Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

Πλούτος.

Τι είναι ο πλούτος;
Πως τον βλέπει ο καθένας;
Τι σημαίνει για τον καθένα;
Τι είδους πλούτος μας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους και γεμάτους;
Ο χρηματικός; ο συναισθηματικός; ο ψυχικός; των γνώσεων; των εικόνων;...
Πόσο λάθος μπορεί να έχουμε πάρει την ζωή μας, που νομίζουμε πως μόνο όταν έχουμε χρήματα αισθανόμαστε ευτυχείς και γεμάτοι;

http://baenk.com/white/

Τα λέω, πρώτα απ όλα στον εαυτό μου, που μόλις αισθανθώ πως δεν έχω στην τσέπη μου όσα πιστεύω πως θα έπρεπε και θα ήθελα να έχω, παθαίνω πανικό!
Τελικά, όμως δεν είναι αυτά καθεαυτά τα χρήματα που μας κάνουν να νιώθουμε πλήρεις, είναι αυτά που μπορούμε να αγοράσουμε με αυτά, είναι η άνεση του να ξέρεις πως, πρώτα κάτι που έχεις ανάγκη και έπειτα κάτι που επιθυμείς, μπορείς να το έχεις.
Όμως κάτσε μια στιγμή...! Αυτό δεν προϋποθέτει πλούτο... Αυτό είναι απλά να εργάζεσαι σαν άνθρωπος και να πληρώνεσαι αντίστοιχα σαν άνθρωπος για να μπορείς να ζεις αξιοπρεπώς!

Για εμένα, ο πραγματικός πλούτος είναι άλλος και θα τον εκφράσω περιφραστικά...
Είναι όταν γυρνάω σπίτι μου μετά από κουραστική μέρα, ανοίγω τα παράθυρα και (έχοντας την τύχη, να ζω εντός Αττικής αλλά πάνω σε πλατεία με δένδρα) να ακούω το μελωδικό κελαϊδισμα των υπέροχων πουλιών της γειτονιάς μου και να αγαλλιάζει η ψυχή μου! Είναι από τις πιο χαλαρωτικές εμπειρίες και έχω την τύχη να την ζω σπίτι μου!
Είναι όταν οδηγώντας ακούω στο ραδιόφωνο πραγματικές μελωδικές μουσικές που με ταξιδεύουν ακόμα πιο μακριά και από εκεί που με πάει ο δρόμος...
Είναι όταν μια αγκαλιά με κάνει να ξεχάσω τα πάντα και να μου φύγει κάθε πόνος και έγνοια..
Είναι όταν διαβάζω κάτι κάπου που δεν έχω ξαναμάθει και αποτυπώνεται για πάντα στο μυαλό μου!
Είναι όταν ταξιδεύω και γεμίζω καινούριες πληροφορίες και εικόνες..
Είναι όταν αισθάνομαι πως μ'αγαπούν και μ'εκτιμούν!
Είναι να βλέπω τους δικούς μου ευτυχισμένους και υγιείς!
Είναι η αίσθηση που μου μένει όταν έχω καταφέρει να βοηθήσω κάποιον...
Είναι όταν προσεύχομαι και μετά Εκείνος μου δίνει σημάδι ότι με άκουσε...

Όλα αυτά δεν είναι μόνο αληθινός πλούτος, είναι και παράδεισος...!

Τις περισσότερες φορές, μάλιστα, οι άνθρωποι που μπορούν να  αντιληφθούν αυτά τα απλά και να αισθανθούν πραγματικά πλούσιοι δεν είναι εκείνοι που τα είχαν όλα στρωμένα στην ζωή τους...

Κ.

http://online.findgift.com/gift-ideas/want-to-feel-rich-box-sign-pid-264685/
Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

WeeklyMoodBoard #03

Ουφ!
Τελευταία και καταϊδρωμένη....
Όταν όμως έχεις φιλοξενούμενους στο σπίτι, δεν είναι και πολύ ευγενικό να σταματήσεις να ασχολείσαι μαζί τους και να πιάνεις το laptop... 
Αυτή η εβδομάδα ήταν πολύ ιδιαίτερη.
Είχε λίγο απ όλα..πολλές ώρες δουλειάς, σπιτικό φαγητό, δουλειές σπιτιού, ένα κομμωτήριο για ανανέωση, κόσμο στο σπίτι, την γιαγιάκα μου, που περνά δύσκολα... Στενάχωρες σε συνδυασμό με ξέγνοιαστες στιγμές..
Θα μείνω όμως στο ότι πάνω απ όλα ήταν μια ουσιώδης εβδομάδα, έμαθα πράγματα, διδάχτηκα από καταστάσεις, προσέφερα για καλό σκοπό και τελικά ήταν μια εβδομάδα γεμάτη και με νόημα!
Κ.Υ.Γ.: Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους Atenistas που κάνουν αυτές τις ενέργειες για να μαζεύουν τρόφιμα για οικογένειες που το έχουν ανάγκη, καθώς και σε όλο τον κόσμο που συνέρευσε με ότι μπορούσε να δώσει ο καθένας,. Νομίζω πως πέτυχαν τον σκοπό τους να βοηθήσουν αυτές τις οικογένειες και ελπίζω πραγματικά με αυτά τα λίγα που δώσαμε εγώ και η αδελφή μου να βοηθήσαμε και εμείς λίγο...

