Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2013

Πάει ο παλιός ο Χρόνος...

Μια ακόμη χρονιά φεύγει και παίρνει μαζί της όμορφα και άσχημα...
Η ιστορία μας έχει δείξει πως ποτέ δεν ξέρουμε ποιο είναι το μέλλον και τελικά ποια χρονιά είναι καλύτερη ή χειρότερη απ την άλλη για αυτό και δεν μου αρέσει να λέω "να φύγει και να μην ξανάρθει"...

via

Φεύγει μια χρονιά δύσκολη για την χώρα μας και όλους τους πολίτες, μια χρονιά σκληρή στους αδύναμους και στους έχοντες ανάγκη, μια χρονιά που μας πήγε πιο κάτω από τα όρια μας...
Αλλά πάλι, τι φταίει η χρονιά όταν οι άνθρωποι κάνουμε τις καταστάσεις;
Είμαστε υπεύθυνοι για την κατάσταση όλοι και κάθε ένας ξεχωριστά. Μας δημιούργησαν την κρίση όμως εμείς ακόμη δεν βάλαμε μυαλό, εμείς ακόμη τους στηρίζουμε και ακόμη υποτιμάμε την ζωή και την αξιοπρέπεια μας...

Και έρχεται μια χρονιά άγνωστη σε εμάς, μυστηριώδης, αναπάντεχη στην οποία ελπίζουμε!
Έχουμε την ευκαιρία αυτήν εδώ την στιγμή να αποφασίσουμε για το μέλλον και το πως θέλουμε να είναι η Νέα χρονιά.
Έχουμε τη δύναμη στα χέρια μας να την κάνουμε καλύτερη και πιο αληθινή!
Πιο ανθρώπινη!
Έχουμε την επιλογή να την απολαύσουμε και να βοηθήσουμε και τους γύρω μας να την απολαύσουν ή την επιλογή να την καταστρέψουμε και να πάρουμε στον λαιμό μας τους διπλανούς μας.

Ότι δίνεις, παίρνεις σε αυτή τη ζωή και με πίστη προσεύχομαι για όλο τον κόσμο να δίνει μόνο χαρά, βοήθεια, αλληλεγγύη, ευγένεια, ειλικρίνεια, αγάπη, δύναμη, ελπίδα και χαμόγελα, πολλά χαμόγελα!!!
Με το χέρι στην καρδιά εύχομαι να μπορέσει ο κόσμος τελικά να σηκώσει κεφάλι και να πάρει αυτή την ανάσα που έχει τόσο πολύ ανάγκη.
Εύχομαι να μην ξεχνάμε ποιοι είμαστε και να απαιτούμε τον σεβασμό στο πρόσωπο μας. Να μην ξεχνάμε πως είμαστε άνθρωποι και όχι ζώα και για αυτό έχουμε δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις!

Εύχομαι Υγεία και Ευημερία!
Χαρά και Ζωντάνια!
Δημιουργία, Τέχνη, Δράσεις και Πρωτοβουλίες!
Η Νέα Χρονιά, εύχομαι να είναι πραγματικά καλύτερη, πιο γεμάτη, πιο ζωντανή, πιο δυνατή από αυτή που φεύγει...
Εύχομαι απλά να αποκτήσουμε όλοι μας περισσότερη ανθρωπιά και αγάπη για τον συνάνθρωπο!

Ντυθείτε όμορφα, διασκεδάστε, ρίξτε το και λίγο έξω...χορέψτε με την ψυχή σας, φορέστε το χαμόγελο σας και χαρίστε το απλόχερα προς όλες τις κατευθύνσεις! :-)


...Γέρε χρόνε φύγε τώρα, πάει η δική σου η σειρά,
Ήρθε ο Νέος με τα δώρα(?) με τραγούδια με χαρά!
Μα, κι αν φεύγεις μακριά μας στη καρδιά μας πάντα ζεις,
κάθε λύπη και χαρά μας που περάσαμε μαζί...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!
Χαρούμενη χρυσή Πρωτοχρονιά!
Κ.


Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2013

Μια Βόλτα στη "Λευκή" Αθήνα!

"Λευκή" ονομάστηκε η χθεσινή νύχτα στην Αθήνα, φαντάζομαι λόγω του ότι "άργησε" να νυχτώσει, μιας και το κέντρο της φιλοξένησε διάφορες εκδηλώσεις, ενώ τα καταστήματα έμειναν ανοιχτά έως τις 11 το βράδυ. Ο κόσμος; Πολύς! Όταν λέμε πολύς, εννοούμε πως στην οδό Ερμού και όχι μόνο, σπρωχνόμασταν για αυτό και εμείς προτιμήσαμε να κατέβουμε μέσω Μητροπόλεως προς Μοναστηράκι. Παντού, ακόμη και στα πιο σκοτεινά στενά γύρω από την Ακρόπολη, συναντούσες ανθρώπους όλων των ηλικιών να κάνουν χαλαρά την βόλτα τους και να απολαμβάνουν τη φωτισμένη πόλη! Γονείς με παιδιά, ζευγάρια και παρέες ηλικιωμένων περπατούσαν και συζητούσαν σε μια όμορφη ατμόσφαιρα! Ο καιρός ήταν πολύ γλυκός και έτσι μας επέτρεψε να απολαύσουμε τον περίπατο και το χάζι. Μου ήρθαν εικόνες στο μυαλό σαν και εκείνες τις όμορφες εποχές που ο κόσμος ήταν ακόμη καλά, η πόλη ήταν ζωντανή και οι γιορτές ήταν πραγματικά γιορτινές για όλους. Όχι, δεν έκανα τα στραβά μάτια...οι άστεγοι ήταν εκεί μπροστά στα μάτια μας και στην πολύβουη χτεσινή μας βόλτα...Αισθάνθηκα ένοχη που εγώ κατάφερα να κάνω αυτή την βόλτα και να την συνδυάσω με ένα κρασί στο τέλος της... Δεν θα αισθανθώ όμως άσχημα που ευχαριστήθηκα την έστω και για λίγο, έστω και έτσι "ζωντανή" μας πόλη! Αυτό που δεν κατάλαβα ήταν γιατί ήταν ανάγκη να μείνουν ανοιχτά τα μαγαζιά μέχρι εκείνη την ώρα και να δουλεύει οι κόσμος ατελείωτα ωράρια μιας και θα απολαμβάναμε το ίδιο ακριβώς την βόλτα μας, χωρίς να ταλαιπωρείται κανείς, με τις ίδιες εκδηλώσεις και τα ίδια δρώμενα στην Αθήνα...
Πάντως ήταν μια όμορφη ανάπαυλα και κάτι το διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Ήταν μια νότα χαράς και ξεγνοιασιάς την οποία έχουμε ανάγκη όλοι μας και αυτός ήταν πιστεύω ο λόγος για τον οποίο είχε τόσο μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο!

