Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015

Συμπέρασμα Διακοπών...

viaΣυμπέρασμα Διακοπών: Όλα Καλά!


Λείπεις λίγες ημέρες από τη δουλειά, δεν ανοίγεις τηλεόραση και πολλές ειδήσεις, απέχεις από όλη αυτή τη τρέλα που επικρατεί και γίνεσαι άλλος άνθρωπος! Ενώ σκέφτεσαι τις υποχρεώσεις σου και επιστρέφεις πληρώνοντας πάγια, συνειδητοποιείς πως όλα μπορούν να γίνουν με λογική και λιγότερο άγχος. Χρειάζεται ένας προγραμματισμός των εξόδων και μπορείς να περάσεις εξίσου όμορφα και χαλαρά και ίσως εναλλακτικά και πάλι να επιστρέψεις και να πληρώσεις τους λογαριασμούς σου.


Συνειδητοποιείς πως ζούμε σε έναν λαβύρινθο ψυχεδέλειας που μας έχουν ρίξει για να τα βλέπουμε όλα μαύρα και ανέφικτα. Τρέχουμε και δεν ξέρουμε γιατί. Σηκωνόμαστε αγχωμένοι απ το κρεβάτι και αναρωτιόμαστε τι μας φταίει.

Να γιατί λοιπόν αντέχουμε ακόμη εμείς οι Έλληνες. Γιατί και δυο μέρες στον ήλιο και τη θάλασσα μας αρκούν για να μας κάνουν καλά και να ξεκινήσουμε απ την αρχή.


Και επιστρέφεις πάλι στη μούρλα και τον εκφοβισμό των καναλιών και επιλέγεις να μην ανοίξεις τηλεόραση και ίσως να κρατήσεις και λίγες απ τις συνήθειες των διακοπών, μπανάκι αν βρεθεί η ευκαιρία, βολτούλες, διάβασμα – ανέξοδα πραγματάκια που φτιάχνουν τη ποιότητα της ζωής μας.

Πράγματα που κάνουν τη διαφορά και δεν επιτρέπουν την πλύση του εγκεφάλου μας. Πραγματικά, αν δεν ασχοληθείς καθόλου με την επικαιρότητα και προσπαθήσεις να κάνεις απλά, καθημερινά, δημιουργικά, όμορφα μικρά πραγματάκια καταφέρνεις να είσαι πιο ευτυχισμένος και με πιο καθαρό μυαλό να κάνεις τις επιλογές σου.


Θα μου πεις, μα καλά εδώ ο κόσμος καίγεται και εγώ θα είμαι στη δική μου κοσμάρα;

Υπάρχουν λύσεις αγαπητέ μου. Διάβασε, ενημερώσου όσο μπορείς πιο αντικειμενικά χωρίς παρωπίδες και προκαταλήψεις, χαλάρωσε, αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου και σε κάτι διαφορετικό, κλείσε τη ριμάδα τη τηλεόραση αφού πρόκειται μόνο για προπαγάνδα και τότε θα δεις πόσο λογικά θα αρχίσεις να σκέφτεσαι και να βάζεις τις σκέψεις σου σε σειρά. Ακόμη να καταλάβουμε πως σκοπός τους είναι ο αποσυντονισμός μας και το να κάνουμε τις υποτιθέμενες επιλογές μας με βάση τη κατεύθυνση που μας δίνουν; Ο υπνωτισμός έχει πετύχει φίλοι μου και όσο το επιτρέπουμε ακόμη, τόσο θα κάνουμε πάντα τις επιλογές που μας έχουν προγραμματίσει να κάνουμε.

Το έχω ξαναπεί πως όλα είναι υποκινούμενα και μας κάνουν ότι θέλουν. Τίποτα στη πραγματικότητα δεν είναι δική μας επιλογή και όλα αυτά που γίνονται είναι οργανωμένα εξ αρχής και από πολλά χρόνια πριν.

Ας μη γελιόμαστε. Και κλείνω εδώ αυτόν τον παραλογισμό…..Χωριό μας έβγαλε το φετινό καλοκαίρι και ομολογουμένως περάσαμε υπέροχα με τα λιγότερα δυνατά έξοδα.

Γιατί τι είναι οι διακοπές; Ύπνος, θάλασσα, καλό φαγητό (πόσο μάλλον εμείς που είχαμε καθημερινά σπιτικό φαγητό απ τη πεθερούλα), βόλτες, διάβασμα και άδειασμα του μυαλού.

Ήθελα πολύ να ταξιδέψουμε κάπου οι δυο μας και να φύγουμε μακριά από όλους και όλα και το χωριό ήταν τελευταία λύση στο μυαλό μου αλλά ήρθαν έτσι τα πράγματα που μέχρι τελευταία στιγμή δεν ξέραμε τι άδεια θα έχουμε που η τελευταία επιλογή έγινε και η καλύτερη αφού τελικά περάσαμε υπέροχα. Το πρόγραμμα είχε καλό πρωινό, κολύμπι και ξάπλα στη παραλία μέχρι τη δύση του ηλίου, καλό φαγητό με την επιστροφή μας, περιποίηση και προδέρμ και βόλτες το βραδάκι.