Σας παραθέτω συζήτηση πατέρα και υιού στο σούπερ μάρκετ που βρίσκοταν εκεί κοντά.
 • Παιδί: Μπαμπά, νομίζω πως δεν έχουμε ξανακάνει τόσο μεγάλο λογαρισμό με τόσο γεμάτο καλάθι.
 • Πατέρας: Δεν είναι για μας....


Συμπέρασμα...υπάρχουν ακόμη άνθρωποι....

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013

Μα, τι μέρα;!

http://weheartit.com/entry/40531578/via/TizzleMySkittles
Η σημερινή μέρα χρειάζεται σίγουρα, να της αφιερώσουμε μερικές αράδες...

Συγνώμη, Κύριε...; Τι κατέβασε σήμερα ο ουρανός; Φαινόταν, λες και δεν θα σταματήσει ποτέ!
Δεν υπήρχε ελπίδα, σου λέω...Από τις 5 το πρωί έτριζε το σπίτι από τα μπουμπουνητά!
Ένας φίλος μου έψαχνε τον Νώε!... Να σου πω, θορυβήθηκα και εγώ λίγο προς στιγμήν...
Επειδή, όμως βρισκόμαστε στην Ελλαδίτσα μας και μας αγαπά ο καλός Θεούλης, μας έκανε την χάρη και άνοιξε λιγάκι ο ουρανός... Μη φανταστείς ότι σταμάτησε να βρέχει αλλά τουλάχιστον, δεν είναι και αυτό που αισθανόσουν πως θα πέσει να σε πλακώσει!

Πάντως, η αλήθεια είναι, πως είναι ο τέλειος καιρός (αν δεν φοβάσαι τα μπουμπουνητά, καλή ώρα...) για χουχούλιασμα, κουβερτούλα στον καναπέ και ένα ρόφημα να σου ζεσταίνει τα μέσα σου...! Σήμερα, ξεκινούσα την δουλειά λίγο αργότερα, οπότε πρόλαβα να απολαύσω λίγο χουζούρι παραπάνω.. :-)

http://love-life-freedom.tumblr.com/

Και ένα νέο..
Από τα δημοσιεύματα που διαβάζω καθημερινά, έπεσε σήμερα το μάτι μου σε μια διοργάνωση του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας τους (21 Φεβρουαρίου). Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι που έχουν στήσει στο κέντρο της Αθήνας. Είναι ένα Κυνήγι Θησαυρού σε διάφορα Μουσεία! Έχει τύχει να παίξω σε επαγγελματικά οργανωμένο κυνήγι θησαυρού και ομολογώ πως ήταν εκπληκτική εμπειρία!
Θα γίνει αυτή την Κυριακή 24/02 και θα κινηθεί στην ευρύτερη περιοχή της οδού Βασ. Σοφίας.
Στην αρχή θα μοιραστούν στους παίχτες κάποια στοιχεία για κάποια αντικείμενα που πρέπει να ανακαλύψουν ενώ θα βρίσκονται παντού ξεναγοί για σχετικές πληροφορίες.
Έχει και έπαθλο!
Δωρεάν ξεναγήσεις για την επόμενη Κυριακή 03/03!
"Ευχή του Σωματείου είναι να αγκαλιάσουν όσο περισσότεροι Αθηναίοι γίνεται την προσπάθεια αυτή, για να γνωρίσουν την ομορφιά και τη σπουδαιότητα των μουσείων της Αθήνας, να γνωρίσουν μια Αθήνα που δε μας πληγώνει, αλλά μας κάνει καλύτερους πολίτες. Ευχή ακόμα του Σωματείου, το Κυνήγι Θησαυρού να γίνει μόνιμος θεσμός και κάθε χρόνο να παρουσιάζονται διαφορετικά μουσεία και μνημεία της πόλης μας"
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ

http://glypto.wordpress.com/2007/01/27/varotsos-dromeas/

Επηρεασμένη από ένα γεγονός, θέλω να σας αφήσω με ένα μήνυμα... 
Η ζωή σε κανέναν δεν χαρίζεται και δεν χαρίζει... Όποιος και να ήσουν στο παρελθόν, όσο δημοφιλής, γνωστός ή "κάποιος" ήσουν, δεν παίζει κανέναν ρόλο όταν μεγαλώνεις και πλησιάζει το τέλος... Γι'αυτό καλό είναι να σκεφτόμαστε από νέοι να έχουμε τουλάχιστον την ψυχή μας καθαρή!
Κ.

http://livingpierside.tumblr.com/post/36532139534

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

Το πρώτο μου Βραβείο!

Αχ, είμαι τόσο χαρούμενη!
Όχι μόνο για αυτό, καθεαυτό το βραβείο αλλά γιατί για να λάβεις ένα, σημαίνει πως κάποιος ενδιαφέρεται να μάθει κάτι παραπάνω για σένα, τις συνήθειες και την καθημερινότητα σου, φέρνοντας σε, έτσι, λίγο πιο κοντά στον ίδιο αλλά και στους υπόλοιπους φίλους σου bloggers.
Η σύσφιξη σχέσεων είναι για μένα κάτι πολύ σημαντικό!
Για το βραβειάκι σύμφωνα με το οποίο πρέπει να γράψω 11 πράγματα για μένα και μετά πρέπει να το χαρίσω σε 11 άλλα άτομα, ευχαριστώ πολύ την Κατερίνα για την τιμή και την προτίμηση!