Εύχομαι το 2014 να βρει όλη την Ελλάδα πιο ζωντανή, πιο υγιή, πιο φωτισμένη και πιο άδεια από ανθρώπους που κοιμούνται στα πεζοδρόμια και τα σκαλοπάτια της..!!!
Κ.Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2013

Χρόνια Πολλά! Καλά Χριστούγεννα!!!

Χρόνια πολλά με Υγεία & Χαρά!
Χρόνια γλυκά, Χρόνια ονειρεμένα!
Χρόνια δημιουργικά γεμάτα Τέχνη και Ομορφιά!
Χρόνια γεμάτα και Χρόνια Αγαπημένα!

Το σπίτι μύρισε Χριστούγεννα όπως είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου :-)
Αισθάνομαι ευλογημένη για όλα τα καλά και αφήνω πίσω μου δύσκολα χρόνια γιατί τελικά τα πιο δύσκολα είναι τα μέσα μας.
Αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο και στην Ελλάδα αν καταλάβουμε πως είναι το σχέδιο τους και πάρουμε την ζωή στα χέρια μας για να την κάνουμε καλύτερη, μη περιμένοντας από αυτούς τίποτα, τότε θα συνειδητοποιήσουμε πως δεν υπάρχει κάτι που να μας καταβάλει, να μας στεναχωρεί και να μας τρομάζει!
Το καίριο είναι να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας που είναι σε δυσκολότερη θέση από εμάς και να προσφέρουμε απλόχερα αγάπη και χαμόγελα! Να μην ξεχνάμε και να μην τα βάζουμε ο ένας με τον άλλο!

Χαλαρώστε, παίξτε, διακοσμήστε, μαγειρέψτε, δημιουργήστε, γελάστε, αγαπηθείτε, τολμήστε!
Εύχομαι σε όλους Υγεία σωματική, νοητική και ψυχική!

Ένα υπέροχο τραγούδι από ένα όχι και τόσο αγαπημένο μου συγκρότημα, τα λέει όλα.
Φαντάσου... Στην Πόλη των Αγγέλων!Την εκάστοτε τέχνη την κατέχουμε όλοι εάν το θελήσουμε.
Η δημιουργία είναι κάτι μαγικό! Είναι κάτι που μας χαλαρώνει και μας θεραπεύει!

Εγώ αυτή την φορά καταπιάστηκα με την τέχνη των Χριστουγεννιάτικων γλυκών :-)
Είχα πολύ ανάγκη να φτιάξω κάτι με τα χέρια μου, να πιάσω, να ανακατέψω, να ξεφύγω απ την ρουτίνα της δουλειάς.


Τα γενέθλια μου ήταν υπέροχα μιας και είχα πολύ αγαπημένους φίλους δίπλα μου, ανθρώπους που έχω περάσει μια ζωή μαζί τους και κατέχουν ιδιαίτερη θέση στη ψυχή και την καρδιά μου!
Χορέψαμε και Γελάσαμε με την ψυχή μας ενώ έλαβα πολλά όμορφα δώρα μετά από χρόνια!!!
Είναι υπέροχο να έχεις τα γενέθλια σου τα Χριστούγεννα! :-)
Απόψε, την παραμονή των Χριστουγέννων έχω την καλύτερη παρέα!
Στην Υγειά μας!
Κ.

Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013

Φιλοξενία #02, Διατροφή: Τα γλυκά των Χριστουγέννων της Μ. ΠερπερίδηΚαλημέρα & Χρόνια Πολλά σε όλους!

Καλά, Γλυκά & Αγαπημένα Χριστούγεννα!
Εδώ και ένα μήνα ξεκίνησε η στήλη Φιλοξενίας μου με την Διαιτολόγο, Μαρία Περπερίδη την οποία την βρίσκετε και στο δικό της blog Ιδέες Διατροφής.

Παραμονή Χριστουγέννων σήμερα και ήρθε η ώρα της δεύτερης ανάρτησης για την διατροφή μας.
Για αυτή την συγκεκριμένη φορά αποφασίσαμε με την Μαρία να κάνουμε μια παρατυπία στη διαδικασία.
Μια τόσο δα παρατυπία λόγω των ημερών :-)

Σύμφωνα με την πρώτη μας ανάρτηση δόθηκαν 3 επιλογές για την επόμενη, οι οποίες ήταν:
1) Τα γλυκά των Χριστουγέννων
2) Προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο και διατροφή
3) Ανορθόδοξες Δίαιτες

Τα θέματα 2 και 3 ήρθαν ισόβαθμα, ενώ το πρώτο είχε λιγότερες ψήφους.

Σκεφτήκαμε παρόλα αυτά λόγω των εορταστικών ημερών, να μας μιλήσει η Μαρία για τα γλυκά των Χριστουγέννων για πολλούς λόγους, ένας εκ των οποίων είναι να ενημερωθούμε για το πλέον επίκαιρο θέμα, αυτό των υπέροχων ελληνικών γλυκών που έχουμε ως παράδοση τα Χριστούγεννα.

Ωστόσο, εφόσον δείξατε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον σας εξίσου για τα άλλα δύο θέματα, θα είναι αυτά που θα μας απασχολήσουν στις επόμενες αναρτήσεις, τους επόμενους 2 μήνες και για αυτό τον λόγο δεν θα βάλουμε άλλες επιλογές μέχρι και την τρίτη ανάρτηση από σήμερα.

Και τώρα, αφού σας ζάλισα με τα διαδικαστικά...

Σας παρουσιάζω το για άλλη μια φορά ιδιαιτέρως ενδιαφέρον άρθρο της Μαρίας, η οποία μάλιστα μας προτείνει ως λύση τον χορό εάν δεν μπορούμε να αντισταθούμε στις γιορτινές λιχουδιές..!

Μαρία, νομίζω πως αυτή τη συμβουλή θα ακολουθήσω προς το παρόν! :-)

Χρόνια Πολλά & Καλή μας Απόλαυση!
Κ.


