Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016

Μαθαίνοντας...
Έρχεται κάποια στιγμή στη ζωή μας που συνειδητοποιούμε πως ενώ ξεκινάμε να μάθουμε και να εκπαιδευτούμε πάνω σε κάτι που μας ενδιαφέρει και θέλουμε, το μόνο που πραγματικά έχουμε ανάγκη να μάθουμε είναι, εμάς...
Να δούμε εμάς τους ίδιους. Να γυρίσουμε μέσα μας, αληθινά, βαθιά, με σοβαρή παρατήρηση, συνειδητοποιημένα και κάνοντας ουσιαστική ενδοσκόπηση να φτάσουμε όσο αντέχουμε και για όσο αντέχουμε.
Αυτή η διαδικασία δεν είναι κάτι που τελειώνει. Απ τη στιγμή που ξεκινάμε με αποφασιστικότητα και ειλικρίνεια να το κάνουμε, έχουμε ήδη κάνει πολλά βήματα προς το θαύμα...!
Ποιο θαύμα;
Μα, αυτό που έχουμε όλοι μέσα μας!


Αυτή η χρονιά με έμαθε πολλά.

Πρώτα και πάνω απ όλα πήρα το μεγαλύτερο μάθημα. Έγινα μαμά και μαζί με τον σύζυγο μου γίναμε γονείς και όλα όσα διάβαζα στη θεωρία ήρθε η ώρα να τα βιώσω με τον δικό μου τρόπο, μέσα στη δική μας πραγματικότητα, να κάνω λάθη και να διορθωθώ, να προχωρήσω με όπλο την Αγάπη και μέσα από αυτή να μεγαλώσω με υπευθυνότητα και σεβασμό έναν άνθρωπο που μπορεί σήμερα να είναι ένας μικρός άνθρωπος αλλά αύριο θα είναι ένας ενήλικας στην κοινωνία. Το μωρό μου, το παιδί μου, το χαριτωμένο αυτό κοριτσάκι μου που λατρεύω, δεν μου ανήκει, ούτε είναι η συνέχεια μας... Έχουμε την ευθύνη μαζί με τον άντρα μου, να την κάνουμε έναν ισορροπημένο άνθρωπο, που πατά στα πόδια της, με αυτοπεποίθηση αλλά όχι έπαρση και υποστηρίζοντας την ήδη φανερή προσωπικότητα της αλλά και τα θέλω και τις ανάγκες τις, μεγαλώνοντας την με όρια και απεριόριστη αγάπη!

Αυτόν τον καιρό που έμεινα στο σπίτι, φροντίζοντας το μωρό, είχα την ευκαιρία να σκεφτώ σοβαρά τη ζωή μου, το μέλλον μου, να ξεκαθαρίσω τα θέλω μου και να πάρω αποφάσεις προς αυτούς τους στόχους. Θέλεις από τύχη ή όχι, έπεσα ξανά επάνω σε κάτι που είχα πέσει και στο παρελθόν και μου είχε κάνει κλικ αλλά τότε δεν είχα προχωρήσει. Τώρα όμως προχώρησα και ίσως αυτή να είναι η πιο σοβαρή και σημαντική απόφαση που έχω πάρει μέχρι σήμερα στη ζωή μου.
Εκπαιδεύομαι λοιπόν και σε λίγο καιρό θα είμαι επισήμως, πιστοποιημένη Coach.
Ίσως κάποιοι να γνωρίζετε ήδη για το coaching και ίσως κάποιοι άλλοι, όχι ακόμη. Αυτό που θα σας πω για την ώρα είναι πως το Coaching σου αλλάζει κυριολεκτικά και για πάντα τη ζωή! Χωρίς υπερβολές, χωρίς κρυμμένα νοήματα. Σε κάνει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, σε βοηθά να γίνεις το καλύτερο που μπορείς και θες! Και ενώ ξεκίνησα χωρίς να έχω αντιληφθεί ακριβώς το εύρος των δυνατοτήτων και τη δύναμη του, έχω φτάσει σε σημείο να βλέπω πρώτα απ όλα εμένα και έπειτα όλα όσα με αφορούν με φανταστική διαύγεια. Η διαδικασία όμως αυτή συνεχίζεται γιατί όσο θες να εξελίσσεσαι σαν άν-θρωπος και σαν προσωπικότητα το κάνεις και όσο πιο αληθινά και βαθιά το κάνεις, ψάχνοντας τη ψυχή σου, τόσο πιο ταπεινά αντιμετωπίζεις τα πάντα γύρω σου...
Σκοπός μου είναι αφού πιστοποιηθώ επισήμως, να βοηθήσω άλλους ανθρώπους που έχουν πάρει την απόφαση να κάνουν κάτι καλύτερο στη ζωή τους, με τον ίδιο τρόπο που βοηθήθηκα και βοηθιέμαι εγώ μέσα απ το Coaching!