Μου είναι λίγο δύσκολο, να δίνω "συνεντεύξεις" αλλά θα προσπαθήσω να αναφέρω μερικά από τα πιο σημαντικά για εμένα, μιας και απολαμβάνω ιδιαίτερα τις εξομολογήσεις των άλλων bloggers και χαίρομαι πολύ, όταν μαθαίνω δικά τους στοιχεία!

Άντε να δούμε...

 1. Οι περισσότεροι αληθινοί μου φίλοι είναι από το Δημοτικό και αυτό γιατί το δέσιμο που έχεις με αυτά τα παιδιά, η αγάπη και οι εμπειρίες ζωής που μοιράζεσαι (ειδικά αν δεν έχεις αλλάξει σχολείο στην πορεία) είναι ανεκτίμητα και μοναδικά! Από εκεί και πέρα έχω κάνει ελάχιστες αλλά επιλεγμένες και μοναδικές φιλίες...φιλίες ζωής!
 2. Παρόλο που φαίνομαι πως δεν έχω ανάγκη τίποτα και τα καταφέρνω όλα, είμαι πολύ ευαίσθητη κατά βάθος και έχω ανάγκη πάντα την επιβράβευση και το κανάκεμα.
 3. Έχω πολύ άγχος, άγχος που μπορεί να τα καταστρέψει όλα και ότι έχω δουλέψει αρκετά να καταφέρω αλλά έχω και έναν απίστευτο μηχανισμό αυτοσυντήρησης και αυτοπροστασίας που με γλυτώνει πάντα την τελευταία στιγμή!
 4. Μόλις μετακόμισα με τον αρραβωνιαστικό μου στο σπίτι που ανακαινίζαμε αρκετούς μήνες και βιώνω για πρώτη φορά τι πάει να πει να είσαι δούλα και κυρά στο σπίτι σου! Αυτός είναι και ο λόγος που ο χρόνος μου είναι περιορισμένος και αργώ να ποστάρω νέα θεματάκια...
 5. Είμαι τελειομανής, οργανωτική και πολύ τυπική με τις διαδικασίες και τους νόμους (συμπεριλαμβανομένου και του κώδικα οδικής κυκλοφορίας...θεωρώ πως στο πως οδηγούμε φαίνεται η παιδεία και το ήθος μας)!
 6. Είμαι απίστευτα δίκαιος άνθρωπος και λατρεύω την αλήθεια! Υπερασπίζομαι φανατικά το δίκαιο και την αλήθεια και τρελαίνομαι, όταν βλέπω κακόβουλες, πονηρές και γεμάτες δόλο πράξεις...
 7. Λατρεύω την διακόσμηση και τον χορό! Επίσης είμαι ακόλουθος της φράσης "νους υγιής εν σώματι υγιεί" και προσπαθώ πάντα να ενδυναμώνω τόσο τους μυς του σώματος όσο και του μυαλού μου.
 8. Ήμουν πάντα, απλά μια καλή και μερικές φορές πολύ καλή μαθήτρια, φοιτήτρια κλπ αλλά όχι άριστη...και αυτό από άποψη! Δεν μου άρεσαν ποτέ οι εντελώς προσηλωμένοι, μόνο στα μαθήματα! Πάντα πίστευα και πιστεύω πως υπάρχουν πολλά στη ζωή και πρέπει να τα ζούμε όλα και το καθένα στην σωστή ηλικία!
 9. Είμαι πολυπράγμων και όταν το λέω το εννοώ, γιατί αν δεν κάνω πολλά και ταυτόχρονα πράγματα και δραστηριότητες, αισθάνομαι πως ο χρόνος απλά με προσπερνά χωρίς νόημα. Μη μου πεις μόνο πως είναι υποχρεωτικό να κάνω κάτι...δεν πρόκειται! Γενικά δεν τα πάω καλά με την καταπίεση
 10. Πράγμα που με φέρνει στο νούμερο 10, για το πόσο μα πόσο σημαντική, ζωτικής σημασίας και ουσιώδη θεωρώ την ελευθερία! Έτσι και με περιορίσεις και με καταπιέσεις, έχω εκραγεί σαν πύραυλος!
 11. Τέλος, λειτουργώ πολύ με το ένστικτο το οποίο με βγάζει πάντα ασπροπρόσωπη, είμαι διαισθητικό άτομο και θεωρώ πως τα μάτια δείχνουν τα πάντα σε έναν άνθρωπο για αυτό είναι και το πρώτο πράγμα που κάνω focus σε κάποιον.
Αυτά τα λίγα για μένα... :-)
Νομίζω τα κατάφερα...