Επιτέλους ήρθαν οι γιορτές!!!! Τα Χριστούγεννα είναι αγαπημένη γιορτή τόσο για τους μικρούς όσο και για τους μεγάλους. Όπως σε κάθε γιορτή έτσι και τα Χριστούγεννα εκτός όλων των άλλων εδεσμάτων, υπάρχουν και τα ιδιαίτερα παραδοσιακά γλυκά, τα γνωστά σε όλους μας μελομακάρονα, κουραμπιέδες αλλά και οι δίπλες.
Εκτός όμως από την απόλαυση, τι άλλο μας προσφέρουν τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά και τι να επιλέξουμε τελικά;
Ας τα πάρουμε με την σειρά και ας ξεκινήσουμε με τα θετικά….
Αν συγκρίνουμε τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά με βάση τις θερμίδες τους δεν θα βρούμε μεγάλες διαφορές και γι΄ αυτόν τον λόγο, αν σκέφτεστε μόνο τις θερμίδες, θα σας πω να καταναλώσετε ό,τι σας αρέσει!!!. Οι θερμίδες διαφοροποιούνται με βάση την κάθε συνταγή αλλά πάνω κάτω ένα μέτριο μελομακάρονο αποδίδει περίπου 150 θερμίδες, ένα μέτριο κομμάτι κουραμπιέ το ίδιο και 1 δίπλα περίπου 100 θερμίδες. Άρα μία μερίδα από καθένα από τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά δεν προσφέρει πολλές θερμίδες, αν αναλογιστεί κανείς ότι μία μερίδα γλυκό ταψιού δίνει περίπου 450 θερμίδες ή μία μερίδα τούρτας περίπου 500. Φυσικά αυτό ισχύει αν κάποιος μείνει στην μία μερίδα…
Ένα άλλο θετικό είναι ότι όλα τα γλυκά των Χριστουγέννων περιέχουν ξηρούς καρπούς (τα μελομακάρονα και οι δίπλες καρύδια, ενώ οι κουραμπιέδες αμύγδαλα). Οι ξηροί καρποί προσφέρουν στον οργανισμό πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (τα οποία με βάση έρευνες προστατεύουν το καρδιαγγειακό) καθώς και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Περισσότερες βιταμίνες του συμπλέγματος Β λαμβάνουμε από το μέλι που περιέχεται στα μελομακάρονα και τις δίπλες. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β σχετίζονται με την καλή λειτουργία του νευρικού μας συστήματος συμβάλλοντας παράλληλα στην καλή ρύθμιση του μεταβολισμού.
Μέχρι εδώ όλα καλά……Όμως όπως τα περισσότερα γλυκά, έτσι και τα Χριστουγεννιάτικα περιέχουν λιπαρά, και συγκρίνοντάς τα με βάση τα λιπαρά τους παρατηρούμε τις περισσότερες διαφοροποιήσεις τους.
Με βάση λοιπόν τα λιπαρά τους, τα μελομακάρονα είναι σαφώς πιο υγιεινά σε σχέση με τους κουραμπιέδες και τις δίπλες. Αυτό δεν χρειάζεται να είναι κάποιος διαιτολόγος για να το διαπιστώσει, αρκεί να κοιτάξει τις συνταγές τους. Για τα μελομακάρονα χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο, για τους κουραμπιέδες βούτυρο, ενώ για τις δίπλες ελαιόλαδο, το οποίο όμως τηγανίζεται.
Το ελαιόλαδο που χρησιμοποιείται για τα μελομακάρονα αποτελεί πολύ καλή πηγή αντιοξειδωτικών και μονοακόρεστων λιπαρών οξέων, ενώ το βούτυρο που χρησιμοποιείται για τους κουραμπιέδες είναι πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά οξέα. Με βάση έρευνες, τόσο τα αντιοξειδωτικά όσο και τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα είναι ευεργετικά για την υγεία μας, σε αντίθεση με τα κορεσμένα λιπαρά, τα οποία συσχετίζονται κυρίως με υπερλιπιδαιμίες, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν ποικίλα προβλήματα υγείας. Επιπλέον, οι δίπλες μπορεί να τηγανίζονται με ελαιόλαδο, αλλά η υψηλή θερμοκρασία του τηγανίσματος καταστρέφει τις ευεργετικές του ιδιότητες.
Αν θέλετε λοιπόν τη γνώμη μου, την περίοδο των Χριστουγέννων μπορείτε να καταναλώσετε απ’ όλα τα γλυκά!!! Το μόνο που θα ήθελα να τονίσω είναι το γνωστό σε όλους μας «Παν Μέτρον Άριστον».
Αλλά……ακόμη κι αν κάποιος δεν μπορεί να αντισταθεί στην πληθώρα των Χριστουγεννιάτικων γλυκών, η λύση είναι να ασκηθεί, και τι καλύτερο αυτές τις γιορτινές μέρες από τον χορό!!!! 

Σας εύχομαι Γλυκές Γιορτές!!!
Χρόνια Πολλά σε όλους σας με υγεία και χαρά!!!!
Μ. Περπερίδη


Σύντομο Βιογραφικό:

Η Μαρία Περπερίδη γεννήθηκε στο Μεσολόγγι. Το 2000 πέρασε στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και αποφοίτησε το 2004 με βαθμό πτυχίου 7,5 "Λίαν Καλώς". Το 2007 τελείωσε και τις Μεταπτυχιακές της Σπουδές στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο με κατεύθυνση την Διατροφή και Άσκηση και με βαθμό 8,4 "Λίαν Καλώς. Στην πτυχιακή της το 2003 με τίτλο "Διατροφική Παρέμβαση και αξιολόγηση αθλητών υγού στίβου υψηλού επιπέδου", ασχολήθηκε με τις Διατροφικές συνήθειες των αθλητών της Ελληνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης και πως αυτές μπορούν να επηρεάσουν την απόδοσή τους. Στην Μεταπτυχιακή της διατριβή με τίτλο "Η επίδραση της Δίαιτας και της Άσκησης στα ενδομυικά λιποειδή σε διαβητικούς ασθενείς", ασχολήθηκε με ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη στην Διαβητολογική Κλινική του Τζάνειου Νοσοκομείου Πειραιά. Από το 2006 διατηρεί Νόμιμο Διαιτολογικό Γραφείο στο Μεσολόγγι.Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013

Yeap, It's My Birthday!


via


Ήρθε επισήμως η ώρα της χαλάρωσης!
Έβγαλα φλύκταινες φέτος μέχρι να έρθει η άδεια των Χριστουγέννων αλλά επιτέλους είμαι επισήμως σε χαλάρωση και θα καταφέρω να ευχαριστηθώ σήμερα τα γενεθλιάκια μου, όπως μου αξίζει πιστεύω :-)
Αρκετή πίεση και κούραση τραβήξαμε την χρονιά αυτή και ειδικά στο τέλος της...
Είπαμε, διανύουμε δύσκολα χρόνια, χρόνια έντονων πιέσεων και πολλής δουλειάς, όμως είμαστε άνθρωποι και χρειαζόμαστε και την ανάπαυλα για να μπορέσουμε να μαζέψουμε δυνάμεις και να ανταποκριθούμε εκ νέου στις αυξημένες απαιτήσεις τόσο της δουλειάς όσο και της καθημερινότητας μας.

