά πράγματα που σε χαλαρώνουν και σε αποφορτίζουν δίνοντας όλη σου την αγάπη και την ψυχή.

Φέτος οι γιορτές ήταν από τις ωραιότερες της ζωής μου συμπληρώνοντας έτσι και κλείνοντας ένα πραγματικά ενδιαφέρον και όμορφο έτος. Ο γάμος κάνει κάτι μαγικό... Σε ενώνει ακόμη περισσότερο, σε κάνει μια ψυχή, μια αίσθηση... Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλά από τότε που παντρεύτηκα αισθάνομαι πως η αγάπη μεγαλώνει και το δέσιμο γίνεται πιο δυνατό. Ξεχνάς και βάζεις στην άκρη χαζούς εγωισμούς πιο εύκολα πλέον, ενώ σκέφτεσαι δυο φορές αυτό που θα πεις για να μην πληγώσεις τον άνθρωπο σου. Νομίζω πως εμείς οι νέοι άνθρωποι έχουμε αρχίσει και καταλαβαίνουμε καλύτερα το νόημα της κοινής ζωής και του γάμου όταν είναι κάτι που το θέλουμε πολύ και εμείς και ο σύντροφος μας. Κουβέντες του στυλ ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα είναι απλά παραμύθια που ακούμε γιατί όταν έχεις αποφασίσει συνειδητά να προχωρήσεις πλάι σε έναν άνθρωπο το υπόλοιπο της ζωής σου, ξέρεις πως ο έρωτας σου δεν σβήνει έτσι εύκολα.... Αυτά βέβαια, είναι προσωπικές μου σκέψεις αλλά θα με ενδιέφερε να διαβάζω πως σκέφτεστε και εσείς τα πράγματα :-)

Οι φετινές γιορτές είχαν έντονη την τέχνη της ζωής!
Γιατί τι περισσότερο τέχνη από το να ξαναθυμάσαι πως είναι να περπατάς στη φύση, να κοιμάσαι λίγο παραπάνω, να τρως καλά, να έρχεσαι σε επαφή με τα ζώα, να παίρνεις αναπάντεχες αποφάσεις για μια ξαφνική εκδρομή που θα την θυμάσαι για καιρό, να διασκεδάζεις, να χορεύεις, να συνταντάς τυχαία παλιούς και αγαπημένους γνώριμους, να γελάς, να παίζεις με το χιόνι, να φτιάχνεις βασιλόπιτα και να μοσχοβολάει το σπίτι 3 μέρες και να πίνεις όσο κρασί δεν είχες πιει όλο το χρόνο....;Η παράσταση μας "ΔΕ....ΔΕ....Musical" συνεχίζεται για άλλες δυο παραστάσεις μέσα στον Ιανουάριο, τις Τετάρτες 14 και 21 του μηνός και ώρα 21:30μμ στον ίδιο χώρο, στο Θέατρο Χυτήριο στο Γκάζι.
Όσοι δεν προλάβατε πριν τις γιορτές αλλά και όσοι θέλετε να το ξαναδείτε, σας περιμένουμε!

"Ένας σκηνοθέτης ψάχνει απελπισμένα μια πρωτότυπη ιδέα.Η αναζήτηση αυτής της ιδέας γίνεται και το θέμα μιας παράστασης που δεν τη βλέπουμε ν ανεβαίνει.Το "Δε δε musical " είναι μια συμπυκνωμένη αφήγηση μιας ομάδας καλλιτεχνών,της οποίας,κάθε μέλος,έχει τη δική του πρωτότυπη ιδέα και το προσωπικό υπαρξιακό του πρόβλημα. "

Η τρομοκρατία και η επικαιρότητα μας έχουν παγώσει όλους όμως δεν πρέπει να αφήσουμε να νικήσουν τα φανατικά, κλειστά με παρωπίδες μυαλά που επιβάλλονται με τη βία και τις δολοφονίες!
Είμαστε πολύ πιο δυνατοί και πρέπει να μένουμε ενωμένοι για να μη βρίσκουν δίοδο να τρυπώνουν τέτοιου είδους συμπεριφορές, νοοτροπίες και άνθρωποι. Όσο περισσότερο φαγωνόμαστε μεταξύ μας τόσο τους στρώνουμε τον δρόμο για να εισβάλουν στις ζωές μας! Μη φοβάστε! Αυτά τα μυαλά δεν αντιπροσωπεύουν καμιά θρησκεία και κανέναν λαό, αντιπροσωπεύουν μόνο την τρέλα τους.....Εύχομαι να έχουμε ένα πλούσιο σε όμορφες στιγμές 2015 και μη ξεχνάτε πως η Ζωή μας είναι μια Τέχνη και η Τέχνη της Ζωής βρίσκεται στα απλά και όμορφα πράγματα....!

Καλό μας Σαββατοκύριακο!
Κ.υ.γ. Μια νέα και πιο απαιτητική θέση που προέκυψε για εμένα στην εταιρία που εργάζομαι και η απόφαση μου να ασχοληθώ ακόμη περισσότερο με το κομμάτι του performing και να πάρω κάποια επιπλέον μαθήματα στη σχολή, το πιο πιθανό είναι να έχουν το αποτέλεσμα να με χάσετε και να σας χάσω για ένα διάστημα αν και πάντα προσπαθώ και θα προσπαθώ να κάνω την βόλτα μου και να μένω ενήμερη για τις αναρτήσεις σας αλλά και να σας ενημερώνω για τα δικά μου! :-)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...