Θα ήθελα πολύ να παραλάβουν το βραβείο τα εξής ιστολόγια και όποιος άλλος επιθυμεί:

Θα ήθελα να το παραδώσω και αλλού προσωπικά αλλά είτε το έχετε λάβει ήδη, είτε έχω διαβάσει πολλά όμορφα για εσάς από προηγούμενες αναρτήσεις σας

Για να το παραλάβετε θα σας παραπέμψω εκεί που σας παραπέμπει και η Κατερίνα, γιατί και στο δικό μου ιστολόγιο δεν επιτρέπεται η αντιγραφή. Οπότε για να το παραλάβετε πηγαίνετε στην Ροδούλα πατώντας εδώ

Φιλιά σε όλους!
Κ.
Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013

Weekly MoodBoard #02

Και εκεί που σκεφτόμουν τι ωραία πράγματα θα γράψω για αυτή την εβδομάδα μου και χτυπούσα και ξύλο (δεν πιάνει τελικά..) που εγώ δεν αρρωσταίνω εύκολα...τσούπ μια ωραιότατη γριπούλα ήρθε και θέλει να μείνει από ότι φαίνεται..
Δεν θα πτοηθώ όμως..!
Μπορεί να έχω κάνει πλούσια την χαρτοβιομηχανία, μπορεί να μην έχω όρεξη για τίποτα, μπορεί αυτή την στιγμή, να βλέπω την οθόνη του laptop σαν μια τεράστια άσπρη πηγή φωτός αλλά θα τιμίσω το weekly moodboard της γλυκιάς Lyriel και θα σας στείλω τις εικόνες της εβομάδας μου!
Είχα ένα πολύ όμορφο ξεκίνημα εβδομάδας με πολύ κουβέντα και νόστιμες caipiroska φράουλα και margaritas!
Μάλλον όμως δεν πρόσεξα όσο θα έπρεπε και βγήκα λίγο καλοκαιρινή...
Η δουλειά όπως πάντα (Δόξα τον Θεό, που έχουμε!)...
Το valentine's day μπορεί να μην το έζησα ιδιαίτερα μ'αυτή την γρίπη αλλά τουλάχιστον έλαβα υπέροχα λουλούδια.. και προσέφερα και εγώ λίγα..!
Ένα κινέζικο στο σπίτι είναι πάντα μια καλή λύση..!
Τα φιλιά μου!
Κ.
Τα ιστολόγια που συμμετέχουν είναι:Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

Happy...One more Day!!!!

Κοίτα, γενικά δεν μου αρέσει να μπαίνω σε κουτιά ούτε να γιορτάζω ντε και καλά κάποια συγκεκριμένη μέρα επειδή έτσι το αποφάσισαν κάποιοι.
Όμως!
Μου αρέσει να βρίσκω ευκαιρίες να κάνω πράγματα για τον εαυτό μου και αυτούς που αγαπώ και έτσι όπως έχει γίνει η καθημερινότητα μας, σίγουρα χρειαζόμαστε κάποιο λόγο για να συνέλθουμε από την ρουτίνα και να πούμε...ας κάνω ένα συμβολικό δωράκι βρε αδερφέ, ας βάλω λίγα λουλούδια στο βάζο μου, ας πω ένα ακόμη "Χρόνια μας πολλά Αγάπη μου", ας ετοιμάσω κάτι όμορφο για απόψε, είτε εντός, είτε εκτός σπιτιού...ας λάβω ένα δωράκι ακόμη, και εγώ... ε;

http://pinterest.com/pin/480407485220781378/

Δεν ξέρω λεπτομέρειες για τον Άγιο Βαλεντίνο, ούτε πρόκειται να ψάξω...αυτό που θέλω να πω είναι πως αυτή η μέρα είναι ακόμη μια ευκαιρία για να μην τσακωθείς και κρατήσεις κακίες (λες άσε μωρέ, τώρα μέρα που είναι), είναι μια ακόμη ευκαιρία να χαμογελάσεις σε κάποιον και ίσως να ερωτευτείς σήμερα (αν δεν είσαι ήδη)..ποτέ δεν ξέρεις..! Είναι μια ακόμη ευκαιρία να κάνεις τις γλύκες σου, να φας τα γλυκά σου, να κάνεις τις αγκαλιές σου..!

Συμφωνώ με εκείνους που λένε, γιατί ντε και καλά σήμερα; Γιατί όχι κάθε μέρα;
Γιατί, δυστυχώς, δεν γίνεται εκ των πραγμάτων να είσαι έτσι κάθε μέρα..

Οπότε απολαύστε την μέρα , όπως επιθυμεί ο καθένας, ερωτευμένος ή μη , όπως ακριβώς γιορτάζουν και χαίρονται όταν λέμε χρόνια πολλά στις μανούλες μας την Ημέρα της Μητέρας, όπως χαιρόμαστε όλες μας, όταν μας εύχονται την Ημέρα της Γυναίκας, όπως "εφίσταται" η προσοχή μας την Ημέρα κατά του AIDS...δηλαδή, τι; προσέχουμε μόνο την 1η Δεκέμβρη και όλες τις άλλες μέρες το ρισκάρουμε;..

Για αυτό σας λέω....δεν είναι ότι σήμερα πρέπει οπωσδήποτε να γιορτάσεις κάτι...απλά είναι ευκαιρία να το κάνεις!