Σας εύχομαι τα καλύτερα και να μη φοβάστε να κοιτάζετε μέσα σας! Εκεί κρύβονται όλες οι απαντήσεις που ψάχνετε, η αλήθεια σας και όλα όσα θέλετε να πετύχετε!

Υ.Γ. Γενέθλια δεν έκανα στο bloggoσπιτάκι μου φέτος γιατί όπως καταλαβαίνετε τρέχουν πολλά ταυτόχρονα αλλά κλείσαμε επισήμως τα 4 χρόνια παρέα! Ακόμη και αν τον τελευταίο χρόνο χαθήκαμε λίγο, εύχομαι να με συγχωρήσετε :-)Μου έχετε λείψει....
Σας φιλώ γλυκά!
Κ.14 σχόλια:

 1. Κατερινάκι μετά από πολύ καιρό, γεια σου και πάλι στο blog σου!
  Με συγκίνησε η αναφορά στο παιδάκι σας, θαύμασα τους παιδαγωγικούς στόχους σας και την προσπάθειά σας με τον σύζυγό σου να την βοηθάτε να αγαπήσει τον εαυτό της και να στέκεται στα πόδια της αναπτύσσοντας την προσωπικότητά της. Μακάρι να τα καταφέρετε! Συμβαίνει να περιμένουμε κι εμείς το πρώτο μας παιδάκι με τον άντρα μου και όλα αυτά είναι θέματα που με απασχολούν πάρα πολύ από τώρα. Θέλω να μεγαλώσουμε ένα παιδί με συγκεκριμένα στοιχεία και προσπαθώ από τώρα να σκέφτομαι τι να κάνουμε για να κατακτηθεί το καθένα!
  Το life coaching το έχω ακούσει κι εγώ, απλά ίσως στον δικό μου τόπο εκτός πρωτεύουσας δεν είναι τόσο διαδεδομένο ακόμα και δεν "κυκλοφορεί". Ίσως να συγχέεται ακόμα από κάποιους με την ψυχανάλυση. Πάντως μπράβο για την ικανότητά σου να εξελίσσεσαι ως άνθρωπος και για τη μεγάλη σου όρεξη να μαθαίνεις, ακόμα και τώρα που η ζωή σου ως σύζυγος και μαμά θα είναι σίγουρα ήδη πολυάσχολη!
  Καλή αρχή σου εύχομαι στο νέο σου εγχείρημα, όταν το ξεκινήσεις, και καλή συνέχεια σε ό,τι κάνεις ήδη!
  Φιλιά πολλά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μαρία μου με το καλό το μωράκι σας!!!
  Είσαι ήδη σε πολύ καλό δρόμο και να ξέρεις πως δεν θέλει άγχος, το βασικό είναι να είμαστε δίπλα τους και ειδικά σαν μωρούλια στην αρχή χρειάζονται μόνο αγάπη και αγκαλιά :-)
  Όσον αφορά στο Coaching είναι εξαιρετική διαδικασία και δεν θα έπρεπε να συγχέεται με την ψυχανάλυση, πολύ απλά γιατί δεν ψάχνει το παρελθόν μας αλλά εργαζόμαστε στο που είμαστε σήμερα και που θέλουμε να φτάσουμε :-)
  Επίσης προσφέρεται και μέσω skype για ανθρώπους που δεν είναι εφικτό να βρεθούν απο κοντά!
  Σε ευχαριστώ για όλα, προσπαθώ να ρυθμίσω αυτά που θέλω όσο καλύτερα μπορώ, όλοι κάνουμε λάθη και αισθανόμαστε πως μερικές φορές ίσως να μη τα καταφέρνουμε αλλά το βασικό είναι να προσπαθούμε!
  Με το καλό και πάλι σου εύχομαι να έρθει στον κόσμο το μωρουλίνι σας και να είναι γερό και ευτυχισμένο!
  Πολλά φιλιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κατερινάκι μου χάρηκα πολύ με τα νέα σας! Η μικρή σας είναι σε "καλά χέρια" είμαι βέβαιη γι αυτό. Καλή συνέχεια με το coaching που απ' ότι καταλαβαίνω σου δίνει κάποιες τεχνικές για να δουλεύεις το γονεϊκό σου ρόλο. Το βασικό συστατικό βέβαια είναι η αγάπη κι απ' ότι βλέπω τη διαθέτετε σε μεγάλο βαθμό. Το δείχνει το αίσθημα ευθύνης που έχετε ήδη. Μπράβο σας, να είστε όλοι καλά και χρόνια πολλά και στο μπλογκ σου♥

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γειά σου Μαράκι μου! Σε ευχαριστώ για την επίσκεψη σου :-)
   Το coaching σου δίνει τις τεχνικές, τα εργαλεία και την υποστήριξη για να καταφέρεις ότι επιλέξεις εσύ και ο καθένας. Το σημαντικό εδώ είναι πως το καταφέρνεις όντως!
   Σε ευχαριστώ πολύ για τα γλυκά σου λόγια και τη στήριξη σου!
   Σε φιλώ γλυκά!!!