Επισήμως μπαίνω στην πρώτη δεκαετία των -άντα και αν σας πω πως δεν έχω καταλάβει τίποτα τέτοιο, θα με πιστέψετε;
Αισθάνομαι και λειτουργώ όπως ακριβώς στα 23 μου, με πολύ περισσότερη εμπειρία ζωής, μυαλό, ευαισθησία, κατανόηση και πολλές άλλες αρετές τις οποίες προσπαθώ και δουλεύω συνεχώς να αποκτώ και να τηρώ αλλά με την ίδια όρεξη, το ίδιο γέλιο και χαμόγελο και την ίδια δύναμη!
Τα 30 δεν είναι όπως ήταν κάποτε και δεν φαίνονται κιόλας!
Είμαι πολύ ευτυχισμένη που έχω την υγεία μου, τον άνθρωπο μου και την οικογένεια μου κοντά μου και γερούς!
Είμαι ευγνώμων για όλα όσα έχω ζήσει και όλα όσα έχω καταφέρει και ευχαριστώ Θεό και ανθρώπους που με βοήθησαν να είμαι αυτή που είμαι σήμερα!
Δεν χρειάζεται να αγχωνόμαστε με την ηλικία μας, μιας και όσο μεγαλώνουμε δείχνει πως είμαστε γεροί και αυτό είναι το πιο σημαντικό!
Βρίσκομαι σε μια πολύ όμορφη περίοδο της ζωή μου και αυτό μόνο να το γιορτάσω μπορώ!


via


Yeap, it's my Birthday και μάλιστα σε μια πολύ σημαντική για εμένα χρονιά!
Το πιο σημαντικό είναι να μην σταματάμε να χαμογελάμε ποτέ! Ποτέ!
Ξέρετε πόσους αιφνιδιάζω καθημερινά με το χαμόγελο μου, ακόμη και ανθρώπους που με βλέπουν 8-10 ώρες την ημέρα;
Όταν χαμογελάς, σου χαμογελά και η ζωή γιατί την αισιοδοξία μας εμείς την ορίζουμε και έτσι τραβάμε κοντά μας, όμορφα πράγματα και καλές συμπεριφορές!
Τι κι αν δεν ταιριάζουμε με όλους;
Αρκεί να είμαστε ειλικρινείς και σωστοί!
Ποτέ δεν κατάλαβα τις πισώπλατες μαχαιριές και τα λόγια...
Όσο παραμένουμε αυθεντικοί, τόσο μας εκτιμούν και μας αγαπούν για αυτό που είμαστε κι αν δεν αρέσουμε σε κάποιους δεν τρέχει και τίποτα, αρκεί και αυτό να είναι ειλικρινές!

Χαμογελάστε λοιπόν και κοιτάξτε την ζωή κατάματα!
Να είστε ειλικρινείς πρώτα με εσάς και έπειτα με όλους τους άλλους!
Η ειλικρίνεια δεν υποτιμάται και δεν παραβλέπεται ποτέ!

Βοηθήστε ανθρώπους που στην παρούσα φάση το χρειάζονται!
...μην ξεχνάτε πως είναι πολύ λεπτή η γραμμή που χωρίζει αυτούς που έχουν σπίτι από τους άστεγους...
Χαμογελάστε και στηρίξτε με λόγια και πράξεις όσους έχουν ανάγκη!

Τίποτα από αυτά δεν έχει πραγματική δαπάνη χρόνου και χρήματος γιατί η αξία των ανθρώπινων σχέσεων δεν μπορεί να μετρηθεί ούτε με τον χρόνο αλλά και ούτε με το χρήμα!Καλές Γιορτές να έχουμε με Υγεία και Ευτυχία!
Εύχομαι σε όλους και τις οικογένειες σας, να είστε γεροί και χαμογελαστοί!
Γιορτάστε, γιορτάστε, γιορτάστε όπως και όσο μπορείτε και μην αισθάνεστε άσχημα για αυτό!
Μας τα λέει και η Αριστέα καλύτερα...! :-)
Κ.


Σας αφήνω με ένα κομμάτι που το χόρεψα πολύ στα club της καλής εποχής που τα κλείναμε το πρωί!

Ωραία μαγαζιά, φοβερές μουσικές, μας ήξερε και ο πορτιέρης και μπαίναμε κυρίες όποτε θέλαμε...
Τώρα που μεγαλώνω αναπολώ τα νεανικά μου χρόνια...χαχαχαχα!

Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013

MoodBoard #24... Διακοσμήστε με Αγάπη!

Τα καταφέραμε και στολίσαμε, λοιπόν.
Επιτέλους το σπιτάκι μας ντύθηκε στα γιορτινά του και έγινε όπως το φανταζόμουν, ζεστό, φωτεινό και με την όμορφη διάθεση και αίσθηση των Χριστουγέννων!
Είναι υπέροχο να φτιάχνεις τον χώρο σου όπως ακριβώς θέλεις εσύ και όπως κάνει εσένα να αισθάνεσαι άνετα και χαλαρά μέσα σε αυτόν.
Είναι πολύ σημαντικό όταν πάμε να φτιάξουμε το σπίτι, το γραφείο ή ότι άλλο μέσα στο οποίο περνάμε τον περισσότερο χρόνο της καθημερινότητας μας, ναι μεν να κοιτάμε και να ενημερωνόμαστε για τις τάσεις και το τι κυκλοφορεί αλλά το πιο σημαντικό είναι να βρούμε αυτό που ταιριάζει σε εμάς και μας κάνει να αισθανόμαστε πραγματικά σαν το σπίτι μας και όχι σαν να βρισκόμαστε κάπου έξω από εμάς.
Αυτό πηγαίνει γενικότερα στην διακόσμηση και όχι μόνο στη γιορτινή.
Τι να το κάνω να έχω το τέλειο διακοσμητικά σπίτι από τον πιο μεγάλο διακοσμητή εάν μπαίνοντας μέσα σε αυτό δεν αισθάνομαι ο εαυτός μου και δεν μπορώ να βρω την ηρεμία και την χαλάρωση μου;

Έτσι, ένα από τα ταλέντα αυτών που ασχολούνται με την διακόσμηση είναι και η αντίληψη του χαρακτήρα και της ψυχολογίας του εκάστοτε πελάτη, ώστε το αποτέλεσμα να αντιπροσωπεύει τους κατοίκους του εκάστοτε χώρου και όχι απαραίτητα την τελευταία λέξη της μόδας.
Ευτυχώς για εμένα, έχω μερικά γονίδια από την διακοσμήτρια μαμά μου και δεν χρειάζεται να συμβουλευτώ κάποιον ειδικό :-)
Σύμφωνα με την αισθητική και την διάθεση μου κάθε φορά, προσπαθώ να φτιάχνω τον χώρο μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μα πάνω απ όλα με αγάπη!