Σας αφιερώνω την δική μου μεγάλη αγάπη και ευχαριστώ πολύ για αυτό το video την φίλη μου Έφη που με σκέφτεται!
Φιλιά!!
Κ. <3

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

Σχέσεις Ζωής!http://pinterest.com/belovedsaramaga/

Τελικά, όταν βγαίνεις έξω, ακόμα και με τον καλό σου που ζείτε μαζί, ακόμα και με την κολλητή σου που μιλάτε κάθε μέρα στα τηλέφωνα, ακόμα και με τους δικούς σου και πας για έναν καφέ, ένα ποτό, ένα γεύμα, πάντα λες άλλα πράγματα, συνειδητοποιείς καταστάσεις, βγάζεις νοήματα!
'Οταν βγεις έξω από τους τοίχους του σπιτιού σου , ξαφνικά αισθάνεσαι πως αποδεσμεύεσαι από την καθημερινότητα και παρέα με ένα ποτάκι τα λες λίγο καλύτερα...ακούς λίγο καλύτερα και τελικά μαθαίνεις λίγο καλύτερα εσένα τον ίδιο και τους δικούς σου ανθρώπους.

http://pinterest.com/lollo06/

Το σπίτι μας, δεν αντιλέγω, είναι η φωλιά μας, το μέρος που θα χαλαρώσουμε, που θα κρυφτούμε, που θα νιώσουμε άνθρωποι! Όμως καμιά φορά, δεν πρέπει να σου θυμίζει τίποτα το μέρος που θα ανοιχτείς, για να μπορέσεις να το κάνεις...!

http://pinterest.com/carlen/

Η ουσία είναι η παρέα και το ποιόν έχεις δίπλα σου...
Αυτό, λοιπόν, είναι το θαύμα της διαπροσωπικής σχέσης που δεν αντικαθίσταται από καμιά διαφορετική επικοινωνία...Το θαύμα που όταν βλέπεις, αγγίζεις και έχεις δίπλα σου, απέναντι σου τους αγαπημένους σου, μπορείς να αναλύεις ατελείωτα νοήματα και έννοιες.
Καταλήγεις σε μοναδικά συμπεράσματα, νιώθεις την ανάσα αυτού που σου μιλά, κοιτάς τα μάτια αυτού που σου ανοίγεται και τελικά...δένεσαι, χτίζεις σχέσεις ζωής, επηρεάζεις και επηρεάζεσαι, δημιουργείς χαρακτήρα και φτιάχνεις προσωπικότητα.
Μόνο μέσα από τις διαπροσωπικές σχέσεις έχεις ζωντανή επικοινωνία και ψυχικό πάρε δώσε, που δεν καλύπτεται ούτε από τα τηλέφωνα, ούτε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ούτε καν από το skype!
Εμένα τουλάχιστον μου λείπουν πολύ οι δικοί μου άνθρωποι όταν δεν τους βλέπω και δεν τους αγκαλιάζω!

http://pinterest.com/skinnyms/

Αυτή η εβδομάδα, δόξα το Θεό, ξεκίνησε πολύ όμορφα για εμένα και το πολύ όμορφα σημαίνει πως αισθάνθηκα λίγο ακόμα πιο κοντά στα δικά μου πρόσωπα.
Ότι έμαθα και κάτι ακόμα για τις ανάγκες, τα συναισθήματα και τις έννοιες τους, ότι μοιράστηκα μαζί τους, τους δικούς μου προβληματισμούς, ότι διασκέδασα και ευχήθηκα μέσα από την ψυχή και την καρδιά μου και τελικά δέθηκα ακόμη πιο πολύ μαζί τους...
Αυτό θα πει για μένα ζωή!

Καλό Βράδυ!!!
Κ.Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2013

Weekly MoodBoard #01

Είμαι ένας άνθρωπος που όταν ξεκινάω κάτι θέλω να αφιερώνομαι σε αυτό  και να το ολοκληρώνω...δεν μου αρέσει να αφήνω στη μέση τις δουλειές μου και μάλιστα να βρίσκω δικαιολογίες για αυτό...Αν δω πως δεν προλαβαίνω να κάνω κάτι, απλά δεν το κάνω..
Συνάντησα όμως την ιδέα της Lyriel από το biscoto για το Weekly Moodboard εδώ και όχι μόνο δεν με άφησε αδιάφορη αλλά μάλιστα με ενθουσίασε!
Θα βάλω, λοιπόν, τα δυνατά μου για να μπορέσω να αντεπεξέλθω στην πρόκληση!
Αυτή την εβδομάδα θα την έλεγα λιγάκι περίεργη, λιγάκι μπερδεμένη, λιγάκι μπάχαλο... :-)
Το πολύ καλό και θετικό είναι πως επιτέλους ξεκίνησα γυμναστήριο και κοιτάω και λίγο τον εαυτό μου. Ήταν, βέβαια, και ένας τρόπος να ξεσπάσω την ένταση των ημερών...

Το χαμόγελο, όμως, ποτέ δεν λείπει...

Κατά τα άλλα, πολύ δουλειά μέχρι αργά και πολύ σκέψη και ψάξιμο για το blog μου...
Ένα καλό που έχει γίνει με την απασχόληση μου στο blog και το pinterest είναι πως δεν ασχολούμαι πλέον και πολύ με το facebook...καιρός ήτανε..!
Ορίστε, λοιπόν, η εβδομάδα μου, σε εικόνες...!


Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013

Ταξιδεύοντας...


Ταξίδι!

http://pinterest.com/MusicCitySarah/

Είναι ελάχιστοι οι άνθρωποι που στο άκουσμα την λέξης ταξίδι, δεν πετούν την σκούφια τους...
Και ποιος δεν θα τα παράταγε επιτόπου όλα για να φύγει έστω ένα weekend;!
Ταξίδια μπορείς να κάνεις με πολλούς τρόπους...Μπορείς να ταξιδέψεις με όλα τα γνωστά μέσα αλλά μπορείς να ταξιδέψεις και με μια εικόνα, μια μυρωδιά, ένα άκουσμα...μπορείς να ταξιδέψεις με το μυαλό! Πολλές φορές ακολουθώ αυτή την μέθοδο, όταν δεν μπορώ να αποδράσω διαφορετικά...