   Διαγραφή
 4. Κατερίνα μου πολύ χάρηκα με την ανάρτηση γιατί έμαθα τα νέα σου κατά κάποιο τρόπο! Είναι πολύ σημαντικό αυτό που αναφέρεις, πως τα παιδιά δεν είναι συνέχεια των γονιών, αλλά ξεχωριστές οντότητες και πρέπει από πολύ μικρή ηλικία να υπάρχει αυτή η ισορροπία που αναφέρεις..φυσικά και το σημαντικότερο όλων είναι ό,τι κάνεις, να το κάνεις με αγάπη! Και είμαι σίγουρη πως όλα τα κάνεις με γνώμονα αυτό ακριβώς! Καλή αρχή σου εύχομαι, προσωπικά δε γνωρίζω για το coaching και θα θελα να το αναλύσεις λίγο περισσότερο αν έχεις χρόνο...ωραία θα ήταν να τα λέγαμε κ από κοντά βέβαια, αλλά βλέπεις πως κ γω χαμένη είμαι με τόσα που τρέχουν! Φιλάκια πολλά και στη μικρή γλυκουλίνα!!! :) 😘❤❤

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευάκι μου! Καλώς το! Λέω τελικά ακόμη να τα καταφέρουμε... Εύχομαι να είστε καλά!
   Πάντως το κρατάμε για να σου τα πω όλα απο κοντά :-)
   Παρόλα αυτά σε λίγο καιρό θα δημιουργήσουμε με τους συμαθητές μου κάτι καλό και θα γίνονται απο εκεί αναδημοσιεύσεις και θα αποκτήσεις πολύ καλύτερη άποψη για το coaching.
   Θα μιλήσουμε, Φιλάκια!!!

   Διαγραφή
 5. Κατερίνα μου κι εις άλλα θα ευχηθώ με αφορμή τα γενέθλια του μπλογκ!
  Πάντα πίστευα ότι θα γίνεις μια υπέροχη μαμά ( το πάντα ...από τότε που σε γνώρισα εννοείται! ☺) γιατί έχεις μια παιδεία που ...είναι ολοφάνερη καρδούλα μου!
  Όπως λέει και το Μαριώ...η μικρή είναι σε καλά χέρια. Μακάρι να ήταν έτσι για όλα τα μικράκια....
  Το να είσαι προπονητής είναι σπουδαίος ρόλος! Μπορώ να καταλάβω λοιπόν τις συσχετίσεις που κάνεις με τον γονεϊκό ρόλο!
  Τέλος, ... είχες εκδηλώσει μια επιθυμία πρόσφατα στο φβ.... να ξέρεις , δεν την ξέχασα! Την έχω στο σημειωματάριο :)))
  Φιλάκια πολλά♥

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αχ, Αριστούλι μου σε ευχαριστώ που δε με ξεχνάς! Όποτε μπορείς...
   Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια :-) Εργάζομαι πολύ και περισσότερο επάνω σε εμένα και μελετώ ώστε να να γίνω ένας σπουδαίος Coach! Έχει φυσικά άμεση συσχέτιση με τον γονεϊκό ρόλο και με όποιον άλλο ρόλο στη ζωή μας, τον όποιο παίρνουμε στα σοβαρά και θέλουμε να τα καταφέρουμε!
   Σε ευχαριστώ για όλα!!!
   Φιλάκια πολλά πολλά!

   Διαγραφή
 6. Καλώς ήρθες Λίτσα!!! Σε ευχαριστω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Καλώς το κορίτσι μας!! Κατερίνα μου μακάρι όλα να πάνε κατ ευχήν, όπως τα επιθυμείς και να ακολουθήσεις το όνειρό σου!! Να χαίρεσαι την όμορφη οικογένειά σου κι όσο για το μπλογκοσπιτάκι σου να συνεχίσει για πολύ πολύ καιρό ακόμα να μας κάνει συντροφιά!!
  Σε φιλώ γλυκά και να χεις μια όμορφη βδομάδα!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε ευχαριστω πολυ Μαριλένα μου! Να εισαι και εσυ καλα και πάντα δημιουργική!!!Σε φιλώ!

   Διαγραφή

 8. *./ * \ .*
  .*♫*.
  , • ‘*♥* ‘ • ,
  ‘*• ♫♫♫•*’
  ‘ *, • ‘ ♫ ‘ • ,* ‘
  ‘ * • ♫ *♥* ♫• * ‘
  * , MerryXmas’ • , *

  Καλά Χριστούγεννα να χεις με την οικογένειά σου και τους αγαπημένους σου Κατερίνα μου!! Χρόνια πολλά με υγεία και χαρές!! Σε φιλώ!! ♥

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλα Χριστούγεννα Μαριλένα μου με υγεία σε όλους μας! Να περάσεις υπέροχα!!! Πολλά φιλια!

   Διαγραφή

Θα χαρώ να διαβάσω τη δική σας Άποψη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...