Αν κάτι κάνει την διαφορά λοιπόν, σε έναν χώρο είναι το πόση αγάπη έχει δοθεί για να φτιαχτεί και να διακοσμηθεί αυτός ο χώρος.
Εξάλλου, το πιο σημαντικό δεν είναι να αισθανόμαστε πως μπαίνουμε σε ένα ζεστό σπίτι, σε ένα φιλόξενο επαγγελματικό χώρο, σε ένα χαλαρωτικό κατάλυμα;
Η Αγάπη και η έννοια είναι που μετατρέπουν τον κάθε χώρο σε ζεστό, φιλόξενο και ανοιχτό σε όλους, μα πάνω απ όλα σε αληθινό προορισμό και καταφύγιο για τους άμεσα ενδιαφερόμενους!Η θέα απ τον καναπέ μου.
 

 Ούπς! Ένας τάρανδος πετάχτηκε μέσα απ το  δένδρο!

Ένας Άι Βασίλης κάνει σκι!
 
 
 Να, και ο φοβερός χιονάνθρωπος έξω απ την πόρτα μου :-)
 Κάπως έτσι με αγάπη, μου ήρθε και το δωράκι της Μαιρούλας απ το merrymarystories για την συμμετοχή μου στο παιχνίδι της για την γκρίνια... :-)
Ένα υπέροχο γιορτινό καλτσάκι πλεγμένο από τα ταλαντούχα χεράκια της το οποίο βρήκε αμέσως την θέση του στο Χριστουγεννιάτικο μου δέντρο!

 


Μια ίωση με κρατά σήμερα στα ζεστά του σπιτιού μου, δεν έχασα όμως την ευκαιρία να ετοιμάσω με την άνεση του χρόνου, την σημερινή ανάρτηση :-)Καλή Εβδομάδα με Υγεία σε όλους!
Μένουν μόνο 9 ημέρες για τα Χριστούγεννα!!! 
Κ.

Σας περιμένω και στο twitter!


Η ιδέα του Weekly MoodBoard είναι της Lyriel από το BiScoto
και συμμετέχουν τα εξής ιστολόγια:

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013

Πολιτιστικά-Πολιτισμικά νέα, Χριστούγεννα/Πρωτοχρονιά 2013

Όμορφα, γιορτινά πράγματα συμβαίνουν αυτές τις ημέρες στο πολιτιστικό τοπίο.
Εκδηλώσεις και παραστάσεις που αξίζει πραγματικά να παρακολουθήσουμε!
Όλα φαντασμαγορικά λόγω των ημερών και γεμάτα πραγματικό πολιτισμό, συγκεντρώνονται κυρίως στις μεγάλες πόλεις μιας και τις ημέρες αυτές, εκεί είναι που συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο πλήθος κόσμου!
Θεωρώ πως με έναν καλό οικονομικό προγραμματισμό, μπορούμε να παρευρεθούμε και να παρακολουθήσουμε έστω ένα από τα παρακάτω. • Gallery Weekend από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης και το Art-Athina

Ένα πολιτιστικό διήμερο, αφιερωμένο στις αίθουσες τέχνης της Αθήνας με τίτλο Gallery Weekend θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013 το οποίο θα περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκθέσεων σε γκαλερί της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Μπείτε εδώ για να περιηγηθείτε στις γκαλερί οι οποίες συμμετέχουν καθώς και στο ακριβές πρόγραμμα.

 • Food Festival στην Θεσσαλονίκη
Γευστικές προτάσεις εμπνευσμένες από έργα τέχνης και πολιτισμού παρουσιάζει το Thessaloniki Food Festival από τις 3 μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου μέσα από την πρωτότυπη δράση Yummy Museum, συνδέοντας την πολιτιστική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης με τη γευστική της παράδοση.
Για δες...

 • Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις Δήμου Αθηναίων
Οι φετινές εκδηλώσεις έχουν ως επίκεντρο το παιδί και το παιχνίδι γι' αυτό και μας καλούν να γιορτάσουμε με παιχνίδι και πολύ κέφι!
Γονείς, ευκαιρία για μοναδική διασκέδαση με τα παιδιά σας!
Πατήστε για να δείτε αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα των ημερών.

 • Γιορτινές Ημέρες στο Μουσείο Ακρόπολης
Πολλά και ενδιαφέροντα παιδικά εργαστήρια, όπως κατασκευή γλυκισμάτων και στολίδια από υλικά που χρησιμοποιούνταν στην αρχαιότητα αλλά και πολύ όμορφες παρουσιάσεις για τους ενήλικες όπως οι "Γιορτές της Αρχαίας Αθήνας" περιμένουν μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του Μουσείου της Ακρόπολης, φέτος τις γιορτές!
Δώρα, γούρια και Πρωτοχρονιάτικες μελωδίες θα σας κάνουν να αισθανθείτε την όμορφη πλευρά της πόλης μας!
Εδώ θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες!

 • Ο κόσμος των κόμικς μέσα από έκθεση του κορυφαίου Ερό
Προσωπικά δεν τον γνώριζα τον Ισλανδό Ερό, όμως είμαι σίγουρη πως για εκείνους που ασχολούνται με τα κόμικς είναι πολύ γνωστός και σημαντικός καλλιτέχνης.
Μια νέα εντυπωσιακή σειρά έργων τέχνης παρουσιάζει ο εξαιρετικός αυτός καλλιτέχνης από το Σάββατο 7 έως την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στο Golden Hall.
Μάλιστα αυτή την φορά πραγματοποιεί ένα νοητό αφιέρωμα στον αγαπημένο του Πικάσο.

 • Μοναδική Συλβί Γκιλέμ στο Μέγαρο Μουσικής
Ότι και να πούμε για αυτή την τεράστια χορεύτρια και καλλιτέχνη θα είναι λίγο!
Νομίζω πως είναι γνωστή σε όλους για τις παραστάσεις και τις δυνατότητες του κορμιού της!
Το εισιτήριο είναι τσουχτερό όμως αυτές τις παραστάσεις δεν έχουμε την δυνατότητα να της παρακολουθούμε συχνά και αξίζει πραγματικά να θυσιάσουμε κάτι άλλο για χάρη τους.