Cape Town, South Africa - http://www.flickr.com/photos/brusil1/

Λένε, πως όποιος ανήκει στο ζώδιο του Τοξότη, τρελαίνεται για ταξίδια και δεν μπορεί χωρίς έστω μια απόδραση μια στο τόσο....Δεν ξέρω αν είναι αυτός ο λόγος πάντως η αλήθεια είναι πως έτσι και μου πεις πως κάπου κανόνισες να πάμε, έχω κατεβάσει ρολά, έχω φτιάξει τρεις βαλίτσες, έχω μπει στο αμάξι και σε περιμένω με αναμμένη την μηχανή να εξαφανιστούμε..!

http://pinterest.com/ashleymaewright/
Ταξιδεύοντας γνωρίζεις νέες κουλτούρες, πολιτισμούς, συνήθειες, προσωπικότητες, μέρη, καιρικά φαινόμενα (εδώ στην Ελλάδα είμαστε ευνοημένοι απ τον καιρό). 
Εγώ τουλάχιστον που παρατηρώ ανθρώπους, βλέπω πως κινούνται, τι ομοιότητες έχουν με τους Έλληνες, τι διαφορές...επισκέπτομαι μουσεία και αξιοθέατα, προσπαθώ να απορροφήσω όσο γίνεται περισσότερες πληροφορίες...!

Casa Batllo, Spain - http://pinterest.com/SanyaJanice/

Αλλά και στα εσωτερικά ταξιδάκια...Προσωπικά πιστεύω πως δεν υπάρχει ωραιότερο μέρος απ την Ελλάδα! Οι ομορφιές και οι εναλλαγές τοπίων, χρωμάτων και οσμών που συναντάς στην Ελλάδα, δεν τα βρίσκεις πουθενά στον κόσμο! Οι θάλασσες, ο ήλιος, τα βοτάνια, οι γεύσεις, ο ουρανός, οι άνθρωποι...μόνο εδώ! Είμαστε ένας ευλογημένος τόπος!

http://pinterest.com/reineog/
Aigina

Kastelorizo - http://pinterest.com/001sasha/
Halki -http://www.flickr.com/photos/mary_73/3047885797/

Στο ταξίδι χαλαρώνεις, μαθαίνεις, εμπνέεσαι, ξεχνιέσαι, ανοίγεις το μυαλό σου και ηρεμείς την ψυχή σου!
Είναι ένα ωραιότατο διάλειμμα όταν έχεις μπουχτίσει και έχεις κουραστεί απ την καθημερινότητα...
Είναι μια διέξοδος όταν δεν μπορείς άλλο να σκεφτείς και να λειτουργήσεις...
Είναι μια τονωτική ένεση...
Είναι το κάτι άλλο!
Για μένα, το να μπορώ να πραγματοποιώ έστω και μια μονοήμερη κάπου κάπου είναι πολύ σημαντικό τόσο για το μυαλό όσο και για την ψυχή και το σώμα μου!

Χρειάζομαι διακοπές, μάλλον, ε...;

Κ.

http://pinterest.com/springjumps/Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

Fame!


http://www.google.gr/imgres?imgurl=http://themustguide.pblogs.gr

Όταν είχα γράψει εδώ την ανάρτηση για τις δύο μεγάλες θεατρικές παραγωγές που παρουσιάζονται φέτος στην Αθήνα, σας είχα πει πως έχω σκοπό να τις παρακολουθήσω και σας υποσχέθηκα τα σχόλια μου.
Όσον αφορά το Σικάγο, τελικά δεν κατάφερα να πάω αλλά...γενικά ακούστηκαν αρκετές άσχημες κριτικές...

Στο Fame όμως πήγα!
Έχω ξανά αναφερθεί στο ότι ο χορός είναι η ζωή μου...καρδιοχτυπούσα λοιπόν, σαν κοριτσάκι μέχρι να πάρω τα εισιτήρια στα χέρια μου και να ξεκινήσει το έργο..!
Ήθελα καιρό επίσης να επισκεφτώ τον "Ελληνικό Κόσμο" γιατί πάντα διοργανώνει πολύ ενδιαφέρουσες προβολές, εκθέσεις κτλ. οπότε θα σας πω αρχικά πως οι εντυπώσεις μου από το κτίριο και την αίθουσα ήταν πολύ καλές! Άνετη και αρκετά αμφιθεατρική αίθουσα ούτως ώστε καμιά θέση να μην είναι αδικημένη.

Ξεκινάει το έργο, λοιπόν...
Αυτό που έχω να τονίσω είναι πως πραγματικά όλοι μα όλοι οι συμμετέχοντες είχαν εκπληκτικές φωνές! Για το συγκεκριμένο έργο, πιστεύω πως αυτό ήταν το πιο σημαντικό γιατί το να μην παίξεις πολύ καλά ή να μην τεντώσεις τελείως το πόδι σου στο χορό, μπορούν να καλυφθούν, η κακή φωνή δεν καλύπτεται!
Ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε αρκετά παιδιά μετά την παράσταση αλλά έπρεπε να περιμένω σε μια μεγάλη ουρά από πιτσιρίκια και γονείς για να μου γράψουν αυτόγραφο....όπως καταλαβαίνετε δεν με ενδιέφερε κάτι τέτοιο, οπότε έφυγα και θα τους δώσω τα συγχαρητήρια μου από εδώ.