Τελικά, όσο δυσκολεύουν οι καταστάσεις γύρω μας, τόσο εκτιμάμε τα απλά, αληθινά και όμορφα. Δεν χρειάζονται πολλά για να περάσεις καλά και να αδειάσεις από κάθε τι που σε στεναχωρεί και σε πιέζει. Χρειάζεσαι απλά αγάπη, ηρεμία και να κάνεις πράγματα που σε χαλαρώνουν και σε ξεκουράζουν.


Εύχομαι όπου και να πήγατε ή ακόμη και αν δεν πήγατε, να περάσατε υπέροχα, γαλήνια, ξεκούραστα και να γεμίσατε μπαταρίες για τα δύσκολα του χειμώνα.

Καλό κουράγιο να έχουμε και να είμαστε καλά με τον εαυτό μας για να μπορούμε να είμαστε και με τους άλλους....

Κ.Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2015

Έφτασε Επιτέλους το Καλοκαιράκι...!

Έφτασε επιτέλους και για εμάς το καλοκαιράκι... Εδώ ήταν δηλαδή το καημένο αλλά που να το καταλάβουμε εμείς που ακόμη βλέπουμε τον ήλιο μέσα από τη τζαμαρία του γραφείου;
Ακόμη και αν δεν πας πουθενά είναι τέτοια η προσμονή να κάτσεις χαλαρός, να πας για ένα καφέ, να κάνεις μια βουτιά και να μη πατήσεις στη δουλειά που αρκεί για να ξεκουραστεί το μυαλό και το σώμα.
Έχω καιρό να πατήσω το πόδι μου και εδώ και πραγματικά μου λείπετε αλλά είναι τόσα πολλά και αντίθετα αυτά που βιώνω τους τελευταίους μήνες που το μυαλό μου είναι αλλού.
Οφείλω ένα αφιέρωμα και θα το κάνω μόλις συγκεντρώσω το μυαλό μου. Ένα σπουδαίο αφιέρωμα στη δεύτερη μανούλα μου, την πρώτη μου γιαγιά που χάσαμε πριν λίγες μόλις ημέρες. Της αξίζει αυτό και πολλά άλλα για όλα όσα έκανε για εμάς από τότε που γεννηθήκαμε.

Περιμένω πως και πως να τελειώσει η σημερινή ημέρα και να ξέρω πως θα ξεκουραστώ. Το έχουμε πολύ ανάγκη να χαλαρώσουμε και να χαζέψουμε στο άπειρο του ορίζοντα με έναν καφέ στο χέρι χωρίς υποχρεώσεις, χωρίς να κοιτάμε το ρολόι, χωρίς να ψάχνουμε το κινητό.
Είναι η όμορφη αυτή περίοδος που έχουμε όλοι μας ανάγκη για ανασυγκρότηση και επαναπροσδιορισμό. Πλέον το να έχεις δουλειά είναι ευλογία αλλά η κούραση φτάνει σε τέτοια επίπεδα που έχεις ανάγκη τη διακοπή περισσότερο από ποτέ...
Είναι αδιανόητο κάποιος να μη κάνει τις διακοπές του (όποια μορφή και να έχουν) έπειτα από έναν ολόκληρο χρόνο πίεσης και εργασίας. Είμαστε άνθρωποι και για να μπορέσουμε να κάνουμε την απαραίτητη επανεκκίνηση, θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουμε. Να κλείσουμε ρολά και διακόπτες και έπειτα να μπούμε με νέα διάθεση, όρεξη και δύναμη για δουλειά.

Πάντα έπειτα από τις διακοπές και αναμένοντας τον Σεπτέμβρη με πιάνει αυτή η γλυκιά προσμονή για νέα πράγματα, νέες αρχές. Πολλές φορές δεν έρχονται όσο ενδιαφέροντα τα περίμενα αλλά νομίζω πως φέτος έχω πολλά, διαφορετικά, γλυκά και όμορφα να περιμένω...
Ξέρω πως αυτές οι διακοπές θα είναι πολύ σημαντικές και αναγκαίες για εμάς.

Εύχομαι να έχετε ένα όμορφο και ξεκούραστο καλοκαίρι γεμάτο όμορφες εικόνες και γλυκά αεράκια να σας χαϊδεύουν το πρόσωπο ;-)
Όποιος και να είναι ο προορισμός σας, να το ευχαριστηθείτε και να εκμεταλλευτείτε κάθε στιγμή ξεγνοιασιάς και στιγμών με τους αγαπημένους σας!

Καλό Καλοκαίρι!
Κ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...