«Οι δύο όψεις της Συλβί Γκιλέμ»
Τέσσερα αριστουργηματικά έργα παρουσιασμένα σε τρεις ενότητες, και σε 19 συνολικά παραστάσεις, συνθέτουν το λαμπρότερο γιορταστικό γκαλά χορού που διοργανώθηκε ποτέ στην Αθήνα.

 • Θησέας και Αριάδνη στο Badminton
Ο Θησέας και η Αριάδνη στο Νησί των Ταύρων, η υπερπαραγωγή του Θεάτρου Badminton, μετά την εξαιρετικά πετυχημένη περσινή θεατρική σεζόν και τη βράβευση από την Ακαδημία Θεατρικών Βραβείων ως «η καλύτερη παραγωγή παιδικού θεάτρου», ο Θησέας και η Αριάδνη επιστρέφουν στο Θέατρο Badminton από τις 9 Νοεμβρίου.

 • «Ο Καραγκιόζης καπετάνιος» Ένα χριστουγεννιάτικο ταξίδι
Ένα πρωτότυπο παραμύθι βασισμένο σε μύθους, θρύλους και παραδόσεις του ελλαδικού χώρου, με στοιχεία από λαϊκά παραμύθια και προφορικές αφηγήσεις, που σχετίζονται με το δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων.
Παραστάσεις: 20,21,22,23,25,26,27,28,29,30 Δεκεμβρίου 2013/17:00 στο Μέγαρο Μουσικής.

 • The Budapest Gypsy Symphony Orchestra
Η απίστευτη Τσιγγάνικη Συμφωνική Ορχήστρα της Βουδαπέστης έρχεται φέτος στο θέατρο Badminton μετά από τις sold out παραστάσεις του 2008 και 2009 που άφησε άφωνο το ελληνικό κοινό!
Στις 20, 21 και 22 Δεκεμβρίου, για τρεις μοναδικές βραδιές, καλωσορίζουμε το ένστικτο, το εκρηκτικό ταμπεραμέντο και την πηγαία ενέργεια της μεγαλύτερης τσιγγάνικης συμφωνικής ορχήστρας του κόσμου! 54 βιολιά, 10 βιόλες, 10 τσέλα, 10 κοντραμπάσα, 10 κλαρινέτα, 6 κύμβαλα και 100 απίθανοι δεξιοτέχνες μάς φέρνουν την ψυχή του τσιγγάνικου λαού, ενός λαού που παίζει μουσική με την ίδια φυσικότητα που αναπνέει.
Μπείτε εδώ για κρατήσεις εισιτηρίων.

 • Ίδρυμα Ευγενίδου
Το Ίδρυμα Ευγενίδου έχει ετοιμάσει πληθώρα εκδηλώσεων παντρεύοντας τη μαγεία των Χριστουγέννων και το μυστήριο της επιστήμης με επίτιμους καλεσμένους τους, όλα τα μέλη της οικογένειας!
Εικαστικές δημιουργίες, παραστάσεις και εκθέσεις συνθέτουν το ενδιαφέρον αυτό παζλ!
πηγή: tospirto.net

 • Μικρά Αγγλία
Την εβδομάδα που μας πέρασε έκανε την πρεμιέρα της στα σινεμά η "Μικρά Αγγλία" του Παντελή Βούλγαρη.
Πρόκειται για μια ταινία που μου έχει κινήσει πολύ το ενδιαφέρον. Πρόκειται να της αφιερώσω ολόκληρη ανάρτηση και για αυτόν τον λόγο, παρόλο που έχω διαβάσει για αυτή, θα περιμένω να την παρακολουθήσω για να είναι ολοκληρωμένη η εικόνα που θα έχω.
Μέχρι τότε, ρίξτε μια ματιά στα στοιχεία της ταινίας και πηγαίνετε να την δείτε. Το προτείνω ανεπιφύλακτα!

 • "Γκαγκαντίν"
Δεν ξέρω τι σημαίνει, μη με ρωτήσετε... όμως ξέρω πως σε αυτή την παράσταση με πολύ τραγούδι, παρωδία, καραόκε και πολιτικό καμπαρέ των Ζουγανέλη, Μπουλά, Μαχαιρίτσα και Σαββόπουλου θέλω πολύ, πάρα πολύ να καταφέρω να πάω φέτος τον χειμώνα!
Τέσσερις αξιόλογοι και μοναδικοί στο είδος τους καλλιτέχνες μας χαρίζουν υπέροχες ώρες γέλιου και προβληματισμού μέσα από μια ξεχωριστή παράσταση!
Ξεκινούν 20 Δεκεμβρίου στην Ακτή Πειραιώς.

 • Latin Βραδιά στο Marmellate
Το καθιερωμένο πλέον πάρτυ του διοργανώνει αυτή την Παρασκευή, 13 Δεκέμβρη το Marmellate Cafe Bar με το υπέροχο κουβανέζικο συγκρότημα Hermanos de la Salsa και την σχολή του Πάνου Μεταξόπουλου!
Να είστε όλοι εκεί!Ότι και να αποφασίσετε να κάνετε φέτος τα Χριστούγεννα, σας εύχομαι Υγεία και Αγάπη σε εσάς και όλους τους αγαπημένους σας!
Καλές και Ασφαλείς γιορτές να έχουμε!
Πολλά φιλιά σε όλους!
Κ.


Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2013

Τι σημαίνει για εμένα Τέχνη.
Βάζω το "εμένα" στον τίτλο αυτής της ανάρτησης διότι η τέχνη είναι κάτι τόσο γενικό και άπιαστο που ο καθένας μπορεί πραγματικά να της δώσει και μια διαφορετική έννοια.
Προσωπικά βλέπω την τέχνη αρχικά ως ανάγκη και έπειτα και βασικά ως έκφραση.
Μέσα από την οποιαδήποτε τέχνη εκφραζόμαστε και βγάζουμε τα εσώψυχα μας.
Όποια τέχνη και να αγαπάς, μέσα από αυτή δείχνεις ποιος πραγματικά είσαι, εκφράζεις την ψυχή, την καρδιά και το μυαλό σου.
Δεν μπορείς να της κρυφτείς της τέχνης γιατί για αυτόν ακριβώς τον λόγο ασχολείσαι μαζί της, για να βγάλεις τον πραγματικό σου εαυτό!
Τον εαυτό που δεν μπορείς να εκφράσεις καθημερινά στον εργασιακό σου χώρο και τον κοινωνικό σου περίγυρο.
Τον εαυτό που όλοι έχουμε ανάγκη να βγάλουμε προς τα έξω γιατί δυστυχώς στην καθημερινότητα μας έχουμε μάθει να αναλαμβάνουμε πλείστους άλλους ρόλους με φανταστικές επιδόσεις στην υποκριτική και την υποκρισία...
Η τέχνη μας δίνει φτερά και δεν έχει σύνορα και όρια, όπως έλεγα στην πρώτη μου ανάρτηση!
Κάπως έτσι δημιουργήθηκε αυτό το blog.
Έγινε από την ανάγκη μου να εκφραστώ, να μιλήσω για όλα όσα μας απασχολούν και μας ταλαιπωρούν αλλά και για όλα όσα αξίζει να ζήσουμε και να χαμογελάμε, να μιλήσω για την ίδια την τέχνη αλλά βασικά για να εκφραστώ μέσα από τα μονοπάτια της και την καλλιτεχνική μου ματιά.