Καταρχήν τα συγχαρητήρια μου στην Θέμις Μαρσέλλου για την σκηνοθεσία της!
και πάμε...
Θα ξεκινήσω με την κοπέλα που σε εμένα τουλάχιστον έκανε την ανατροπή, πρόκειται για την Άννα Φιλιππάκη η οποία στη αρχή, θα το πω, μου πέρασε αδιάφορη...και μόλις τραγούδησε και αμέσως μετά μόλις ερμήνευσε τον ρόλο της, έμεινα με ανοιχτό το στόμα. Ίσως να ήταν και η μόνη ερμηνεία που με έκανε να την πιστέψω και με συγκίνησε.
Θα συνεχίσω με την φοβερή Αλέκα Κανελλίδου η οποία όταν τραγούδησε, αισθάνθηκα πως είχα κάνει focus μόνο πάνω της και δεν υπήρχε τίποτα άλλο γύρω μου.

Πολλά Πολλά Μπράβο στους:
Κωνσταντίνο Λάγκο, ο οποίος είναι ένας πολύ καλός ηθοποιός και έκανε εξαιρετική προσπάθεια στο τραγούδι και τον χορό.
Στον Ησαΐα Ματιάμπα του οποίου λατρεύω την φωνή και την φυσιογνωμία και αντεπεξήλθε φοβερά στην υποκριτική και τον χορό.
Στην Demy που πραγματικά είναι Φωνάρα η κοπέλα! Αυτό θα πει ταλέντο και ήταν σε όλα αξιοπρεπέστατη.
Στον Χρήστο Ζαν Μπατιστ (με τον οποίο έχουμε γνωριστεί πολυυυ παλιά και δεν θα το θυμάται) για τον χορό του πρώτα απ όλα, για την υποκριτική αλλά και το τραγούδι του.
Στην Νάντια Μπουλέ, που την άκουσα πρώτη φορά live και ομολογώ πως έχει εκπληκτική φωνή, λυπάμαι όμως που δεν μου άρεσε σε κάτι άλλο.
Στον Ιάσονα Γουάστωρ για το χιούμορ και την υποκριτική του....και τα ντραμς του φυσικά!
Στον Βασίλη Αξιώτη για την  μ ο ν α δ ι κ ή  του φωνή και
από τους χορευτές που ήταν όλοι αρκετά καλοί, πολλά μπράβο ιδιαίτερα στον Σεργκέι Γκρισένκο γιατί έχουμε χορέψει μια φορά μαζί και την κατέχει την τέχνη του!
Όλοι, ακόμα και εκείνους που δεν αναφέρω , ήταν πολύ καλοί!
Τέλος, να μην ξεχάσω την οκταμελή ζωντανή ορχήστρα η οποία μας ενθουσίασε!

Το σημαντικό είναι πως το τελικό αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό, φύγαμε ευχαριστημένοι που είδαμε μια καλή παράσταση, αποτελούμενη από νέους συντελεστές με το σιγοντάρισμα και την πολύτιμη βοήθεια των έμπειρων επαγγελματιών του χώρου, που όχι μόνο δεν καπάκωσαν τα νέα ταλέντα αλλά μάλιστα τα ανέδειξαν και τα έβαλαν μπροστά, πράγμα που μου δείχνει τι πάει να πει να μην είσαι κομπλεξικός.
Όλοι έδειξαν πως έχουν δουλέψει πολύ και γουστάρουν πραγματικά αυτό που κάνουν!
Δεν είδα κάποιον να βαριέται, δεν είδα κάποιον να μην είναι "εκεί".
Επίσης μου έκανε φοβερή εντύπωση ότι αρκετά παιδιά ήταν εντελώς άγνωστα στο ευρύ κοινό και έτσι τους δόθηκε η ευκαιρία να γίνουν μέρος μιας μεγάλης προσπάθειας και παραγωγής! 
Πολύ χάρηκα ιδιαίτερα με αυτά τα παιδιά!

Θα ομολογήσω, πως έφυγα με μια μικρή στεναχώρια, για μένα που τελευταία παράσταση που έδωσα ήταν το 2008. Με φαντάστηκα εκεί πάνω, όπως θα έκανε ο καθένας, πιστεύω, που αγαπά αυτή την τέχνη και δίνω μια υπόσχεση σε εμένα να χορέψω σύντομα ξανά.
Το musical για να μπορέσεις να το παρακολουθήσεις, πρέπει να σου αρέσει ή να έχεις κάποια σχέση με μία από τις τρεις τέχνες που εκφράζει γιατί αλλιώς βαριέσαι...
Στη συγκεκριμένη όμως παράσταση, νομίζω, πως ακόμα και καμία σχέση να μην έχεις, δύσκολα θα βαρεθείς.
Να πάτε...! Να πάτε γιατί είναι μια καλή παράσταση από νέους και ταλαντούχους ανθρώπους οι οποίοι χρειάζονται την υποστήριξη μας για να συνεχίζουν να γίνονται τέτοιες δουλειές στην χώρα μας!
Από ότι είδα έρχεται και στην Θεσσαλονίκη στις 24/02 για δύο μόνο παραστάσεις!