Μετά την έκφραση έρχεται φυσικά η δημιουργία, έρχεται το χειροπιαστό αποτέλεσμα των σκέψεων και των ιδεών μας, της μελέτης και του κόπου μας.
Μετά την δημιουργία έρχεται το άγχος του αποτελέσματος.
Ήμουν καλός; Άρεσε αυτό που δημιούργησα;
Έπειτα η αναμονή... και έπειτα το ίδιο το αποτέλεσμα. Η αλήθεια, η πραγματικότητα, η άποψη του κόσμου.
Οι καλλιτέχνες είναι ευαίσθητες ψυχές, πονούν και επηρεάζονται εύκολα, εξαρτώνται ψυχολογικά από την τέχνη τους και τα δίνουν όλα σε αυτήν!

Δεν λέω πως είμαι μια από αυτούς αλλά θα ήθελα πολύ να είμαι!

via


Τουλάχιστον η ματιά μου, οι σκέψεις, η γραφή και η έκφραση μου έχει κάτι από αυτή τους την μαγεία.
Τους καταλαβαίνω, συμπάσχω μαζί τους και εκφράζομαι πολλές φορές μαζί τους.
Το να είσαι καλλιτέχνης είναι δύσκολο πράγμα γιατί εκτός από τα μάτια του κόσμου έχεις να αντιμετωπίσεις κυρίως τους δικούς σου δράκους και να κυνηγήσεις τις δικές σου χίμαιρες!
Είσαι ο πιο αυστηρός σου κριτής και θέλεις τα πάντα στην εντέλεια.
Δεν σημαίνει πως είσαι στον κόσμο σου όμως πολλές φορές χρειάζεται να κλειστείς σε αυτόν για να βγάλεις τον καλύτερο σου εαυτό!

Η τέχνη όμως είναι κάτι το οικουμενικό και γενικό.
Δεν είναι για λίγους ή για κάποιους και δεν χρειάζεται κάποιος να το κάνει μόνο επαγγελματικά. Μπορεί απλά να ασχολείται προς τέρψη της ψυχής του.

Πολλές φορές δεν καταλαβαίνεις πιο είναι το κύριο επάγγελμα και πιο το χόμπι κάποιου, μιας και ο καλλιτέχνης άνθρωπος ότι και να κάνει, θα το κάνει πάντα με μια άλλη χάρη, με έναν άλλο τρόπο... πιο γλυκό, πιο ουσιώδες.
Τουλάχιστον ευχαριστιέμαι και χαίρομαι όταν άγνωστοι άνθρωποι με ρωτούν αν είμαι ηθοποιός ή κάτι άλλο σχετικό... Αυτό σημαίνει πως ο τρόπος που εκφράζομαι, που κινούμαι, που κοιτώ και μιλώ έχουν κάτι το ευγενικό, κάτι το παιδευμένο και το καλλιτεχνικό.

Δεν είμαι μια από αυτούς, όμως θα ήθελα πολύ να είμαι!

Έχω μάθει να κάνω τα πάντα από λίγο, να τα δοκιμάζω όλα και να τα προλαβαίνω όλα και αυτό το έχω πληρώσει γιατί ποτέ δεν δόθηκα αποκλειστικά σε κάτι, στο ένα!
Όμως δεν μπορώ να διορθώσω τον χαρακτήρα και την πολυπραγμοσύνη μου.
Δεν μπορώ να μην κάνω τα πάντα. Δεν μπορώ να μην τρέχω για όλα, ξέρω όμως πως έτσι δεν θα αισθανθώ ποτέ την απόλυτη χαρά της αφοσίωσης στην τέχνη μου!

Δεν είμαι μια από αυτούς, όμως θα ήθελα πολύ να είμαι!

Απλά ελπίζω κάποια στιγμή να μπορέσω έστω να ξανα ασχοληθώ με αυτό που λατρεύω!
Κ.


via
Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013

*Christmas Award!*
Ημέρες Χριστουγέννων γεννήθηκα.
Από αυτές τις γιορτινές ημέρες έχω τις καλύτερες αναμνήσεις!
Φωτογραφίες δίπλα στο δέντρο να σβήνω τα κεράκια μου μαζί με τους φίλους μου, λατρεμένη Mary Poppins να παίζει στην τηλεόραση, χαλαρωτική χριστουγεννιάτικη μουσική, ξέφρενα party και η Οικογένεια μου με συντροφεύουν όλα αυτά τα χρόνια!
Πως να μην αγαπώ τα Χριστούγεννα;
Πως να μην τα θεωρώ την καλύτερη και πιο ζεστή εποχή του χρόνου;
Πως να μην καρδιοχτυπώ για αυτές τις γιορτές κάθε χρόνο;!


via


Το Αριστούλι και το Ευάκι, μου χάρισαν το Christmas Award μιας και έχουν καταλάβει πόσο λατρεύω αυτή την εποχή και τις ευχαριστώ πολύ.


Ερωταπαντήσεις


1.Η πιο όμορφη Χριστουγεννιάτικη ανάμνηση

Να κουκουλωνόμαστε με την αδελφή μου και την μαμά μου και να βλέπουμε τι άλλο;
Mary Poppins! Αν δεν δω αυτό το έργο, Χριστούγεννα δεν έρχονται! Κάθε χρόνο τραγουδάω το ίδιο, χορεύω το ίδιο, γελάω το ίδιο, συγκινούμαι το ίδιο και μαγεύομαι το ίδιο παρέα με την Mary Poppins και την καταπληκτική Julie Andrews!
Αγαπημένες μου και φέτος κάτω από το ίδιο πάπλωμα θέλω να το δούμε! (τι κι αν μένω αλλού τώρα..;)
Σούπερ-καλιφράτζιλιστικ-εξπιαλιντόσιους!!!


2.Αγαπημένο ξένο Χριστουγεννιάτικο τραγούδι

Σε αυτή και την επόμενη ερώτηση έχουμε σοβαρό πρόβλημα γιατί μπορώ να ακούω όλη μέρα όλων των ειδών και ρυθμών χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ξανά πάλι απ την αρχή και μου αρέσουν ΌΛΑ!
Οπότε θα κινηθώ κλασικά...

"We Wish you a Merry Christmas"


3.Αγαπημένο ελληνικό Χριστουγεννιάτικο τραγούδι

Είπαμε πάμε στα κλασικά για να αποφύγω το σεντόνι ανάρτηση..χιχιχι
"Ω Έλατο"


4.Το δώρο που θα ήθελα για τα φετινά Χριστούγεννα

Θα ήθελα Αγάπη και Αλληλεγγύη για όλο τον κόσμο!
Θα ήθελα να μην υπάρχει κανένας άστεγος, κανένας που να πεινά, κανείς που να κρυώνει!

Εύχομαι κάθε Χριστούγεννα να είναι για ολόκληρο τον κόσμο
σαν τα πρώτα τους, όμορφα και ζεστά Χριστούγεννα από τις παιδικές τους αναμνήσεις!


Το χαρίζω σε 6 ιστολόγια που παρακολουθώ...
Στην Αλεξάνδρα
Στη Λύριελ
Στη Μιράντα
Στο Mayumaki
Στην Αναστασία
Στη Κική


...και κλείνω υπολογιστή, παίρνω αγκαλιά το νέο μου βιβλίο (δώρο για την γιορτή μου) και το τσαγάκι μου και βουλιάζω στον καναπέ μου!


Καλό βράδυ Τρίτης σε όλους!
22 ημέρες για τα Χριστούγεννα! (έτσι για να μετρήσω και εγώ...) :-)
Κ.Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

Έτσι Διαφημίζεις ένα Μουσείο!

Rembrandt via wikipedia

Πριν λίγο καιρό σας είχα μιλήσει εδώ για τα θέματα διαχείρισης των μουσείων και γενικότερα των πολιτιστικών μας ιδρυμάτων. Είχα διαβάσει πολύ ενδιαφέροντα σχόλια από εσάς για το πως βλέπετε το θέμα αυτό και πως το βιώνετε στην περιοχή ή την χώρα που ζείτε.
Όλα αυτά συνοψίζονται στο σημερινό εξαιρετικό παράδειγμα που σας έχω!

Τότε, είχα σταθεί στο γεγονός πως είναι άκρως απαραίτητο αλλά και πλέον εμπεριστατωμένα αποτελεσματικό, το να έρχεται το κάθε ίδρυμα κοντά στον επισκέπτη και τον κάθε άνθρωπο που μπορεί να είναι δυνητικός επισκέπτης.
Να ανοιχτεί το μουσείο προς τον κόσμο και να μην στέκεται απρόσωπο και ακίνητο "περιμένοντας" να πάμε απλά εμείς σε εκείνο διότι εάν κάποιος αισθανθεί οικεία, προσιτά και άνετα θα βρει πολλούς λόγους να επισκεφτεί ένα μουσείο και να δαπανήσει χρόνο αλλά και χρήμα μέσα αυτό!
Η σωστή διαχείριση, διαφήμιση και διάθεση τους στον κόσμο έχουν να προσφέρουν πολλά οφέλη στον τουρισμό και την κοινωνία στην οποία ανήκουν.

Ένα σπουδαίο τέτοιο παράδειγμα είναι αυτό του Μουσείου Rijksmuseum στο Άμστερνταμ, του μεγαλύτερου μουσείου της Ολλανδίας το οποίο ήταν κλειστό για ανακαίνιση και άνοιξε μετά από μια ολόκληρη δεκαετία.
Η καμπάνια για το άνοιγμα του μουσείου ονομάστηκε «οι ήρωες μας επέστρεψαν» με την οποία ζωντάνεψαν στην κυριολεξία έναν από τους πιο ξακουστούς πίνακες και διάλεξαν έτσι έναν εξαιρετικά πρωτότυπο τρόπο να διαφημίσουν το μουσείο τους.
Η "Νυχτερινή Περίπολος" του Ρέμπραντ (Rembrandt Harmenszoon van Rijn) το οποίο πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα τους εκθέματα, ζωντάνεψε μπροστά στα έκπληκτα μάτια του κόσμου μέσα σε ένα εμπορικό κέντρο της Ολλανδίας!

Η σύλληψη της ιδέας εξαιρετική και η απόδοση της από τους πρωταγωνιστές μοναδική!
Ένας πραγματικά ιδιαίτερος και διασκεδαστικός τρόπος για να διαφημίσεις ένα μουσείο!

Απολαύστε το!
Κ.

O Ρέμπραντ Χάρμενσοον βαν Ρέιν (Ολλανδικά: Rembrandt Harmenszoon van Rijn, IPA: [ˈrɛmbrɑnt ˈɦɑrmə(n)soːn vɑn ˈrɛin], 15 Ιουλίου 1606 - 4 Οκτωβρίου 1669), γνωστός ευρύτερα ως Ρέμπραντ,[1] ήταν μείζων Ολλανδός ζωγράφος και χαράκτης του 17ου αιώνα, που σήμερα συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων ζωγράφων όλων των εποχών.
Το όνομά του συμβολίζει την περίοδο της «χρυσής εποχής» της Ολλανδίας, στην οποία ανήκει χρονικά το έργο του. Φιλοτέχνησε συνολικά περίπου 400 πίνακες, περισσότερα από 1000 σχέδια ζωγραφικής και περίπου 290 χαρακτικά,[2] αν και μέρος των έργων που αποδίδονται στον Ρέμπραντ –κυρίως έργα ζωγραφικής και σχέδια– αμφισβητείται. Περισσότερο στο πρώιμο και λιγότερο στο ύστερο έργο του, κυριάρχησαν οι προσωπογραφίες, ωστόσο διακρίθηκε σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, αναπαριστώντας επίσης, τοπιογραφίες, καθώς και ιστορικές, βιβλικές,μυθολογικές ή αλληγορικές σκηνές. Το σύνολο του έργου του χαρακτηρίζεται στην πορεία του χρόνου από εκτεταμένες και βαθιές αλλαγές στο ύφος του, ένδειξη μίας διαρκούς αναζήτησης. Ακόμα σε κάθε μεμονωμένο έργο ή εκδοχή του, παρατηρούνται συνεχείς μετασχηματισμοί πριν την κατάληξη σε μία τελική εικαστική μορφή.[3]
ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εδώ


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...