Fame!
I'm gonna live for ever!
Fame!
I'm gonna learn how to fly!


Φιλιά!
Κ.
Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2013

Μην αφήνεις τον πόνο να συνεχίζει....


Πόνος!
Πόνος σωματικός. πόνος ψυχικός, πόνος του μυαλού..
Τι κάνεις όταν πονάς;
Κάτι κάνεις...δεν αφήνεις τον πόνο να σε κατασπαράξει...ακόμα και αν στην αρχή πελαγώνεις, μπερδεύεσαι, κολλάς...μετά κάτι παίρνεις για τον πόνο.
Παίρνεις φάρμακο, παίρνεις τον γιατρό, παίρνεις την γνώμη άλλων, παίρνεις αποφάσεις...ανάλογα τι πόνος είναι..

Τι κάνεις όμως όταν κάποιος άλλος πονά;
Τι κάνεις για τον πόνο του άλλου;
Πως βοηθάς;
Βοηθάς...;
Τον εαυτό μας έχουμε μάθει να τον προστατεύουμε, εξάλλου το ένστικτο της αυτοσυντήρησης δεν μας αφήνει...για τους άλλους, όμως; 
Κάνουμε ότι δεν βλέπουμε; ότι δεν ακούμε; ότι δεν νιώθουμε;
Μην πελαγώνεις, μην μπερδεύεσαι, μην κολλάς...!
Υπάρχει κάτι...κάτι μικρό που μπορείς να προσφέρεις και να βοηθήσεις Πολύ!
Δέχτηκα την πρόκληση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα να μεταφέρω και να εκφράσω μέσω του Blog μου την μεγάλη τους και σπουδαία καμπάνια. Μια εξαιρετική ιδέα και πρωτοβουλία που χωρίς την αφιλοκερδή συνεισφορά όλων των εμπλεκομένων, δεν θα είχε αυτό το φοβερό αποτέλεσμα!

03_©pragma.g
Στην αρχή, ομολογώ πως δεν καταλάβαινα το νόημα των σποτ που έβλεπα και άκουγα, μετά όμως ήρθε η αποκάλυψη...
Αγοράζω καραμέλες και βοηθώ κάποιον να γίνει καλά, κάποιον που δεν μπορεί να πάει στον γιατρό, που δεν έχει χρήματα για φάρμακα, βοηθώ κάποιον να επιβιώσει...συμβάλλω στο να σωθεί κάποιος άνθρωπος....!
Εγώ τις παίρνω, κάποιοι άλλοι σταματούν να πονάνε..!
Μα, ήταν τόσο εύκολο;
Κι όμως είναι!

Παστίλιες Για τον Πόνο το Άλλου, λοιπόν...!
Πρόκειται για καραμέλες υψηλής ποιότητας με θυμάρι και μέλι που διατίθενται αποκλειστικά από τα φαρμακεία τα οποία συμμετέχουν επίσης αφιλοκερδώς.

Το μότο τους είναι πως με μία μικρή συνεισφορά από μέρους μας - Μόνο 1,60€ το κουτάκι - μπορούμε να κάνουμε ένα μεγάλο Καλό σε όλους τους συνανθρώπους μας που δεν μπορούν να έχουν υγειονομική περίθαλψη που είναι κρίσιμη για την επιβίωση τους.
Το 1 ευρώ πάει απευθείας στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Javier Bardem_σPablo Almansa
Όπως αναφέρει και ο Javier Bardem σε σχετική του συνέντευξη : "Παστίλιες για τον πόνο του άλλου”, οι Γιατροί μάς εξοικειώνουν με πολύ απλό τρόπο με τη σύνθετη πραγματικότητα των "ξεχασμένων" ασθενών......ο καθένας στο μέτρο των δυνατοτήτων του αλλά και ως μέρος μιας συλλογικής προσπάθειας- είναι από μόνη της ικανή να φέρει "συμπτώματα" πόνου για τον άλλο και στην Ελλάδα. Οι Παστίλιες όχι μόνο είναι ανακουφιστικές γι' αυτά τα "συμπτώματα" αλλά και καθησυχαστικές, εφόσον με μια τόσο εύκολη κίνηση - όσο το να πάμε στο φαρμακείο και να αγοράσουμε Παστίλιες-  μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε με τρόπο άμεσο".

Σας προκαλώ, λοιπόν...και σας προσκαλώ φίλοι μου bloggers να δεχτείτε με την σειρά σας αυτή την πρόκληση να μεταδώσουμε το μήνυμα όσο πιο δυνατά μπορούμε μέσα από τα blogs μας!
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ξεκίνησαν μια σπουδαία καμπάνια και τώρα χρειάζονται την βοήθεια μας να την μεταδώσουμε ο καθένας με τον τρόπο του και να βοηθήσουμε έτσι ακόμη παραπάνω!

 • Καταρχήν, τρέξτε στο φαρμακείο και αγοράστε Παστίλιες για τον Πόνο του Άλλου
 • Δεύτερον, γράψτε κάτι για αυτό...!

Με μεγάλη χαρά,
Κ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...